Friday, March 31, 2006 @ 2:28 PM


my kk trip
went to kk last saturday and came back wednesday... ada meeting jawatankuasa tindakan pembangunan kkr.. i'm one of the urusetia, hence the earliest to arrive and the last to leave... meetings n lawatan hari senin n selasa.. ksu tak jadi dtg last minute so tksu ganti.. bile tksu yg dtg... apa lagiiii... kuranglah protokolnya sikit berbanding ksu maka lebih enjoy lah urusetia..


stayed at sutera harbour.. superb view of the golf course tapi kalau dpt yg facing the sea lagi best.. but memandangkan level 41 jerkk have to make do.. janji dapat bilik sensorang, besor plak tu.. and the bathroom pun kellass.. ada wooden louvered window so kegunaannya kalau yg memakai bathtub tu bleh nengok tv trus.. tapi fungsinya lebih afdal untuk honeymooners la kot..

i must say dari dulu i went to kk, i find that sabahans are a very hospitable lot! we all nih every day makan best.. buffet lunch (kat sutera harbour murahhh! rm34 jekk.. and variety of foods like nak mampuss! banyak gilss) pastu dgn chinese foodnya lagih, ntah brapa byk course depa bagi... breakfast kat hotel takyah story lah kan.. slalu best2.. and then theres the seafood... makan banyak sangatt... dengan tala lobster nya lagih.. dengan all sorts of clams plak tu.. sampai towards the end of our stay we(the urusetias) tolak makan makanan yg berat.. we'd rather makan benda2 yg simple like maggee ke bubur ke..

shopping - aaaAAAaaaa.... i bought lotsa pearls, for myself, for my mom, dad (the butang baju melayu le) n my siblings.. and did i mention i bought a lot for myself? hihih... one of my weakness memang pearls lah.. tapi siut lah jugak rasa nya sebab we all balik on wed, gaji plak masuk thurs... frusssttt...

all pegawais(dlm 33org dari kl) balik kolumpo hari selasa.. maka dgn official nya tugas selesai as soon as they leave.. but my fren n i nih(girl) the minute tksu chow ke airport aja we all pun chow truss ke pasar filipina (tempat jual brg2 pearls, kraftangan yada2) sbb nak make sure hari rabu kitorg free.. sebabnya? akan diceritakan di segmen seterusnya...
hari rabu - our flight pukul 3.45ptg.. so pagi2 lepas breakfast kitorg(3 of us) nak beraktiviti sebelum balik.. so we decided to go to pulau manukan.. tempat boleh snorkel.. maka, masa tu gak terusss beli slipper(walaupun kecik sebab heels aku tkeluar tapi takpa sbb rega rm2.90 jek) trus beli baju ala2 fitting kat lobby hotel (murah gak sebab rega rm29) shorts floral hijauuuu mak aii tapi cantik (beli kat airport semasa duty antar pegawai ke airport) hehe... originally i planned to wear my bright orange striped baby tee with the shorts, but thinking at the combination of green shorts, orange baju n small sized blue n yellow slippers nampak macam united colours of benetton la pulak.. at least baju yg aku baru beli tu matching dgn warna laut kat manukan (gile dumb blonde!)
pulau manukan is superb! ayor jeghenihh!! can see ikan wann.. cerita pasal ikan ni, teringat aku satu insiden.. masa snorkel tu ada la sekor dua ikan berkaler2 lalu lalang, memang kiut la.. tapi at one time ni tiba2 banyak pulak ikan n the number grew like hell... sebanyak satu sidang! (eh kena marah ke kalau pakai perkataan sidang nih?) and then makin banyak, macam satu batch banyaknya.. hihi.. masa tu mula la aku panik, maka bermula lah proses menge-shooh ikan2 nih.. sbb aku geli n takut..
ada satu mamat ni bagi roti kat ikan2 ni.. bila tengok ikan2 ni berebut2 nak makan roti from his tangan dicampur dgn beberapa ikan yg dgn clumsynya langgar2 aku sebab nak makan roti tu.. aku pun chow from that area dengan penuh gaya sambil menge-flipkan flippers aku (benda alah yg kasut mcm mermaid tu) n then i felt kaki aku mcm gatal2 and bila aku toleh je belakang... uuu mak aiiii ikan2 iteww mengekori kewww dan menggigit2 manja kakikuuuuu.... eeuuuwwww... masa tu hilang habis dah gaya aku.. dah jadi macam jim carrey pulak... nak kata aku berenang macam berlari dlm air... dengan flippers tu lagi.. air tu dalam pulak tu... kawan aku nak blow bubble pun mcm tak jadi sbb dok ketawakan aku.. i'm like, hellooooo fishesss do i smell like roti?? bila agak2 dah sampai kat shore tu pulak, banyak kali aku trip n fall dalam air sbb terpijak flippers sendiri... yupp! i knoww!! so like dumb n dumber!
but all in all i enjoyed my stay in sabah.. sorry harith tak calling2 yew.. tapi rasanya masa tu u sibuk kot.. tapi kota kinabalu memang ngam!
bila balik office, terasa jet lag nya! hihi macam pegi luar negeri pulak.. and my tgn dah mula mengelupas ala2 cerita "v" zaman 80s.. sebab tak pakai sunblock lotion..

Posted by masmera @ 2:28 PM [19]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, March 30, 2006 @ 6:37 PM


EKSLUSIFF...PANAS!!!PANAS!!!




hah, teror tak aku dpt gambar ekslusip nih..
ini adalah gambar aksi tido yg plg hebat abad ini.
sape boleh challenge gambar yg lbh hebat dpd gambar ni?

hahahaha...tp sorryla pasal hasry dah jadik lebam sampai kaler biru..


Posted by Rahah Ismail @ 6:37 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:12 PM



Ni gambar adalah ihsan dari Naim Majdi bin Sulaiman yang meng 'mms' kan pada aku lepas kelas..

Posted by X-weatherman @ 3:12 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:52 PM


nizam and shebby in
MYTEAM


sorry guys, this is my last photo to show (off?) in this blog (for this month). Accidently, my trip to sabah was coincident with MYTEAM selection programme in likas. On the return trip to klia (actually lcct) i was in the same flight with this john dykes' partner. We had a little chat and he thanks me for the support that i have given to him and Malaysian football. Thanks to my reading habits, NST sports writer, Lazarus Rok and NST columnist, Datuk Kalimullah Hasan (apologize for stealing your ideas and convey it to shebby like the ideas were mine). I managed to ask his advice on how to perform well in football. I can't wait to try my luck in MYTEAM selection programme in Seremban this April... Current 100 meter pace (29th Mac):13.23 seconds...


Posted by siti aisyah @ 12:52 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:55 AM



tetiba aku scroll telepon aku terjumpa gambar project manager ni hah tido. keh keh keh

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 10:55 AM [19]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, March 29, 2006 @ 4:55 PM






These are some of my photos taken during my trip to KK. KK is the best place to shop for .... However, I spend around RM200 for the tangible souvenirs. Thanks to Chief Harith (iskandar?), leader of KadazanDusun tribe, for showing me around.

For those who wants to visit Sabah, it is highly recommended to do so especially with Chief Harith around.

Ciao!!!

BMW - Best Man Win


Posted by siti aisyah @ 4:55 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, March 28, 2006 @ 11:51 AM

just thought i 'd share some pics with u guys


pictures that projects a thousand words.....hehehehe

enjoy....








Posted by KhairiReallyLovesNori @ 11:51 AM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:03 AM

hello friends...

well well well...
im actually quite SUPRISED to know that our blog is quite WELL KNOWN..
because the reason i created this blog is a way for us to communicate with one another and update each other..
and i dont specificly say that this blog is for certain people..
pasal kawan2 aku semua bijak2..so PEPAHAM sendiri la kan..
and i dont even put rules in this blog...
nak kutuk ke, nak puji ke,nak cerca ke is up to u...
we are all responsible for our own action..
tapi yang pelik tuh..we are talking about someone else...
tapi ada "manusia pelik" nih plak yang EXTRA terasa...
i admit..aku bleh kire brape kali je aku masuk YG kita..
the reason...
there's this one PARTICULAR person ...
aku bleh anggap die cam 'virus' la...
because of this 'virus' aku rase bleh pecahbelah batch kita..
i mean..COME ON LA..we are all matured people....
umur pon dah more than 25 years old..
STOP BLAMING OTHERS FOR YOUR OWN MISTAKE..
sampai bile pon takkan belajar erti hidup kalo jari tuh asyik tuding ke org lain..
tak sedar ke ade 3 jari yang tuding balik ke diri engko...
serius la...kalo masalah ko nih di bawak ke MAHKAMAH DUNIA pon..
SAH SAHLA mmg SATU DUNIA TAU KO YANG SALAH...
so stop blamming KEASSABIYAHAN menyebabkan ko gagal...
lantakle sesape nak assabiyah pon...
TAKDE PON DLM QURAN KATE ASSABIYAH TUH HARAM...
janji kitorg x menyusahkan org lain...
kalo ko rase kitorg menyusahkan engko...
jauhkan diri engko dari kitorg nih...
kitorg tak rugi ape2 pon dgn 'virus' cam engko nih...
SUDAH2LAH TUH..
stop being so childish and spoilt brat...
TAKE RESPONSIBILITY FOR YOUR OWN ACTION...
and STOP BLAMING OTHERS FOR UR FAILURE..
and STOP MENGHASUT ORG LAIN MEMBENCI ORANG LAIN..
for us its a waste,wasting our energy DISLIKING people like u..
aku sebenarnye malas la nak melayan this virus kan..
tapi bile ko dah MELAMPAU and cube menghasut orang lain MEMBENCI orang lain..
kesabaran kitorg ada BATAS...
one word from us to YOU.. "STOP!!!!!!!!!!!!!!!!!"
THINK BEFORE U ACT OR SAY ANYTHING.
kami mendoakan kebahagiaan dan ketenangan dalam diri ko.

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:03 AM [34]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, March 23, 2006 @ 8:05 AM

hola.....testing

Posted by faiza @ 8:05 AM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, March 22, 2006 @ 3:19 PM

assalamualaikum....

saje nak bukak topik baru nih...bagi sape2 yg nak kawin, leh tak korang list down tarikh bile langsungnye kenduri korang. so pasni leh la nak buat jadual, leh la masuk dlm planner kawan2 kite pasni.. please ek...

so aiza, take note pasal bende nih...buat la jadual. heheheeh.... delegate job la kate kan...

lg satu, jgn lupa bgtau kawin kali ke bape ek...mane la tau ada lagi yg nak kawin lain lak....bukan aku encourage tau. just in case...

chow...

Posted by Mier @ 3:19 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, March 21, 2006 @ 1:31 PM

testing power 1,2,3,4,5,6,7,8,9....
ni betul ke tak leh masuk ni...baru je la aku nak belajar ni...tak sangka lak sbg budak engin dulu leh buta IT lak...aku belajar ni lps kene kutuk giler2 ngan RAHAHAHAHAHAHAH....
i'll prove that i can do this by reading aiza's msg..

Posted by Mier @ 1:31 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:02 PM

hello friends

special announcement..
a birthday shout out..
a belated birthday shout out to be exact..

BIRTHDAY WISHES



to the newly dad, our friend Mr Mohd Fareez Bin Mohd Ariss @ Mohd Hatta who turns 27 on 19 March 2006

sedar2la sket ko tuh dah jadik bapak org..
so semoga semakin matang and bertanggungjawab...
semoga sentiasa dilimpahi rezeki dan rahmat dariNya..
be a good son,husband,daddy & the most important, hambaNya..
bile nak belanja aku nih wahai bekas ADO Kuala Selangor

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:02 PM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, March 20, 2006 @ 3:00 PM

ADA GENG ASSABIYAH KITA MASUK TV

asslamualaikum...semua..jarang sangat saya mengomel dalam blog tak reti laa nak ngomel..banyak2 macam aiza po pet po pet...he he sorry aiza tak ngutuk cakap benar aje..hari sabtu ari tu 6.30 petang 18/03/2006 tertengok batch assabiyah kita masuk tv siuttt...tv program bola laa nak tahu sapa dia ala....syarila ngan nash....program bersempena world cup laa tu...hmm yang besnya nama kumpulan dia orang letak tuu ...assabiyah fc......ha ha ...kelakar laaa..ko orang syarila..pas tu saya msg kat syarila...sampai sekarang dia tak jawab....hmm syarila naperr laa ko tak jawab harapkan nash aja..yang jawab .....hmm pe2 pun dia orang dapat melayakan diri ke suku akhir tahniah laaaa..syarila ngan nash menyemarakan lagi asabiyah...ex sidang c....tapi jangn assabiyah sangat nanti jumud...ha ha.. kalu dapat hadiah tu..hmmm..kongsi2 laaa kita orang semua wat kenduri...he he..sokong ko orang jadi juara...


wasslam.....

Posted by fadawi @ 3:00 PM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, March 17, 2006 @ 2:49 PM



I'm sharing another photo with u guys. Fyi, this was taken after "majlis akad nikah" :)

Posted by cqa @ 2:49 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 2:38 PM



Hello friends.. just a quick note here to share my wedding photo with all of you. Have a nice weekend :-)

Posted by cqa @ 2:38 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:06 PM

Selamat hari Jumaat, selamat hujung minggu, angah nak balik Klang, esok ada mountain bike challenge kat Damansara. Angah akan jadi penyokong yang hebat ehehehe. Cik Moderator, bowling apa cerita?

Posted by Angah @ 12:06 PM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:56 AM

haloo kengkawan...

after few weeks without our Jumaat5..
so here it is..
copy and paste it in ur entry...

1. What is your favorite specialty restaurant (Italian, Mexican, Thai, etc.)?

2. What do you order to eat there?

3. What is your favorite specialty food or dish to cook?

4. If you could travel to the home country of your favorite specialty food, what would you do there?

5. What is your worst experience with a specialty food restaurant?

happy weekends..
im goin to genting in few hours time..
and tomoro nak gi mattafair..
sape gi esok???

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:56 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, March 16, 2006 @ 1:55 PM

Again, kerja banyak tapi takde hati nak buat, teringat teruna angah yang tak berapa sihat kat rumah. Blog hopped again and I found Sidang D blog. Lebih kurang blog kita, mereka banyak aktiviti luarlah. So check the blog out. But please maintain our profesionalime yer kengkawan by not leaving nasty comments and what not. Lain sidang pun kita tetap batch 2/2004 kan...

http://semut-gorgon.blogspot.com

Posted by Angah @ 1:55 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:44 AM

pg td boss suruh aku gi meeting kat kota kinabalu 22 & 23 next week.
tp, mlgnya aku kena gi retreat tatatertib kt Kota Bharu 20-23 mac.
takde rejeki aku nk cuti2 msia kat KK smbil melwt budak kiut harith a.k.a josephpairinkitingan.
bestnye if aiza & noor dpt join gi kelate, boleh kite shopping gile2.
tp takpela. dgr citer rmi kengkwn kite g kursus sekali kat kelate i.e wan yusran, jeli, shahrulnizam, azrin reserach, kak naza, johny anak andrew & sape2 lg ntah.
takde la aku sangap sebagaimana aku sangap kursus kt tganu dulu.
okla kengkwn. hope aku dpt join rafting kt wedding mimi coz that week aku kursus kt melaka. miss u all...

Posted by Rahah Ismail @ 8:44 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, March 14, 2006 @ 5:20 PM

Hi friends... just got back from honeymoon in Langkawi.Tak jadi pi Tioman/Pangkor la Aiza n Angah, coz penat laa nak drive from Penang. Today dah masuk ofis balik. Belum sempat nak baca semua entry dlm blog ni..sempat baca sebhg jer.. Thanx to all of u who came to my wedding walaupun korang terpaksa meredah hujan dan banjir. I luv u all!! Terima kasih juger for the gifts..Susah2 je korang kutip duit and beli mcm2. Aiza, nasib baik korang tak bagi peti ais. Kalau tak, tak dapeklaa den nak bayang camano Kamal and the geng angkek peti ais tu masuk ke umah cqa..hehehe..really, thanx again to all of you.

Comel sungguh anak ko Fareez, putih mcm mama dia. Nama pun sedap...Ilham Dhani. Semoga dia menjadi anak yg soleh dan taat pada parents dia.

Happy belated birthday to Rahah. Sorry rahah sbb lambat wish. Semoga dipanjangkan usia, sentiasa dimurahkan rezeki dan mendapat rahmatNya.

Tak sabar nak jumpa korang masa kenduri Mimi. Mimi, aku nak kad jemputan. Pos la kat aku ek? 56, Jalan tangkul 19/21, seksyen 19, 40300 shah alam..

Ok, take care all..

Posted by cqa @ 5:20 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:24 AM

haloo frenz..

slow sket xtvt kat sini..
i guess everyone is quite bz..
takpe..teruskan dgn usaha utk menjadi ptd yg cemerlang..
anyway..last wednesday our friend mr fareez..
which btw is not an ADO anymore came to my office..
after few gossips i finally manage to see his son's face..
mak datokkkkk..comellll la sesangat sampai teringat2..
and i told him..nasib baik ikut muke mak..
sebab tuh putih and ensem..muahahahahhaha
*jgn kecik ati* eh fareez..
truth hurts ..i know.. ;p
anyway..dgn kebenaran papa baby comel nih..
so..i present to u..

Ilhan Dhani Bin Mohd Fareez





told ya...
how cute and handsome this little fella is..
fareez..nasib baikle dapat rupe bini ko..
muahahahahahahahhahaa. *jgn marah*

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:24 AM [25]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, March 13, 2006 @ 10:04 AM

lama aku tak memblog update aku weh...pindah rumah baru la katakan, streamyx tak on lagi, janji dalam sehari je, ni dah seminggu lebih dah...hampeh betul tm ni...hari ni bos cuti, so free sket, aku pun nak mengupdate citer idup aku last week yang ada hubung kaitnye dengan kawan kita, idawa...

isnin: petang aku dapat call dari idawa. dia kata nak dtg kl sebab ada kursus kat intan, tapi tak tau nak datang naik apa, maybe naik bas sebab tak berani drive malam n kalau naik bas nak mintak aku fetch dia kat puduraya, dalam pukul 11 pm then send her to intengah. aku takde hal punya. persoalan yg idawa lupa: ada ke org tunggu dia kat intengah malam-malam buta nak bagi kunci billik? bila aku mention, baru dia ingat, dia pun call org intengah. okies...settle dah satu masalah. aku pun tunggu dia call nak tau dia dtg naik apa. aku balik rumah, mandi, bla bla bla...idawa tak call jugak aku. around 9.30 pm mcm tu aku call, idawa tak jadik dtg mlm tu, dia drive pepagi esok ke kl...idawa takde credit nak call aku...hehehehe..settle satu lagi masalah.

selasa: janji nak dinner ngan idawa. pegi intengah after work, dapat la aku tengok keta baru idawa, plet AFQ...dah kemek sket belakang...kesian idawa. gi dinner kat a&w pj sebab aku nak makan waffle. alec joined us for dinner. borak punya borak, keluar citer hantu kat intengah. dah la bilik idawa sorang, kat belakang pulak tu..scary..so aku ajak idawa tido rumah aku. lepas dinner singgah intengah amik baju lepas tu balik rumah aku kat selayang sana. dalam keta kitorg melalak lagu dewa yang baru..best..ada geng minat dewa ngan aku...

rabu: pukul 6.30 am kitorg kuar rumah, dlm keta melalak lagu dewa lagi. habih pening cd aku pusing tak berenti. aku hantar idawa pegi intengah. malam kuar dinner lagi, gi makan kat johnny's kat jaya. alec as always joined us and new addition, cik inul jaja..woohoo..dengan semangatnye kak jaja kita pakai baju 334...apa lagi, nak runtuh johnny's tu ngan suara kitorg...habih dinner, naik keta inul, suruh dia hantar kitorg gi kat keta aku walaupun jauhnya sejengkal je...lepas tu back to my home...
rafiza, we should have brought along a camera that nite la...

khamis: as usual, 6.30 kuar rumah...keta dah gerak few minutes from home, idawa pun teringat, idawa tertinggal pencuci muka ngan berus gigi kat rumah aku..malas dah ni nak patah balik, takut lambat. so aku cakap kat idawa, nanti-nanti aku pos la pencuci muka tu...SK II tu...mana leh tinggal mcm tu je...kehkehkeh. melalak lagu dewa, hantar idawa, drove to opis. kat opis dlm pukul 8/9 cam tu aku dpt call dari fasihatul husna. citernye? idawa call dia suruh bagitau aku dia tertinggal handphone kat rumah aku...laaaaa...at
noon idawa call aku nak tanya cemane. aku suruh dia amik kat rumah aku, dia tak ingat jln. lagi pun dia nak drive balik in the evening. ding dong ding dong ding dong...idawa decided to drive back to ipoh and aku will courier the handphone later and she'll provide me with the details.

so...aku tunggu, tunggu, tunggu, dia tak call jugak. aku call her father, tinggal pesan suruh dia call aku balik. so aku tunggu, tunggu and tunggu lagi, sampai la pagi ni...IDAWA....bagi sini le detailsnye...aku nak courier phone ngan SK II nko ni weh...

itu la kejadian-kejadian aku n idawa last week...we had so much fun. hoping there'll always be more times mcm ni for us, all of us, to just hang around and have fun, minus tertinggal handphone...hehehehe...

and again its me, myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 10:04 AM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, March 10, 2006 @ 2:48 PM

haloos frenz..

well..this is what i did last weekend..


berpiknik & bermandian di janda baik (frenz we shud go there sometimes)


melalak bersama family ku di kktv yow chuan sampai rosakla peti sore aku


menyokong pasukan bowling the fellowship of the kodoks at ampang point superbowl

so what shud i do this weekend?

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 2:48 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:12 AM

ISIKAN TEMPAT KOSONG DI BAWAH:

Guys, I've forgot how many weeks we didn't hav 'Friday 5'. Well, Cik Aiza been busy... especially with Cqah wedding presents. Hope she really compiles all those nasty present suggestions from our e-mails. He.. he.. Big THANK YOU to Cik Aiza (:D senyum seraya menabik Cik Aiza), Rahah and Elfian. Wokeh, untuk memanaskan keyboard before our next 'Friday 5' today we gonna hav FILLIN IN THE BL_NKS with Afdlin Shauki:)

The hardest thing I ever did was...
Circumsion. I was 12 and it was painful.

If I ruled the world, I would...
Make money obsolete and get everybody to work for the betterment of mankind.

The problem with G-string is...
I don't see the G!

If I was invinsible for one day, I would...
Stay in changing room of the national gymnastics team.

My favorite thing to do in the shower is...
Touch myself! How to scrub the soap if I don't touch myself?

I wish someone had told me that...
If you use a stage name, it would be harder for the income tax people to come after you.

Fame is...
Nothing in Malaysia! It doesn't equate with wealth or stability.

I wish that in the future, the world would...
Be safe

It's hard to...
Get my wife to go to bed.

Patience has taught me that...
The decisions I make in that state of mind is always correct and sane.

Taken from KlangValleyGuide magazine.

Hah, apa lagi... copy, paste, pastu isikan jawapan korang dan publish! Jangan hampakan Cikgu blog kita, Cik Aiza;)


Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 9:12 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, March 09, 2006 @ 10:18 AM

Khabar dari Negeri di Bawah bayu


Ada dua ekor budak 2/2004 telah berkunjung ke KK...hehehe...
these are some pics of them taken yesterday 8th March...tengok lah muka diorang yg heppi tu...hahahahha

On a boat obviously....

Ini di Pulau Manukan...just 5 minutes boat ride from KK...seriously..dekat..

Sambil dia naik bot...dia telefon juga...


Lepas turun dari bot...we came across this huge bird monument..just thought we could take a pic of it...posing la apa lagi.... if u're wondering...this place is called The Marina & yatch club, Sutera harbour resorts.



This is a tribute to Abdillah Azizudin and Naim Majdi of KKDN....thanks for visiting sabah
pls come again..thank you ( mcm supermarket punya ayat jer haha)

Reported from the desk of DPA 2/2004 Sabah Liason Officer

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 10:18 AM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:22 AM

here some pictures i would like to share wit u ppl...
p/s: angah reporter aka resident blogger BKn dah lapor event ni...tapi i just nak share these with u ppl



almost all BKN ppl from batch 2/2004 attended this seminar except for Vaise ( he was in KK, Sabah) and IZah (she's in JB recuperating from child birth) ...we had a blast...hehe

On our way to JB...Bern kata restoran kat Machap ni happening... so singgah le....


Nampak macam byk kereta kat tempat tu.... had Mee Soto "Johor Style" ... ni tempat bas Transnasional berenti ... so itu yg Bern kata happening sampai pening tu..:P

When i reached the hotel...i opened the window..and this is what i saw...Singa yg suka berpura pura... singapore beb!!!...what did they mean when they said "serious implications" if we built the half bridge...im sure it'll be just fine...no implications...


Had barbeque dinner with the course particapants....pelik jugak...biasanya barbeku kat pool side or open space...tapi ni buat kat dalam ball room which was also our lecture room that had been converted into barbeku room....seen here Sham (sidang D) and Ustaz Shahrul Azman pretending that they're having so much fun....but sebenarnya...diorang tak reti nak borak ngan participants lain...cuma borak ngan budak batch kite je... they simply looked like outcasts ahahahaha..i like being mean to them...


Hah! kalau nak tahu...ini la dinamakan Asabiyyah batch!...tengok...everyone had their DPA batik on...except for me ahahha..i was not even in any pic...kuang kuang kuang....baju batik sama...duduk meja pun sama satu meja...wow....so damn asabiyyah beb! in case u're wondering...they are (from left) mona, angah, roza, bern, izet, sham, yusri n Aziz

Ini la contoh sebuah kereta Singapore yg "gerek" heheh...if any of u understand wat that means.

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 9:22 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:51 AM

Bored? Jom baca blog junior kita:

-nurlina (1/05)
-zyrin (1/04)
-serra (1/05) ::bapa+datuk PTD
-aling
-faris ain (1/05)

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 1:51 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, March 08, 2006 @ 12:58 PM






Assalamualaikumm koranggg..

seronoknya aku last week bermeetg dgn kwn2 sebatchh..jumpe la nazrul, mawar, fazlii..wpun bukan sume sidang kiter tp excited la bile jumpe diorgg..bila plak buleh jumpe korang yg lelainn..eheheh :)

ok laa, sementelah hal ehwal perkahwinan shiqah dah redaa..aku plak nak mewar-warkan berita aku plakk..

so, di kesempatan ini, aku bagi pihak ibunda dan ayahanda aku nak mengundang kalian ke kenduri perkahwinan aku plak pada butiran seperti berikut (heheh..campur ayat gomen la plak :P):

Tarikh : 2 April 2006 ( 12 tghr - 5 ptg; Bersanding 1 tghr)
Alamat : 11A, Jalan Selekoh 8/2B, Seksyen 8, 40000 Shah Alam, Selangor.
(dari Federal Highway KL-Klang naik flyover Persiaran Kayangan menuju ke Pusat Bandar and ikut laluan ke Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam)

sori la x dpt nak antar kad pada sumer tapi besar harapan kalau kalian dapat memeriahkan majlis aku nanti.. insya allah nanti map aku masuk dlm email yerr :)

Thanks, c ya around thenn.. :)

Posted by m|ss AnggEr|k @ 12:58 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:05 AM



stupid, desperate or just a heartbreaker?

I think relationships are all about ego management. Sometimes you don not get the result u want if u were too available. You just need to play hard to get in order to be attractive. Of course if u play too hard, u might lose her for good, so its better to show some positive responses once in a while to keep the interest coming in.

My problem is I am either too unavailable that it scares her, or I am too blur to think that the other party is playing hard to get when i actually not interested at all. Then there was a time when I like this girl but nothing happens cos I thot she was not interested in me and I did not know that she was only playing hard to get. When we meet up again after a long time, she made herself available for me.

For some odd reason, I have decided to take a step back and play hard to get. So far I seemed to be doing the wrong actions to the right person, or the right actions to the wrong person.

Stupid!

p/s: still looking for an english teacher

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 8:05 AM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, March 07, 2006 @ 3:07 PM

Hello PPL....waddup?

hehehe...it's been quite some time....i mean..i keep reading this blog without ever contributing
well actually i belong to a unique group called non-blogger group...hehehe

for some ppl this place may be the place to express themselves
or for some ppl is to create another persona...personal aura..personality...or whatever u might call it...well for me...this place is for me to watchand see my PTD DPA 2/2004 sidang C friends, who i miss so much!!! heheheh terobat la rindu kot...i dunno...heh

neways...i think i am unofficially DPA 2/2004 Liason officer for the state of Sabah...
so far i've received a few visitors...from putrajaya especially

1. Jeli - SPR.....visited Sabah in January 2006 (i think..cant remember)...showed em around... im sure he had a blast while he was here.

2. Faiz - BKN ... was here on 15-16 Feb... unfortunately i was away in W.P. Labuan..managed to call him though.

3. Faiz - BKN..... was here again from 28th Feb - 3rd March.. and again i was away in JB for kurus-sus...tapi tak kurus juga

4. Abdillah Penghulu and Naim - KKDN ...there are here now... 5th - 9th March.. showed them around.... i cant exactly give u ppl the details of what we did and where we went...actually it's hush-hush..you know la org keselamatan ni...semua pun top secret haha

5. Nizam Last is scheduled to visit Sabah i.e Kota Kinabalu on the 24th - 26th of March... i am not sure about his iternary..but i can always show him around.... walang problema

That's just about it...but if any of u guys ever end up around my shores...pls feel free to disturb me....not that im not busy...but hospitality is the best policy..hahah...bagitau la saper saper yang lain...not only sidang C...whoever le...sidang-sidang lain..batch 2/2004 le kan? i mean should i just limit it to our batch? nanti tak cukup tangan nak layan...

oh yeah...Lim wee Keong told he went to Tawau last month... but sorry la...cus Tawau ni kena naik flight kalau dari KK...so minta maaf la aku nak gi layan Lim tu...hahah...if handsome takper...hahahha

bagitau la tentang kedatangan anda in advance...so i tak la kelam kabut... i have a busy schedule juga tau...hahaha
besides me....kat sini ada Azlan Intan Sabah, Khairul Aminus SPA sabah, Rashdan Imigresen Ex-sabah now Labuan, Aziz Marinsah BKN Sabah....i guess that's just about it...if you anyone else yang ada kat sabah and i didnt mention...please please tell me...nak jejak kasih and one more..ada budak batch 2/2004 namanya Puan Norhisham...tapi dia join persatuan ibu mengandung so dia DPA join batch 1/2005...dia kat JPJ Sabah

some of u might think im promoting my state of Sabah... but but...please come and visit sabah
we have many places to visit.... Mountains...islands...waterfalls...hot chics....hot hunkss...hehehe

thanks

signing off now..bye bye

yours truly;

-Harith-
DPA 2/2004 Sabah Liason officer

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 3:07 PM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:07 PM

Dok blog hopping sebab tak de kerja (kerja menimbun sebenarnya huhuhu) dan terjumpa 2 blog DPA Batch 1/2005

Faruq (sidang C )

Nisha (tak tau sidang apa)

pi lah melawat....

Anyway.. tengah dok sibuk buat talking point kenaikan harga minyak nih... tensen.. tensen.. bila orang dok maki hamun government servant cam kita nih sebab harga minyak naik, macamlah kita yang naikkan harga minyak tu. Nak ikutkan kita yang gaji ciput nih lagi terasa kesannya..

Posted by Angah @ 1:07 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, March 06, 2006 @ 5:09 PM

selamat hari jadi yang lewat rahahahahahah...
aku doakan ko akan dapat laki yang baik cam aku
laki yang ensem dan baik cam aku
jodoh yang baik cam aku
semoga panjangg umur dan morah rejeki..

azam (lelaki baik)

Posted by azam @ 5:09 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 4:54 PM

hi guys...heheh..ni testing..nak post message...
kalo message ni keluar..betulla cara aku pakai blog ni...
and if i succeed..thanks to aiza, rahah, farah afidah n etc
sbb ajar aku guna blog ni....dlm hal ni aku admitla..
i am sllllllloooooooooooooooowwwwwwwwwwwww...
bagi canla...heheh

Posted by diana @ 4:54 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:58 PM

KEASSABIYAHAN NYATA

Baru balik dari JB menghadiri Kursus Asas Keselamatan Kumpulan Pengurusan Professional BKN minggu lepas. Dok kat ngan Danga Bay. Tak sempat nak merayau sebab kelas sampai malam. DPA pun tak camni... hampehhh!! Cuma dapat bersms jer ngan Ace sebab dia otstesen.

Malam dinner, bebudak BKN mengasabiyahkan diri dengan batik DPA. Memang WORLD sampai mencetuskan idea TKP nak buat batik utk jabatan. Free aku nak... bayar aku takmo!


Posted by Angah @ 12:58 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:15 AM

selamat hari senin kengkawan..

another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to my bespren , the one and only miss rahah binti ismail who turns 26 today

i wish u all the happiness in the world..
cause u really deserve it..
and aku doakan ko dikurniakan jodoh yang baik...
and dalam masa terdekat..
aku pon dah agree nak jadik PM engko.. hehhehee
aku sayang engko wahai tun ahah...
semoga sehat and hidup ko diberkati selalu..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:15 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥