Tuesday, February 28, 2006 @ 10:25 PM

thanx to our very own "Tun Rahah" for the pix
*click the pix for a better/bigger view*


the wedding gift contributor.i made this to put it inside the wedding card.tp x sempat plak amek gambar kad tuh.sorry zana j psl tertinggal gambar engko.


the first gift kitorg beli.comforter set.lama gak memilih bende nih sampai mr elfian kita pening pale.kuang kuang kuang


samsung microwave oven.apa yang aku rahah dan elfian mampu cakap."Ada cerita disebalik microwave oven nih".hehehehe


toba dvd player.gelak la korang.tapi function die MELETOPS


peng'kecoh' di wedding syiqah.kalau ikutkan ramai lagi tapi ramai yang dah balik.


"artis" terbaru kita.hehehe

nampaknya tahun nih tahun kita berafting kat wedding kengkawan
april-mimi
mei - zana j
jun - hasry
july - me
ogos - eppy khayalan

so sape lagik yg nak masuk list kat atas nih :)

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:25 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 7:01 PM

*click at the pix for a better/bigger view*


Aku, Diana, Areep, Ilyani, Yunos, Jimmy, Miriza, Nisa, Jeli berkonvoi beramai2 ke wedding cqa on 26th February. Mula2 kami berkumpul kt INTENGAH. Waduh, nostalgia betul tmpt tu. Teringt plak kenangan kite dulu2…
Kami antara mangsa2 yg melalui kwsn bnjir. Nasib baik la naik Avanza Yunos. Dhla ada TV dlm tuh..pergh, mmg la best. Kitorg dok berkaraoke lagu Britney Spears sambil melantak Dunkin Donuts. Nasib baik gak aku singgah beli Dunkin Donuts before that. Sempat plak kami posing dlm kete.
Smpi2 jek, terus melantak. Lapar gile… apapun mmg seronok rafting ramai2. jumpe korg yg gile2. bestnye my last weekend. So, after this, sape dlm list? Boleh rafting ramai2 lg. Mimi, Zana J, Hasry, Aiza & Diana.. ops silapla. Diana lmbt lg, dia tak leh langkah bendul aku. Hehehe. Ok, aku dh kirim gmbar kat Aiza. Aiza, bebwkla upload gambar2 hadiah kite pd Cqa utk tatapan kengkwn sumer.

Posted by Rahah Ismail @ 7:01 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, February 27, 2006 @ 9:55 AM

muahahaahha,aku dapat fon cal from a lady,she asked me,r u dato' seri ong ka ting secretary?
then i said,no im not.then she said,oo im soli ar..i got tis direct fon number.then aku replied.oh its ok. no problem..arrr!!syok gak kalo jadik SU dato' .hmm kalau lah..

Posted by nisafakurazi @ 9:55 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, February 26, 2006 @ 10:36 PM

Moderator dahlink!

Gorgeous blogskin!

Posted by davina @ 10:36 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:21 PM

hi frenz..

masih terasa lagik keseronokan mega-rafting tadik..
terubat rase rindu gile babing kat korang tadik..
ini yg membuatkan semangat utk buat bowling tournament berbuak2..

anyway..
as i promised to u earlier...
a new layout for this blog...
hope that all of u like this one..
takdele pening pale aku carik skin baru...
so as usual..any comment is highly appreciated..

muahss muahss *kiss kiss*

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:21 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 7:48 PM




Congrats My Friend...

Posted by LavenderGal08 @ 7:48 PM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, February 24, 2006 @ 4:16 PM

As promised, map ke rumah angah. So jemputlah datang kalau ada kelapangan. Lepas maghrib esok. 25/2/2006 . Sila klik kat peta untuk besarkan imej. kalo sesat gak telefon 013-2680495 / 03-32503476


Posted by Angah @ 4:16 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:53 PM

hi frenzz

sorry arinih takde lagik friday5...
insya Allah next week..
juz wanna keep it short...

acara peraftingan di rumah syiqah adalah seperti berikut
Venue : rumah pengantin pompuan (Rasyiqah)
Time : 1 - 1.30 ptg kita dah berkumpul (Ahad)

so sesape yg takut tersesat tuh tryla konvoi dgn mereka yg arif ttg s.alam..

so sesape yg gi kenduri tuh please leave a comment..
and sesape yg xleh gi pon bleh letak kat comment tuh ape korang nak pesan kat syiqah ke..

cant wait to see all of u...
rindu korang tahap cipannnnnnnnnnn
muahhhhhhhhhhhhhhhhhsss.. *kiss kiss*

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:53 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:31 AM

Puspanita Oh Puspanita!!

Hai..nyesal pulak jadi ahli seumur hidup. Belum ape2 lagi dah kena jadi penolong setiausaha puspanita kat mecd...ishk ishk huhuhu. Ni mula buat keje puspanita tak ikhlas ni...

Ila, nama aku dia dah bagi kat wife KSU...so aku tak leh nak tarik diri...mau tak mau kena jadi gak, tapi aku nak jadi penolong setiausaha yang malas buat keje...kang aku cakap kat exco puspanita suruh buat keje aku proses application kontraktor yang beribu-ribu ni, nanti dicap lorat lak..

By da way, ade ke sesapa antara korang yg ada jadi exco tertinggi puspanita kat tempat korang..kalau ade terubat sikit ati ni coz ade kawan bersosial ala2 mak datin bila ade big gathering nanti..

Posted by LavenderGal08 @ 10:31 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:38 AM

Kuala Kangsar Revisited-Final Chapter

Sahabatku Idawa..

Dah berapa hari tak tengok blog nie...Macam-macam hal...Sebelum terlupa, happy birthday kepada kengkawan kelahiran bulan Februari..Rafiza aka Inul, how do u feel being three-O?Welcome to the thirties club!! Anyway, nilah penghabisan citer KK aku..

After the reunion, I returned back to Ipoh for another reunion...with our dear friend Idawa!!


Suasana Dataran Bandaraya Ipoh

I met her that night and we decided to go out for dinner. I asked her what's the most happening place in Ipoh, since I'm not familiar at all with this city..so she brought us to this hawker centre near the Dataran Bandaraya.


Idawa's latest pic

We talked about work, DPA, etc and I discovered that Idawa's trademark remains strong..ampun Idawa..She actually forgot how many sisters(adik2 dia) she sent to the The Store to do their shopping before she came over to see me..Aduh, Idawa, you are really special..

The next day we returned to KL..I was very sad to leave but I will always cherish the memories of our Penempatan Daerah..Kuala Kangsar will never be the same without you guys, because of the activities and so on. It is truly the first external module that made us start getting acquainted with each other, warming up to each other and moulded us as the sidang yang ceria, cantek and cayang!!



The End

Till we meet again, happy rafting guys!

Posted by Akira @ 8:38 AM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, February 23, 2006 @ 2:45 PM

PANASSS!!!

Maybe some of us already know bout this, but if you still haven't take a glimpse to zapin 'not from our sidang' choreographer, (wow, I'm amazed how asabiyah am I;) Tariq blog, click here.

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 2:45 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:03 PM

helooo friends..

another birthday shout out..
ramai bebetul birthday girl/boy bulan feb nih ehh
wait till JULY...mereka2 yg famous nye bday..


BIRTHDAY WISHES


to our friend Mohd Yusri Ahmad who turns 26 today

i must admit i didnt know him that well..
he seems to be one of those very quite type of person..
but still..u will be part of our clan..
happy birthday yusri..
hope that this year will bring joy & happiness to u..
semoga panjang umur & murah rezeki..

p/s:sesape yg jumpe si yusri nih habaqla ttg blog nih.. i'd send him an invitation tp still takdak

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:03 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, February 22, 2006 @ 9:42 PM

a'kum semua,

apa cerita ni semua? aku ni actually kat rumah and tengah mengantuk but tak mengantuk... eh... entah lah susah nak cerita... dah dua malam aku tidur lambat sampai kul 4.10 pagi baru tidur... memula tengok movie pas tu the next day plak aku bergayut.... arghhh tidak.... aku mengantuk... kalau semalam aku leh la tahan kat opis pasal aku banyak kerja giler sampai tak nampak mengantuk langsung... ala ala makan tongkat ali orang kampung la.... tapi hari ni aku mengantuk giler... serius... pagi tadi ada meeting budget and punya la penuh bilik mesyuarat.... KSU chaired. semua jalan dengan baik... bos aku tersengih je....

tapi ada jugak aspek yang aku cukup tak suka bila caterer datang lambat serve makanan.... aku dah booked kul 9.00 pagi tapi 9.40 datang... tak ke ngok namanya... pas tu siap kasik salam masuk meeting tu cakap nak serve makanan.... aku nampak terus suruh keluar dulu... ye la KSU tengah happening berbincang ni.... takkan aku nak rosakkan mood dia.... so caterer ni keluar la.... pas tu lebih kurang kol 10 pg aku kasik notes kat SUB aku suruh mintak break..... at least nampak proper sikit... so KSU kasik.... aku keluar terus cari caterer tu... tak de lak.... hmmm keji betul..... takkan aku nak serve.... giler? tetiba muncul sorang.... dah la sorang sesia kena maki ngan aku..... aku rasa kejam lak..... maki bebetul ni..... lelama aku suruh dia masuk and serve... puas hati aku bila KSU cakap bagus pasal tak makan bersepah... at least ada slot untuk dibenarkan makan... interval la konon.... hehehhe sampai balik office SUB aku asyik sengih je... so aku tahu kitorang berjaya la.... heheheh...

apa lagi? tadi aku balik kerja cepat giler pasal mengantuk... balik bukak baju dok depan tv tapi tv tengok aku..... ni la baru bangun terus sidai baju aku pasal dah basuh sebelum terlentang depan tv.... ni aku susah hati lak ni takut tak leh tidur pasal dah tidur tadi... insya Allah.

tadi pagi call Harris... ala mamat yang aku suka cari gaduh tu... hanya kerana bontot je tak nak kawan ngan aku sekejap.... penat la pikir benda tu... tak logik langsung... anyway Happy Birthday Harris.... lip lap lip lap meghelit sunggoh!

ok semua... tata... muah muah... meletop pep genyit mata kanan genyit mata kiri, bibior terjuih macam nak kiss ala ala gatal....

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 9:42 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:08 PM


aku cuti hari ni.jadik dengan jayanya aku bangun pukul 9.30 pagi.manyak seronok...dan hari cuti aku dihabiskan seharian dengan birthday boy kita..dia pun cuti jugak...ampun ek cik parah apidah. tak sia-sia kitorg amik cuti sebab kitorg masuk tv1...wahahahaha...kuiz world cup 'rembat tepat'.and kitorg menang this episode and layak ke semi final...woohoo...tv1 pun tv1 la, janji aku dapat hadiah...wakakaka..lepas tu nkorg boleh la nengok aku mem'blunder'kan diri aku on national tv...anyway..aku more on jadi pemenuh ruang je, si harris yang jawab seme soalan.org kata masuk tv u'll add a few kilos ek.aku rasa betulla, aku rasa aku amatlah rupa mcm doraemon on tv. dah le kena tuck in baju...hampeh. aku tak sure bila they'll start showing the game, tapi no worries..aku akan bagitau nkorg datenye, walaupun nkorg tak nak tengok...

jadi...saksikan kami di tv1, saluran infotainmen anda...

Posted by bukooch @ 8:08 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:47 AM

haloo my prenz..

another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our friend Nasrul Harris Abdul Halim who turns 27 today

Happy besday wahai nash @ dewa ikan..
umur hang tuh dah sesuai sangat la nak kahwin
*ehem*ehem* (sengih je si farah afidah)..
semoga hang menjadi semakin matang...
pemurah dan rajin belanja orang...
hope this year will be another great year for u..
aku tahu tahun lepas hang cukup gumbira..
pasal dapat the girl u always wanted...

p/s:bile nak join blog ni..aku tau hang kolot sket...tp awek hang terror..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:47 AM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, February 21, 2006 @ 5:55 PM

Mem moderator,

Thnx for the info to cqah's place. Wat time r the rest of the rafters going to be there? I bodo sgt jln kat s.alam. Memang tak reti la. Ada nak konvoi tak? Blh sesat together-gether.

Posted by davina @ 5:55 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:14 AM


kisah idawa yg konfiden!!..memakan diri..
idawa,heheheh ko bg tau nama ayah nor abdulrazak..rupa2nya abdul kadir..
aku dah antar kt cik fazni lak tu...

Posted by nisafakurazi @ 11:14 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:03 AM

A- Fatihah..

Mak angkat Angah masa penempatan daerah Kuala Kangsar (Kampung Kubang Halban, Mukim Kota Lama Kiri) telah kembali ke rahmatullah pada 13 Februari 2006 akibat strok. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. Dapat call hari Sabtu lepas.

Posted by Angah @ 11:03 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, February 20, 2006 @ 3:11 PM

kawan2,sape2 yg ader problem sijil yg blm dpt masa DPA dulu,bagi nama kat aku,beserta nama sijil yg korang tak dapat tuh,tq

Posted by nisafakurazi @ 3:11 PM [17]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:08 AM

AIZA..
AKU SUKA SKIN YANG LAMA...
CLASSIC SKET..
JANGAN DIIKUTKAN SELERE SI NIZAM FINAL TUH..
TAK SENONOH GAMAKNYER..
YE KAMUU!!(ALA2 ORG KOLE KANGSOR GITUH..AUWW!!)

Posted by .u.g.l.y.d.u.c.k.l.i.n.g. @ 11:08 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:32 AM

morning everyone...

another birthday shout out..

BIRTHDAY WISHES


to our very own Inul, Rafiza Binti Abdul Rahman who turns 30 today


no worries dear...
u still look like 20 something to us.. :)
hope this year will be another great year for u..
a year to achieve what ur *bestie* still not achieve. :p
and to achieve those dreams that u are aiming for
semoga panjang umur & murah rezeki
lots of luv from us

p/s:eh korg jgnla panggil aku ma'am moderator..miss moderator ok la gak :p

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:32 AM [26]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, February 19, 2006 @ 11:17 PM

hi frenz

as requested by our bride-to-be syiqah...
below is the wedding invitation and the map to her house..
*click at the pix for a bigger & better view*






sesape yg tak dapat kad tuh sorry ehh...
die x berkesempatan nak pass kat semua..
tp atas *kebenaran* yg diberikan oleh bride-to-be..
brothers & sister..u are invited...
so apelagik kita berafting ahh kat rumah ciqoh..

p/s:kita rancang ahh sampai umah syiqah sesame

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:17 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:10 PM

akhirnya dapat jugak aku memblogkan diri setelah ditegur oleh ma'am moderator.... actually aku baru je keluar ni baru balik from klcc gi makan. dah lama giler tak keluar... seronok jugak dapat keluar ni... tetiba je kawan aku call dia kat opis and nak ajak aku makan... aku apa lagi terus mencapai tuala dan mandi dan bersiap... bestnya la klcc tu pasal tak ramai org malam ni, ye lah esok kan nak kena gi kerja... cakap tentang kerja esok adalah hari pertama aku kerja setelah seminggu tak de dalam opis pasal outstation la konon... ala gi kasik ceramah kewangan kat melaka... nasib baik borang survey kasik banyak markah... ni bos aku nak gi hantar gi tarining of trainers lak ni... hmmm malas tul la... nanti aku tukang kasik ceramah je la nampaknya.... harap tidak la.... kat melaka hari tu Tuhan aja la yang tahu betapa bosannya hidup aku bersendirian dalam bilik.... nak ajak staff jenjalan, waktu siang dah selalu jumpa... nak call kawan kawan plak tak leh pasal aku ni seorang yang bijak, gi outstation tak bawak charger... hari last baru gi beli charger.... hmmmm.... nak citer apa pun tak tahu dah ni... sekarang ni bosan la jugak aku kat rumah ni hah pasal tak der org langsung... asyik sorang je.... ingat nak kawin la... ada jugak kawan nak sembang, nak main chess ke, nak makan ke, nak tengok tv ke.... tengok la nanti.... malas nak fikir.... pas ni aku ingat nak seterika baju la pasal esok malas nak bangun cepat.... pakai baju apa agaknya ekkk.... ok kaler putih seperti biasa, tie merah, seluar hitam.... ok la jugak ekkk.... ni tadi aku balik je rumah, kawan aku kompeni lama call, saja nak cerita kat aku dia dok kat apartment dekat klcc tu... hmmm penat nak dengar..... siap la dia! eh korang apa cerita ni ha? aku dah naik gemuk ni asyik makan je.... makan lak tu benda tak berkhasiat langsung janji sedap.... nasib baik muka tak macam belon.... makan la vitamin farah agaknya cara yang ada <-----farah aku tolong promotekan la ni..... ok la korang kepada semua kengkawan selamat la bekerja dan meletop pep, genyit mata kanan, genyit mata kiri dan bibir kiss ke depan. muah muah

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 11:10 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, February 18, 2006 @ 3:52 PM

"Aiza helo aku tgh nak buat closing ceremony obs. Aku pon dah jadi outbounders. Tp mesti lagi best kalu buat ngan korang"

Sender:
PTD K a m a l
+6012605xxxx

same with us Kamal..
our OBS experiences is incomplete without ur presence..
congrats Kamal and welcome to sidang c outbounders club..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 3:52 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, February 17, 2006 @ 2:57 AM

hi frenz...
happy friday..
again..sorry no friday 5 today...
maybe later..
juz a simple announcement..


BIRTHDAY WISHES


Happy Birthday my dear Aszmy Mahmood Yusof who turns 25 today

may this year will bring joy and happiness in ur life..
as u have given me and the others the happiness thru ur friendship
i personally really miss u..and i know the others too..
come back okay my friend...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 2:57 AM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, February 16, 2006 @ 3:20 PM

Mem Moderator,
Camne nak gi rumah cqah? I takde kad, tak tau jln dn segala-galanya.

Idawa,
Yg ADO pg langgar ampaian org pe hal ni?

Speaking of Kuala Kangsar, ada nak pg my kpg, Paya Lintah tak? Let me know kalau ada plan nak pg. During his last trip ke Putrajaya aritu, my abah jemput korang semua. Yes, semua dia jemput. Dia asobiyah skit. Video penyerahan anak angkat brape kali dia tunjuk kat org. I think it's the most overplayed video of this lifetime. Cuma skarang, makan kat air terjun Batu Hampar is a No-No! Bawa bekal sendiri. Rafting kat kedai India near MPKK pun ok gak...

Posted by davina @ 3:20 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:21 AM

1. Pukul berapa nak berkumpul kat rumah Syiqah? kang aku plak sampai sorang2 kat situ. Aku bawak teruna aku, sapa nak jadi baby sitter sila register.. pilihan pertama aku Pian ler.

2. Cik Moderator, aku cadangkan kita letak chatterbox dlam blog nih, pilihan banyak macam tag board, shoutbox etc jadi boleh kita menyembang secara terus bukan melalui comment box. Lebih ceria gituh.

3. 25 Februari ni aku nak buat majlis kenduri arwah dan sekali ngan doa selamat birthday anak dan suami aku kat Klang. Majlis lepas mahgrib. Jemputlah datang kalau kelapangan. Peta aku scan dan post kat sini nanti. Saja jemput awal so korang boleh buat plan awal.

4. habis.

Posted by Angah @ 11:21 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:46 AM

Wah aiza...tx n congrats on this new skin which will increase my enthusiasm to be addicted to this blog...

Posted by LavenderGal08 @ 8:46 AM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:11 AM

right now is 311am...
and as u can see..
a new skin for our blog..

*nizam* pueh hati??

buddy...thanx a lot for ur effort..
but the layout look too ganaz la for this blog.. hehe
but i will put it ere so that bebudak lain leh tgk..
takde org leh buat sehebat ko..
but again..GANAZ sangat ahh.. :p

so i better get my beauty sleep rite now..
mmg sahlah esok aku lalok kat majlis MAIS tuh..
luckily mama noor will be with me..
takut die pon join zzzz sekalik..
hehehhee..

p/s:ciqoh..aiza akan letak kad syiqah tuh malam nanti ehh
sorry..dah teramat lalok nih..

so guys/girls..
hopefully u like this new layout..
any comment..juz leave it down there ok..

muahhsss

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 3:11 AM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, February 15, 2006 @ 8:58 PM

tepon aku dah tukar nomborla pian..by the way aku baru lepas balik dari tengok diorang buat culvert kat tempat ko tu..kampor..017-5200041.
kata nak balik sini, bilenye?

sharillls..my-new-car-which-is-not-so-new-anymore..dah jadi papan kanvas, macam-macam abstrak ada..hehehe..yang pasti aku dah langgar tiang ampaian jiran aku sampai patah yang telah mengakibatkan kete aku kemek kat bumper...sedih mg sedih tapi aku dah berazam untuk memperbaiki skil aku ni..nyesal gak tak beli auto..(baru semalam aku bayar upah kat adik aku sebab tolong buat ampaian baru..)

btw..rase cam nak g kawin cqa la..ada sesapa wiling nak tompangkan aku???please.

Posted by -idawa- @ 8:58 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 6:04 PM

Kuala Kangsar Revisited

Part 3- Orang-orang Kuala yang kutemui..


Hmmm...seronok baca komen kengkawan..tapi aku tak sangka lak kawan kite farah bawak kete sampai hampir nak korban nyawa orang ;)...Anyway, aku MASIH di sini nak settlekan keje, tapi aku tetap nak citer jugak, so here's the story..

Mak angkat Kamal

When I reached Kg. Jaya Setia, the kg where I was sent together with Sharila, it was still the same when we first came..except that there were weddings here and there..I was so thrilled to be reunited with my foster family (Pics necessary?). Abah told me what happened after we left and I thought wow, how time flies...

Bapa angkat Sharila

During our stay, me, Sharila and Kamal spent time together often since the three of us stayed in the same area. Even our foster parents knew us...so I took the opportunity to visit them, and you can see the pics here..Sharila's Abah is the previous ketua kg before my Abah, so we had a "briefing" on the history of the appointment of ketua Kg negeri Perak....I am most impressed that at the age of around 78 he is still strong and healthy.



Mak angkat Sharila

I went to the kitchen to tell her Mak that there's no need to make tea for us, but she told me to go back and listen to the history briefing....But whatever it is, they miss you very much Sharila...


Orang Asli settlement area near Pak Wahab's plantation

I looked for Kamal's parents too, since err...kitaorang selalu pau kete dia masa tuh, kenalah jumpe..ye tak..


Alas, Kamal's foster mum told us Pak Wahab is not home, he is at the plantation site, where he raises cattles and buat keje2 kebun..We went to the site, the gate was opened, we looked everywhere but he was nowhere in sight..Mana Pak Wahab nie?

To be continued....


Posted by Akira @ 6:04 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 5:14 PM

Eh, Heizrul...


Berita baik. Aku terjumpa laman baaaaiiiikk nyer. Hebatla kau dah bagi idea kat dia pada petang nih. Nanti kalau kau berminat nak maintain blog tu kau cakap je lah kat dia, takpun Ace, nanti dia add kau jadi member skali. Ni ha alamat dia:

www.heizrul.com

He... he... ampun heizrul, jangan marah yek, he.. he..

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 5:14 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:21 PM

lupa plk... kalo x silap aku... org2 yg suka blog2 ni... esp masa2 keje ni... org panggil dia GOBLOGgers ye x???... kalo x silap aku la... : ). mmg boring sgt2 ni... tu yg x tau nak buat apa tu...

Posted by ag ali @ 3:21 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:11 PM

nak tumpang tanye... kenduri shiqah ni... korg2 pg pkl brp???... aku kalo xde hal... nak jugak pg... so... blh la jumpa korg... esp... rais la kut... tp aku naik bas je ah... so xtau smpi pkl brp... korg bg adiah apa???... time kenduri shiqah tu... gaji baru masuk... apakata kita kolek la sorg 50sen... sidang c ada 80org... dah dpt rm40.00... blh belikan shiqah toaster n kettle plastik... dkt alor star... toaster (xde brand) rm19.90... kettle plastik (pun xde brand) rm19.90 jugak... ada balen lg 20sen... hehehe ; ). lupa pulak... dkt kad jemputan shiqah... ade ke perkataan 'KE MAJLIS' tu dia tulis 'KEMAJLIS'... salah tu... kalau dah KE... mestilah jauh... mana blh 1 perkataan : ). boring sioot jd bos dkt state ni... xde keje lgsg... asyik pg makan je...

Posted by ag ali @ 3:11 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:07 PM

xde nak ckp apa la kan... cuma nak ckp welkam pd idawa... dan khas utk rais... cuba ko baca msg yg aku post dkt rafiza n dkt idawa... sayanggg rais...

Posted by ag ali @ 3:07 PM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:41 AM

Ooohaa!!!

Vaise dearie,
Thanks for the much needed info and the prompt reply. Syabas diucapkan. Segala persoalan tentang who's who telah terjawab.

Valentine is such a weird day, after birthday.... The most memorable gift i ever get for valentine's was in 1996. A guy by the name of elton john (itulah nama dlm ic!) gave me a piece of durian. Yup, durian D24 pulak tu! Amazingly, this guy took all the trouble to belah the fruit, gave me satu pangsa, bungkus dengan cling wrap, pas tu ikat ngan riben, yg dia claim adik dia punye. After cakap tima kacih, bla, bla,bla... aku gelak smpai nak terburai isi perut n usus.... Ok, should stop laughing now.

Semlm balik keje pukul 6.45pm. Nak lari dr jam kat sg besi la konon. Kalau ikut logiknye, dr putrajaya ke rumah is about 40 mins max. Tp semlm, aku stuck kat jam dr 7pm sampai 9.15pm... Huaaaa!!! Nasib baik otot aku masih kuat nak menahan kencing. Punye la seksa. Ada a few cars, driver berhenti ket tepi jln, just to piss. Muke each driver dlm keta just like shit je... pakai lawa2 pun mcm tak berbaloi.

Moral of the story, carilah rumah yg jaraknye dlm klasifikasi yg logik skit. Jgn keje kat Putrajaya tp rumah kat Jln Tun Razak, like me. Then, always take a piss before you start your journey anywhere, dekat ke jauh ke.

Ok la, besok sambung cite lg. Ta!

Posted by davina @ 9:41 AM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, February 14, 2006 @ 8:01 PM

cemana aku nak guna blog ni ha...?kalo frog aku tau la..

Posted by -idawa- @ 8:01 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:49 PM

It's Valentine Day, the most stressful day of the year.

For those who are sitting a lone tonight without a date, it's stressful.

For those who have a date but forgot to book a restaurant table, it's doubly stressful.And for those who managed to get a table, and found out that the menu prices have shot astronomically upwards to Mars, it's triply stressful.

Mel Mel and I have an agreement to postponed our Valentine's celebration. We only can celebrate the weekend before or the weekend after. That way, we avoid the crowds and the high prices. Mel Mel is allergic to crowds and heat(that makes her headache and at one point the headache will spread to me if she dont stop blabbering) . I am allergic to high prices. I remember the time when we went to a small restaurant in Shah Alam to have seafood for our Valentine Day dinner. We were early and the restaurant was half empty. Halfway through our meal of seafood, the crowds arrived. We could see the couples waiting anxiously for empty tables, the look of intense desperation on their worried faces, like they have just shitted in their new Valentine-brand underwear.

While I was still tearing a huge crab apart, as romantically as I could, one desperate couple hovered nearby, waiting for us to quickly vacate the table. I found that mildly distracting, especially when I was attempting my best to look romantic while repeatedly slamming the crab claw viciously with a hammer. We decided that Valentine Day dinner was a bad idea from that day onwards.

Posted by X-weatherman @ 3:49 PM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:41 PM

Assalamualakum semua dan selamat sejahtera,

sorrylah lama sikit baru masuk blog ni...dah macam macam aku tengok..thanks Aiza invite aku masuk blog ni...eh,dengar nak main boling..Bile?

Posted by Eppy Khayal @ 1:41 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:35 AM

Morning Davina,

Please accept our sincerest apology from Penyelaras Projek Blog Tabahyouall due to numerous reason/set back, we couldn't provide you with the real name of our members. But today, someone is so unlucky to gave roses to me. Thus, my mood rocketed high and here's the list as requested by you:D


Once again, I am very sorry for the inconvenience this has caused you Davina.
Kalau ada pembetulan, guys pls dont hesitate to click comment ya.
Cheeerrrss!

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 9:35 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:10 AM

Artis : Ratu
Lagu : Teman tapi mesra

aku punya teman
teman sepermainan
dimana ada dia
selalu ada aku

dia memang manis
dan juga baik hati
dan dia selalu ada
waktumembantuku

namun aku bingung
pabila dia bilang cinta
dan dia juga katakan
tuk ingin jadi kekasihku

cukuplah berteman denganku
janganlah kau meminta lebih
ku tak mungkin mencintaimu
kita berteman saja
teman tapi mesra

aku memang suka pada dirimu
namun aku ada yang punya
lebih baik kita berteman
kita berteman saja
teman tapi mesra

Aku enjoy betul dengar lagu ni dalam keta...dapat melupakan aku pada aircond aku yang rosak,panas mcm OIFF plak kat dalam keta aku..huaaaa!!! Sape ada membe bukak bengkel servis aircond???

Posted by X-weatherman @ 9:10 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:02 AM

haaa..aiza...so feel like you right noww..not right now laa..memula dulu bile start keje sebab rasa busaaaaaaaan giler n x beshh n skrg lepas dpa nihhh..arrghhh tensionnn!! soooo agree dgn kauu but what to do? nak berenti? do i really have the guts? nak keje apa plak nantii? so, ikutkan je laa..larat keje, keje..x larat, balik, tahan jek la kena marah ke, maki kerr..pedulik hapa akuu..kalo aku sakit pun diorg ke nak bayo bil hospital akuu?? so, nak mengurengken ketensionan aku nihh..korang layan la aku punya favourites2 nihhh..just bear with me la yerr..hehehhe :) kot tak buat ape blog nihh kann??

10 FAVOURITES
Favorite Color : Purple
Favorite Food : Nasi Paprik
Favorite Month : January
Favorite Song : Foolish Games - Jewels
Favorite Movie : The Rock
Favorite Season : tarakk
Favorite Day Of the week : Fridayyy
Favorite Ice Cream Flavor : Raspberry
Favorite Time of Day : Anytime bile boleh tidoo

9 CURRENTS
Current Mood : Bored
Current Taste : Teh o suam
Current Clothes : Baju kurung kedah merahh
Current Desktop : Compilation of engagement pics
Current Toenail Color : None
Current Time : 9.10 am
Current Surroundings : Ofis yg penuh dengan cubicle & files yg nak kena cek balikk..waaaaaa!!!!
Current Thoughts : Malasnyerrr

8 FIRSTS
First Best Friend : Ruby
First Kiss : Conscious ke unconscious? Hehehe ;p
First Screen Name : Milyan
First Pet : Cat
First Piercing : Both ear, at 6.
First Crush : Sori beb..nih bebetul secrett ;)
First Album : Ziana Zain's

7 LASTS
Last Cigarette : 2000...and that's it!!
Last Drink : Teh o suam
Last Car Ride : This morning... off to work
Last Kiss : Hehehe ;P
Last Movie Seen : Alamakk..x ingat ler..punye la lama aku x tgk wayang nihh..
Last Phone Call : Fiance's..wishing valentine's day & kejut bangun tidoo..goram ehh dennn :P
Last CD Played : none but sooo want to hear evanescenes (betul ke eja nih?) right now..nak lepas perasaan..

6 HAVE YOU EVER
Have You Ever Dated One Of Your Best Guy Friends : Yes and engaged right now..wedding bells soonn..
Have You Ever Broken the Law : Of course... who hasn't
Have You Ever Been Arrested : Nope
Have You Ever Skinny Dipped : Nope
Have You Ever Been on TV : Yes
Have You Ever Kissed Someone You Didn't Know : Yes

5 THINGS
Thing You're Wearing : Inner wear, baju, jewellery..kasut tak, sebab tgh duk bersimpuh atas kerusi
Thing You've Done Today : The go to work routine, breakfast..
Thing You Can Hear Right Now : Cleaner vacuum office
Thing You Can't Live Without : Family of course
Thing You Do When You're Bored: Jalan-jalan tengok barangg..eheh belinye idak lerr..

4 PLACES YOU'VE BEEN TODAY
1. Toilet
2. Dapur
3. Office
4. Cafe

3 PEOPLE YOU CAN TELL ANYTHING TO
1. Yong
2. Yong
3. Yong

2 CHOICES
1. Nak tepon ke tanakk?
2. Shah Alam vs KL?

1 THING YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE
Be a nice and good person..i mean, really, really nice and good..;)

haa...back to workk...damn!! ;P

Posted by m|ss AnggEr|k @ 9:02 AM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:42 AM

hi friends,
sorry for the lack of updates..
been quite bz lately with meetings and all..

anyway...
juz a few shout out..

BIRTHDAY WISHES


To our very own Ustaz Hasan Hafizi Hanapi who turn 29 today

and


happy belated birthday to Wan Abdul Hadi who turns 25 on 11 February

semoga Allah memberkati korang semua..
and hope that this year will be another great year for both of u..

and HAPPY VALENTINE's DAY..
sorry i dont celebrate neither do my fiance..
but still..it wont hurt to wish everyone kan..

take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:42 AM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, February 13, 2006 @ 9:06 PM

Oi to all!

Masmera,
Nasib baik i read ur bonding session with cik fazni, before i said something ur sisterhood. Meremang siut!!! Mcm tengok Ju-On! Damn woman, how to talk about her now, ah??? Pasal ur poco-poco, i suggest u masukkan remix senggol-senggolan featuring 'one cup of red honey' ke dlm lagu 'tak mungkin'. To add chilipadi hotness for poco2, throw in some dancers who we all kno shake their bon2.

Kpd Penyelaras Projek Blogspot ni (whoever u r),
Saya keliru dengan nickname yg dberi, ada yg blh diteka orgnya, but some r like who-d-heck-is-diz-person-kinda feeling, u kno. Wat say u if u can gv a bit of summary of who's who dlm blog....pleeeeeeeze?

Bukooch,
Mana menghilang? Cari u beberapa kali enda dapat... Since rumah kita dipisahkan smart tunnel dan roundabout kpg pandan, ingat nak catch up sambil menjana ekonomi mamak di lotus jln ampang.

Akira,
Appreciate the translation. I manage to realize what was i humming to all these while. With that translation, err...err... better stick to jap. Cube try nyanyi in bm... hancur siut. dahle suara on a note on its own, tambah pula lirik yg direct translation... a lethal combo!

Ok, nak sambung lipat kain.... ta!


Posted by davina @ 9:06 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 5:06 PM

Minggu ini

Minggu ni pada aku betul-betul bermakna..selepas minggu-minggu lepas aku bz menguruskan majlis untuk Menteri datang ke Jabatan aku buat meeting post-cabinet dan menguruskan Majlis Sambutan Gong Qi Fa Cai.

Minggu ni aku dilantik jadi Penolong Setiausaha Kelab Jabatan aku,bermakna bertambahlah kerja aku selama ni..apa bole buat, saya yang menurut perintah.

Azam jumpa aku tengahari tadi,terubat jugak rindu aku kat kawan-kawan batch 2/2004.Dia mintak tolong pasal nak tubuhkan Kelab untuk Kementerian..Tapi atleast aku puas hati sebab dapat tolong membe dan mengubat rindu aku pada korang...

Tapi yang tak leh lupa, minggu ni aku dapat mengenal erti seorang kawan yang aku kenali sejak kecik,sekolah sama-sama..sekarang pun tinggal sama-sama..dia buat silap,aku cover dia..susah senang tanggung sama-sama...

Minggu nie, baru aku kenali kawan itu hanya di waktu bergembira....di kala aku susah,mampos ko laa..aku tak peduli...

Minggu ni aku jadi 'emo' skit.Siot betul!!!!

Posted by X-weatherman @ 5:06 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:18 AM

POCO-POCO

ok frens... really really need u all punya help here..
actually somewhere last month ada this pegawai from jabatan bomba aku tak ingat sangat nama dia (tn.nazili ke apa tah) mintak aku ajar poco2 to the pegawai, rekruts and staffs.. so right now aku cuma ada lagu tak mungkin aja... sesapa ada tak lagu poco2 yg polis punya? aku tak tau lagi macamana nak ngajar mereka2 nih... adakah ala2 encik yaman (haii... hoii....) style aerobics.. apa pun i just wanna do it for fun.. kalau dapat bayaran alhamdulillah.. tak dapat pun takpa janji for the love of fun..

tuan tu baru je call again.. dia mintak buat this weekend.. maknanya i'll be staying at kkb again!! yeyy bole buat sewer lagi sekali tapi kali ni lain la sebab rahah partner aku takda... aku tanya aku dok kat bilik yg hari tu gak ke... dia kata ambooiiii takkannlaaa... kali ni of course la bilik cam hotel... ok we'll see.. they'll pick me up on friday kat office and they'll send me home also when i'm done there.. should be fun..

so.. again... sesapa ada lagu poco2 tu... gimme a tinkle...

Posted by masmera @ 10:18 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:40 AM

MIRAI E

Atas permintaan ramai, aku postkan translation lagu ni untuk tatapan korang..maybe ada yang dah baca kot dalam YG tu, tapi takpe laa..ni version aku..Sorry for the lousy choice of Malay expressions...belum cukup terer nak buat dia nampak puitis...

Lihatlah kakimu
Inilah langkah perjalananmu
Lihatlah ke hadapan
Itulah masa depanmu

Ibu menjagaku
Bagai menatang minyak yang penuh
Dengan penuh kasih sayang
Berkali-kali dia menyuruhku berjalan

Waktu itu
Ku masih kecil
Ku tidak mengerti maksudnya
Melihatkan keadaanku sebegitu
Dia menggenggam erat tanganku
Dan berjalan bersama-samaku

Cita-citaku selalunya tinggi bagaikan langit
Ku bimbang ia tidak tercapai
Tapi ku masih mengejarnya
Kerana ini adalah kisah hidupku
Aku tidak akan berputus asa
Bila resah, genggam erat tanganku
Dan berjalan bersama-samaku

Kasih sayang itu
Ada kalanya membuat ku benci
Namun aku tidak mampu berterus terang
Kepada ibu yang jauh di mata

Repeat 1st verse

Repeat 5th verse

Repeat 1st verse 2x

Tujulah ke arah masa depanmu
Dengan perlahan-lahan, mulakan langkah perjalananmu

Message of the song = Move on with your life although your loved ones are no longer
there to love and support you


Posted by Akira @ 8:40 AM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:37 AM

ladies night pptd

last fri night i attended the pptd's ladies night.. aku maleh sbenornya.. tapi my colleague insisted that we go sbb tksu dah letak our names.. we don't have any choice but to just show face.. the theme was ceria.. the hell aku rasa aku takda baju yg ceria kot! so i just belasah some dress yg pattern rimba ala2 j.lo tu.. tapi telah disopankan dengan cardigan.. anyways.. twas raining that night, i was hoping to see any 2/2004 mlm tu nak rafting la kiranya.. as expected fadzillah was there sbb dia kan miti.. miti yg organise.. and then there was nuraisyah, sew mei, hui jinn and a few others yg aku tak ingat nama..

as i was beratur-ing nak ambik makanan skali tu alamakkk ex aku punya makkk.. aisehhh... aku macam nak tegur ke tak nak tegur ke takk.. last2 pegi je lahh.. dia duduk semeja dgn pn rahimah yeop.. bestfrenn tu le pasal style diorg tu sama.. actually masa first aku jumpa pn rahimah tu aku dah realise kesamaan mereka ni rupanya besftrenn.. so anyways she seemed surprised that i joined ptd.. honestly aku pun surprise jugak yg dia ni ptd juga rupanya.. aku ingatkan suami(ie ex aku punya dad) yg ptd.. heh.. but anyways dia ni ala2 sociable jugak le just like rahimah.. as i left the table i could hear rahimah telling her bout me yg baru habis dpa ni.. kembang kempis kejap aku..

ladies night ni yg i tau previous years dia ala2 prom night... ada dancing2, karaokeing, dancing2 lagi.. cuma penuh ngan pompuan je la.. so bebudak table aku ni (batch kita) telah meng-submit-kan nama aku utk nyanyi.. bila emcee announced nama aku soh naik nyanyi lagu boleh la boleh, i was like.. what the...... o my goddd.. aku terus tak ingat dah lagu tu cemana.. i mean aku ni bukannya peminat setia dangdut bebb... the crowd was like cheering soh aku naik..so untuk tak menghampakan peminat aku ckp sat gi.. bior aku lak pilih lagu.. and then ex aku punya mak ni pun naik pentas nyanyi.. and guess wattt dia nyanyi lagi secangkir madu merah! uihhh tak bole jadi nii... rival nihh... after a few dances(poco2, twist, agogo u name it lah..) and a few singers... aku pun dipanggil lagi.. aku telah nyanyi lagu tema sidang c (lagu tema?) which is senggol2an cubit2an.. sambil menari2 aku pun panggil le si fazni naik ke pentas... hahh! terus dia dok mencangkung kat belakang.. haaa tauu takutt... tu laaa dulu garang sangatt...

habih nyanyi tu ex aku punya mak dok borak2 le dengan aku... aku borak2 pun ala2 tak ambik port la.. ex aku tu pun dah kawen.. so takda maknanya aku nak beria-ia kan.. heh..
then the wierdest thing happened... i wanted to leave the majlis, so sambil meng-goodbye-kan diri ngan semua org, singgah le kat meja cik fazni.. ecehhh... terus terborak lama dgn dia.. dia sakat aku, aku sakat dia.. aisehhhh! in denial nihhh... like sisters (Ewwwww....) tapi disebabkan dpa dah habis, dia pun same age ngan aku.. so dah boleh joking2 and berkutuk2 la kiranya.. tapi tak sangka dia ambik tau jugak kisah hidup aku ni.. waaahhh... banyak jugak dia tau.. sama ada dia sebenarnya peminat setia akew... ataupun dia suka bergossip pasal akew..

so elok la pulak ex aku punya mak dtg tempat kitorg nak bagi latest family pic.. (dalam hati apa hal la pulak minah niii... tak habis2 lagi..) so masa aku tunjuk dekat fazni dia pun like.. my godd fizaaa... nasib baik la kau tak ngan dia.. tak hensem langsungg! hahahhaa.... kalau ikutkan semua ex aku tak hensem pun.. cause i always go for personality first!

tengah duduk2 tu skali depa tengah bagi2 hadiah utk best dressed la, performance la.. skali tu emcee announced my name.. aku tak tau aku menang apa tapi suspect kuat ada kaitan dgn senggol2an.. aku dpt a big bouquet of flowers and 2 boxes of chocs yg dibuat khas utk mlm pptd ni sbb berpatternkan pptd..

bunga2 tu bila aku balik aku terus cantas utk digubahkan dekat sirih junjung yg mak aku buat for my cousin's wedding the next day.. jadi berseri pulak sirih junjung tu.. hasil titik peluh aku beronggeng.. and the next morning right after subuh terus drive ke penang for the wedding.. tiring weekend i must say..

tapi yg penting skali sebelum balik tu aku ngan fazni and some other new pps klua sesama.. dia telah berkali2 ckp take care dekat aku and soh aku drive safely... sebenarnya sambil aku menaip part tu berkali2 badan aku menggeletik tanda geli geleman.. hahahaha ok that's all for now!!!!

moral of the story is.. fazni sekarang bestfren aku .. bukannya bestfren ag.. so korang jangan kutuk dia nanti aku terasa.. hahaha...


Posted by masmera @ 8:37 AM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, February 11, 2006 @ 10:22 AM

hey frens...

thanks for all your comments on my last posting. did i sound so mellow? hehehehe...emotional...emotional...

nah...i am still the will-face-every-tribulation-with-perseverance-ila (mcm kata farah). by the way, none of the guys masa aku outsetesen tu from our batch. our batch punya guys is a different story all together, as i am going to tell you guys here. semlm, as in friday, my usual partner in crime for friday lunch can't make it...diana takde, effi ada hal...so sebab aku busy yesterday, tak sempat nak carik org lain ajak lunch...dah tak tau nak lunch kat mana, i asked my guy frens they all nak lunch kat mana, aku nak ikut. with intention to come back to the ofis and tido while they proceed to prayer. my plan was to drive 2 cars la kan, so that i can go back to opis. but these guys aaahhh...insisted on naik my car. yang aku ni pun, tah apa hal tah, ok kan je. thought that we're going to alamanda, but no, they wanted to go to bangi. to cut the story short, i ended up having lunch near mpi, then sent them to prayer at masjid mpi, waited for them in my car under a tree which creaks everytime the wind howls. then rain came pouring down. moved my car, sebab takut dahan pokok jatuh. pick them up kat pintu masjid...drove back to putrajaya. singgah parcel e nak amik barang from my cousin. since it was raining, i ran in and out of the car. and these fellas have the nerve to say that i look like doraemon when i ran!

hehehehe...that's my beloved frens from our batch for you guys. mind you, i was not offended about the doraemon thingy...not at all...
sometime i'm just amazed at what we can do for frens...tak penah hayat aku hantar and tunggu org semayang jumaat and jadik driver to 4 adult guys who at once jadik macam budak sekolah once masuk keta aku (one of them was wan rosman hhhmmmmm).

if any one of you guys, bebudak rd my batch, are reading this, luahan hati or not, just wanted to tell you guys, even though aku kena dengar lawak bongok but funny tiap-tiap hari, even though aku minority among nkorg and sometimes there's just things u guys think u can't share with me, i am glad aku dapat masuk opis tu ngan nkorg and not orang lain and i don't think i can survive the ofis without you guys...whatever it is, i am stuck with you guys...too bad we can't divorce frens...hahahahaha...

'we know our friends by their defects rather than by their merits' - W. Somerset Maugham

and again its me, myself and i
bukooch, the walking contradiction

Posted by bukooch @ 10:22 AM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, February 10, 2006 @ 11:33 PM

Shoutout to all!!

Im among the many people yg blum pg tengok pgl. Was excited to go but with all the mixed reviews, think i shouldn't set such a high expectation on the production although im very sure its something to be proud of. The movie managed put me to sleep after the first 30 mins, though. Most memorable pgl bit was watching tiara's hand grabbing the sand. Mak ai!!! Tangan mcm tu bukan tangan fit for a princess..... Even Christine Hakim's hands looked smoother!

Aiza cari photographer, ek? Don't go for the ones with names that fit a label. Ppl mcm kid chan mahal kronik. Why pay ribu2 just to have photographer branded amik gambar kasut, bunga, tangan, kaki. Not to discourage sentimental feelings, but ada simple solution to that. With all the digital edge cameras these days u can do great stuff without burning your pocket. Kalau ada effort, scout for student yg amik fotografi at college. Software utk edit gambar blambak.

Valentine's day apa plan? I cuma kene kawinkan 27 couple on that day. That's as exciting as it can get on that day. At the end of the day, i'll be mak kadi yg burnout!

Nuff said, take care all.




Posted by davina @ 11:33 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 5:11 PM

Eh, mana Cik Aiza nyer Friday 5 nih? Dia busy keh?
Ha, nak share something ngan korang
.

Something to look upon this Sunday is:

K L L i g h t s
10pm 8TV

Hot on the heels of a slew of hip, urban teen-targeted TV shows (Impian Illyana, Trio) arrives KL Lights, a new half-hour 'dramedy' set to debut this Sunday on 8TV. The show is centered on the exploits of young 'KL Times' journalist Nadia (Zehan Marissa, fresh from supporting role from Impian Illyana, remember her from Sepet, as Lin, Orked best friend?), a fresh grad with big ambitions of writing hard news. To her dismay, she gets saddled with the agony aunt column when the office "beeyatch" takes her job. Luckily, she gets through with a little help from her friends, who have woes of their own to deal with.

It's a series that aims to capture facets of urban KL life in a hip, entertaining package. It could also raise a few eyebrows for its racy (by our local standards) content (an early story arc involves rogue stoner roomies, for example, and the word 'bitch' is spat out couple of times). Presented in pseudo-documentary style with witty bilingual dialogue, the show's vibe will be familiar to Ally McBeal and The O.C. viewers. And speaking of the latter, KL Lights' soundtrack will also feature a raft of local indie bands.

Kalau nak baca review Puteri Gunung Ledang dari Malaysian Blog of the Year 2003, please click HERE


Cheeeerrs!
4 days to go!!


Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 5:11 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:43 PM

ANOTHER REVIEW ON PUTERI GUNUNG LEDANG

Unfortunately,i don't seem to share the same opinion Mr. elf.I personally think that the show banyak loopholes. Technichal wise, kalau dah buat show kat IB, of coursela mcm tu standard teknikalnya..kalau tak, jgnla buat show kat IB, kan..penjiwaan watak, most players lemah sangat.. ADLIN- Sultan Melaka langgar habis protokol2 as a Sultan..langsung takde keGAHan dan keDAULATan Sultan..TIARA-trying very hard,tapi ok-ok jela. Attempt memang patut di puji and penjiwaan watak pun bagus. Cuma stamina takde. Nampak sangat termengah-mengah nak nyanyi lepas daki 'GUNUNG LEDANG' tu. STEPHEN RAHMAN-penjiwaan watak hancur, maybe due to complexity in projecting dialogues in Malay, tapi suara memang kelass..broadway kan..COMPOSITION LAGU ROSLAN AZIZ-sangatlah tidak melodious dan tidak catchy. Aku rasa lagu Siti di Alam Fantasi lagi menarik. One think about Musical Theatre, haruslah ada composition lagu yang orang boleh ingat melodinya and boleh nyanyi balik after the show. That's what makes the audience keep caming back and hungry for more. Sadly,Roslan Aziz tak dapat bagi aku impact yang macam tu.PENATAAN BUSANA-hebat.Takde kritik. REKATARI-superb. Tapi my greatest compliment goes to YALAL CHIN, AC MIZAL and BABY RES2. Aku rasa diorang ni jek yang dapat menjiwai watak dengan berkesan, dan nyanyian yang didodoikan kena dengan watak.walaupun baby erin tu bukan watak utama,tapi her every mimics kene dengan apa yg dinyanyi.. In a nutshell,aku puji attempt Tiara untuk realize the show,tapi there is stiill a superspacious room for improvements..


Posted by .u.g.l.y.d.u.c.k.l.i.n.g. @ 12:43 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, February 09, 2006 @ 9:53 AM

My son turns 2Muhammad Mifdzal Arief bin Mazlan, my bundle of joy turns 2 on 8th Muharram 1427H (7 February 2006).



Posted by Angah @ 9:53 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, February 08, 2006 @ 10:15 PM

woe is me who is so plain looking...

hari ni aku baru balik dari outsetesen for a few days. luahan hati aku ni dah pun aku cerita kat effi masa tumpang keta dia balik tadi. sebelum ceritanya bermula..rakan-rakan ku yang sidang c & d, penggal 2, sure u guys can recall modul undang-undang kita yang kita meniru dengan excellentnya masa test (test mana yang kita tak meniru ye tak)...ingat tak lecturer budak pompuan sorang tu..dia bagi lecture on kuasa magistrate kelas 2 one evening, very young girl...putih comel orangnye. this story involves her...but not in a bad way. dia la ni ptd, batch 2/2005, masuk pulak opis aku. kengkawan yg jpm mesti tau yg opis aku tu kan kegersangan manusia yang gendernye female. jadiknye, bila dia masuk tu (there are few other girls, mind you) kecoh le jugak ada budak comel la ni kat opis kami org.
the story goes, dia pun outsetesen ngan aku jugak. kami org je officer pompuan kat situ. and attention ke girl ni di beri mencurah-curah. aku takde hal la memula tu, lagi aku suka, senang aku buat keje aku, orang tak kacau. tapi aku terasa hati la jugak when they can call me directly to deal with me, tapi call that girl and ask her to convey messages to me. not that they don't have my phone number.
ntah la...maybe aku yang emotional time tu kot...so...just wanted to know u guys punya comments...

Posted by bukooch @ 10:15 PM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 5:01 PM

Thinking bout Aiza, I'll thought bout wedding, thinking bout wedding, I'll thought bout Kid Chan (the most sought after wedding photographer in Malaysia-NST).
But today, Naifle (kalo tak paham sila baca nama ni terbalik;p) makes me think bout Sabrina Hassan. I've seen her somewhere:


Crap, she's married. The wedding photo taken by Kid Chan. Crap, he managed to shoot a photo with Devon Aoki too.

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 5:01 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 4:40 PM

allo... opis aku dkt kedah takdak internet... streamyx rosak... ni aku dkt putrajaya... ada miting... esok lusa balik la kedah balik... wooo... suka2 ko je rahah cuba nak buat citer psl aku ahhh... tp takpe... aku mengambil pendekatan mendiamkan diri...

jumpa korg... rindu dkt korg (xde mananyaaa)... tp dkt rais... mmg aku rindu giler la kat ko... pdhal bukannya ko tu best apa pun... tata...

Posted by ag ali @ 4:40 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:35 PM

Kuala Kangsar Revisited

Part 2- Menjejak kenangan di Mukim Sungai Siput

Di hari Rabu yang penuh dengan kekalutan hal-hal maklumbalas post-cab nie, aku nak menenangkan fikiran jap....so here's the continuation of my story..

For those who were sent to Sungai Siput and Pulau Kemiri must be familiar with this place. That's right, Pej Daerah Kecil Sg Siput where we met and gathered information for our assignments. While others gathered at KK, this is our lepak spot almost every working day. We bumped into each other either around Sg. Siput town, or the gov. offices around the area...I'm sure you guys remember chatting with the Penghulu, who always gave 'blur' answers to my questions...

From town, I went further inside, which is actually the way to my kg, but before that, I decided to make a stop at the nearby kampungs..Man Kedah, Sam and Nisa should recognize this pic..coz this is the road to their place. For those who have never set foot at this area, let me tell you, it takes 'forever' to reach the kampungs. The pic itself tells you a lot...


One of the amazing sights on the way to Perlop



Surprise, surprise!! Who could have thought that there is a very "classy" building of Orang Asli school in this remote area? But those who did their "Aktiviti Mukim" here had a really great time with the kids...

To be continued....


Posted by Akira @ 12:35 PM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:31 AM


PUTERI GUNUNG LEDANG THE MUSICAL


Semalam aku dan kawan kawan pergi menyaksikan PGLM di istana budaya yang gah tu. Wah sungguh happening tapi ceritanya kita dah tahu macam mana so tak de la apa sangat surprisenya. Ok so hari ni sebagai peminat teater la kononnya walaupun tak berlakon teater kat DPA dulu aku nak buat la komen ke kritik ke apa apa la berkaitan PGLM. Seat aku dapat depan sekali so lubang hidung dan segala yang terjurai di atas pentas mudah sangat aku nampak.

Secara keseluruhannya bagi aku ia adalah production yang baik dan teknikalnya sungguh la hebatnya. Ialah IB mana pernah kalah bab teknikal ni. Prop yang digunakan simple sangat tapi memberansangkan. Penggunaan propsman cum hulubalang memang bagus kerana susah untuk penonton nampak cela. Pakaian yang digunakan oleh semua pelakon amat menarik dan sedikit sama dengan PGL the movie. Tapi kalau sesiapa suka tgk org berkemban boleh la dating tgk. Mana taknya, semua perempuan pada mulanya berkemban dan ada jugak yang ditakuti akan tertanggal kain kemban itu. Cleavage ada plak tu yang nampak, nasib baik la aku cuba berlaku professional masa tengok PGL tu; kalau tidak….. hmmm selain itu, sekarang aku nak review tentang pelakon pulak:

Gusti putri






Tiara memang hebat dalam PGLM ni. Memang nampak dia bersungguh sungguh dalam berlakon dan entahlah nak cakap macam mana. Hebat lah… nyanyiannya ok walaupun tak la sesedap siti nurhaliza tapi teknik nyanyiannya dalam teater memang berjaya. Bahasa yang disebutkan jelas dan terang serta mudah difahami. Percakapan yang tidak tergopoh gapah. Make up cantik. Badan cantik.





Hang tuah


Pemilihan Stephen rahman sebagai hang tuah sebenarnya secara peribadinya ok la jugak tapi lebih baik sekiranya org yang betul betul fasih berbahasa melayu. Hang tuah kelihatan berlakon dengan menghafaz skrip. Tapi suara hang tuah semasa nyanyian memang vavoom. Hang tuah kalau m nasir mungkin lebih sesuai. Stephen berjaya menguasai watak hang tuah walaupun lenggok bahasanya nampak seakan kaku. Body language ok. Tapi hang tuah kali ini hang tuah chubby bukan hang tuah tough. Kekuatan Stephen pada suaranya yang memang lunak. Boleh tarik not tinggi tu!

Sultan Melaka




Seperti biasa sultan melaka memang tak leh nak komen. Dia berlakon bersahaja dan suara nyanyian sedap jugak la.







Bayan



Bayan ok but bila nyanyi bagi i kureng sikit. cara sebutan dia sungguh baik. teknik lakonan berkesancuma aku lebih suka Farah Afidah berlakon ganti bayan ni tapi masalahnya dia terlalu cantik untuk jadi bayan ni plak.




Raja Ahmad


Budak kiut ni berjaya menarik perhatian penonton dengan lagaknya yang comel. Scene lakonannya tak berapa banyak but he’s good.







Raja majapahit


Ac mizal hebat! Menguasai watak di samping suara yang memang sedap. Lakonan berkesan!


































Penari latar



Semua penari memang hebat dan mereka sangat bagus serta synchronise sangat.






















Sabrina Hassan


ini lah penari yang menarik perhatian aku. paling hebat tariannya bagi aku.








Secara keseluruhannya, PGLM ni baik dan antara pelakon yang deserve standing ovation antaranya Tiara, AC Mizal, Sultan Melaka. Ni hanya review permulaan nanti aku review lagi. Pasal rasa macam nak gi tgk lagi.

Effi thanks alot!

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 8:31 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, February 07, 2006 @ 5:21 PM

10 FAVOURITES
Favorite Color : Green
Favorite Food : Fried Chicken
Favorite Month : December
Favorite Song : Kissing a fool (Sinatra)
Favorite Movie : Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Favorite Season : Autumn
Favorite Day Of the week : Thursday
Favorite Ice Cream Flavor : Vanilla
Favorite Time of Day : Abis keje time

9 CURRENTS
Current Mood : Hungry
Current Taste : Teh ais
Current Clothes : Baju kurung keler hijau.... still pakai uniform keje
Current Desktop : Pic ala Empire records poster.
Current Toenail Color : French manicure
Current Time : 5.30 pm
Current Surroundings : In my office that looks like a store room.
Current Thoughts : KL traffic jam at this very moment

8 FIRSTS
First Best Friend : Samsiah
First Kiss : Cant remember
First Screen Name : Hon
First Pet : Dog named Dog
First Piercing : Left ear, at 9.
First Crush : Jason Donovan..... Mmmmmm
First Album : Toad the Wet Sprocket.

7 LASTS
Last Cigarette : Years ago
Last Drink : Teh ais since this morning
Last Car Ride : This morning... off to work
Last Kiss : Neil Parker
Last Movie Seen : Memoirs of a geisha
Last Phone Call : Public call, nak tanya camne nak kawin
Last CD Played : Alicia Keys MTV live

6 HAVE YOU EVER
Have You Ever Dated One Of Your Best Guy Friends : Nope
Have You Ever Broken the Law : Of course... who hasn't
Have You Ever Been Arrested : Nope
Have You Ever Skinny Dipped : Yes
Have You Ever Been on TV : Yes
Have You Ever Kissed Someone You Didn't Know : Yes

5 THINGS
Thing You're Wearing : Inner wear, baju, kasut, jewellery
Thing You've Done Today : The go to work routine
Thing You Can Hear Right Now : Colleagues leaving the office
Thing You Can't Live Without : Family, friens, fon and lotsa lurve.....
Thing You Do When You're Bored: Do something new... pick up a new hobby

4 PLACES YOU'VE BEEN TODAY
1. Bedroom
2. Toilet
3. Kitchen
4. Office

3 PEOPLE YOU CAN TELL ANYTHING TO
1. Neil
2. Samsiah
3. Eshlie

2 CHOICES
1. Fried chicken... dinner???
2. Nak dinner sorang or call a friend

1 THING YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE
Peace of mind

Posted by davina @ 5:21 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 2:11 PM

10 FAVOURITES
Favorite Color : Blue
Favorite Food : Satay
Favorite Month : October
Favorite Song : Kiss from a Rose - Seal
Favorite Movie : Forest Gump
Favorite Season : Autumn
Favorite Day Of the week : Saturday
Favorite Ice Cream Flavor : Chocolate
Favorite Time of Day : Dusk

9 CURRENTS
Current Mood : Sleepy
Current Taste : Meehon sup
Current Clothes : Baju Kurung
Current Desktop : Arief's face
Current Toenail Color : NIL
Current Time : 1418
Current Surroundings : Office
Current Thoughts : What to cook for Arief birthday kenduri

8 FIRSTS
First Best Friend : the late Hajaratus Shima
First Kiss : Mom
First Screen Name : awanbiru
First Pet : Ikan puyu
First Piercing : ear
First Crush : mamat next door (i was 6)
First Album : NIL

7 LASTS
Last Cigarette : never
Last Drink : Sky juice
Last Car Ride : This morning..to office
Last Kiss : Son
Last Movie Seen : Long Khong
Last Phone Call : to hubby
Last CD Played : Peter Pan ...tak bisakah kau menungguku....

6 HAVE YOU EVER
Have You Ever Dated One Of Your Best Guy Friends : Yes, he married my best girlfriend
Have You Ever Broken the Law : Yes
Have You Ever Been Arrested : No
Have You Ever Skinny Dipped : No
Have You Ever Been on TV : Yes
Have You Ever Kissed Someone You Didn't Know : Yes, babies usually

5 THINGS
Thing You're Wearing : Office attire
Thing You've Done Today : reports (again?)
Thing You Can Hear Right Now : people muttering
Thing You Can't Live Without : my family
Thing You Do When You're Bored: sleep

4 PLACES YOU'VE BEEN TODAY
1. Office
2. Home
3. Toilet
4. bank

3 PEOPLE YOU CAN TELL ANYTHING TO
1. Mom
2. Tini
3. Angah

2 CHOICES
1. live in Klang or Putrajaya?
2. another child?

1 THING YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE
Make sure my children understand that their prayers is everything and the only thing I need from them.

Posted by Angah @ 2:11 PM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:03 PM

halo geng...assalamualaikum...
sajer nak mengasah bakat menulis jap.. tgh pening lagi...biasa la..cuti panjang..pastu ditambah dgn beberapa masalah yang yang complicated .... entahla...kekadang hidup ni memang banyak masalah yang kita tak nak tapi kita kena hadapi... but at least, itu yang mematangkan kita...
kat opis ni pun tgh layan lagu jer.... suma lagu2 lama...60an, 70an n 80an.... aku layan jer suma... agak2 kan..apa korang buat kat opis kalau korang boring haaa? dulu aku selalu main bola kat opis ngan member aku tp skang nih dia dah jadi SUSK Timbalan Menteri, dah takde geng ..... nasib baik ader tirmidzy...boleh gak layan buat lawak bodoh..korang kenal tak dia? dia budak baik masa DPA dulu... aku pun lupa lak nak tanya dia sidang mana... lagi pun aku kenal dia masa blaja lagi...

so kepada kengkawan sekelian...thanks for being my fren.. aku tak kan lupa korang... isk...isk...isk.... bye :(



aaaaaaarrrrrrggggghhhhh!!!! baru la boleh ganas balik ...hahahahahahahahaha

Posted by oreo @ 1:03 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:10 AM

hi frenz..

as u can see i already removed the poll..
and i have decided to postponed the bowling tournament to the month of march..
since the only weekend that im free is this coming weekend 11-12..
but i dont think i can settle everything before the date..
so..most probably i'll set the date and notify u all..
if i manage to get more than 20 people baru leh buat tournament..
if less than that..kita main sukahati mak bapak kita ja..
most probably the venue will be at ampang point
and the date will probably be either 4/5/11/12 of march..
but if anyone of u hv any suggestion...
juz leave me a comment or email me at chayunk[at]yahoo.com
and plez sesape yg VOLUNTARILY nak tlg aku..
juz leave a comment or email me or sms me ok precious..

till then

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:10 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:03 AM

10 FAVOURITES

Favorite Color : white
Favorite Food : Satay
Favorite Month : May
Favorite Song :Gemilang - Jac
Favorite Movie : The Sounds of Music
Favorite Season : Spring
Favorite Day Of the week : Saturday
Favorite Ice Cream Flavor : Chocolate
Favorite Time of Day : Midnight


9 CURRENTS

Current Mood : Sleepy
Current Taste : Toothpaste
Current Clothes : Brown padini shirt, brown burberry tie, black seed trousers
Desktop : Windows XP
Current Toenail Color : NIL
Current Time : 7.38 am
Current Surroundings : Office
Current Thoughts : Going back at 4.30pm


8 FIRSTS

First Best Friend : Zeal
First Kiss : Mom
First Screen Name : El
First Pet : Rabbit
First Piercing : None
First Crush : Primary 3
First Album : NIL


7 LASTS

Last Cigarette : 2 months ago
Drink : Remix
Last Car Ride : This morning..to office
Last Kiss : Should I reveal?
Last Movie Seen : Long Khong
Last Phone Call : Muah muah
Last CD Played : Joey McIntyre


6 HAVE YOU EVER

Have You Ever Dated One Of Your Best Guy Friends : NIL
Have You Ever Broken the Law : Yes
Have You Ever Been Arrested : No
Have You Ever Skinny Dipped : No
Have You Ever Been on TV : Yes
Have You Ever Kissed Someone You Didn't Know : I don’t kiss strangers


5 THINGS

Thing You're Wearing : Office attire
Thing You've Done Today : woke up
Thing You Can Hear Right Now : The sound of the aircond
Thing You Can't Live Without : Water, Food, Money,Family
Thing You Do When You're Bored: Hanging out, Internet, sleep


4 PLACES YOU'VE BEEN TODAY

1. Office
2. Home
3. Toilet
4. Senawang


3 PEOPLE YOU CAN TELL ANYTHING TO

1. Zeal
2. Zam
3. Elfian


2 CHOICES

1. A new shoes or a new tie?
2. White or grey?


1 THING YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE

I wanna see my family and I want people to be proud of what I am.
Bertaubatlah sementara masih hidup… dosa banyak giler

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 8:03 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥