Wednesday, September 27, 2006 @ 9:45 AM















1st row(ats-bwh):ALMOND SLICE, CHOCOLATE RICE, MAMA CARRIE
2nd row(ats-bwh):GAJUS, SEMPERIT DAHLIA, VANILLA ICE

assalamualaikumm...

hmm.. dah puas tgk gamba aiza gi bali, meh tgk gamba kuih aku plak laa.. heheh :) x dpt nak bg sampel, tgk gamba je ler.. sape dah ada beli masa dpa, kalu ingat lagik rasa dia mmg tip-top la memory korang.. heheh :)
so, tempahann dibuka buat kawan2 sumer until 14/10/2006.. price as i mentioned earlier (refer post 14/7/06) rm30.00 (100 biji/1 balang). Delivery to office (putrajaya ONLY, pleasee..) can be arranged with an extra charge of RM1.oo/balang. Otherwise, kena amik sendiri kat opis aku (KKLW, Blok D9) @ shah alam @ keramat AU2, KL. sori la bebss.. Order can be made via: phone (call/sms) 017-6068497, email mimi_ilyana@yahoo.com,
ym mimi_ilyana, comment@http://tabahyouall.blogspot.com or comment@http://missanggerik.fotopages.com. Thanks all!!

Posted by m|ss AnggEr|k @ 9:45 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, September 26, 2006 @ 10:19 AM

hi frenz

as some people might know yang aku telah gi bercuti ke bali..
membawa hati yang luka kerana abg rais telah menaburkan janji2 dusta terhadap diriku..
*jgn terpedaya dgn abg rais*
so kat sini aku post few pictures..
tak larat nak post bebyk..
memandangkan streamyx kat umahku selowwwwwwwwwwww..
and beside..SUK selangor dah block blogspot..
stresssssssssssss..

so enjoy...
*click for a larger view*

at nusa dua beach

tak sah gi bali kalo tak gi spa..andika spa

puri bagus lovina..cantek banget

at uluwatu..right before the kechak dance

puri bagus jati..aku chop tempat ni utk honeymoon

the famous volcano..kintamani

tak sah tak tgk sunset kat tanahlot

these are only 1/2 of our luggages

i really fell in love with bali..
dengan shopping yang cam gile bab* best..
dengan rase jadi jutawannya..
akan ku pergi ke bali lagik...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:19 AM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, September 24, 2006 @ 1:36 AM

Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak guys...

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 1:36 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, September 21, 2006 @ 9:10 PM



















akhirnya, berjaya jugak aku mengupload gambar...ngok ngek betoi line streamyx ni...takyah capture-capture la...the pics speak for themselves...
psst..nkorg tengok gambar diana dlm buku konvo tu tak? alahai..cam budak tadika...or dia sendiri kata, cam budak tak cukup umur...eheheheh..lepas tu dia kata dia tak ingat pun tangkap gambar tu...

hugs and kisses people
bukooch the walking contradiction


Posted by bukooch @ 9:10 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, September 20, 2006 @ 10:51 PM

kengkawan..

dengan rase bersalahnya...
aku terlepas 2 birthday sahabat kita..
so dengan ini...
im making a belated birthday shout out
sorry takde gambar lagik pasal semua kat opis..

BELATED BIRTHDAY WISHES

to our very own man johor kedah, Mr Shahrul Azman Abd Razak who turns 27 on 16th September

tak banyak jugak aku bole cite ttg die ni..
pasal orangnya kire pemalu jugak la..
cume die ni start glamer pas insiden kelentokan kepalanya dibahu izan..
pastuh dgn loghat utara die yang pekat..
and ekspresi muke die bile die bercakap...
kalo kita usik die nih...terus terdiam die je..
paling hebat die leh cakap ialah..
ehh janganlah buat cita...
man kedah ni jugaklah satu2nya kawan kita yang begitu semangat tulis dlm blog mengenai pertukaran die ke penang..
tp malangnya telah di tahan oleh bossnya dan masih di putrajaya..
die segan nak blog lagik ttg ketidakjadian die ditransfer ke penang..
sian hang man..
tp one day niat baik hang nak duk dekat dgn mak bapak hang akan tercapai...
agaknye kena carik calon dulu gamaknya..
and aku ingat man kedah nih waktu satu watch korbu dgn die time obs..
waktu malam kita melepak kat pulau mane ntah pas penat berkayak tuh...
tetibe je man kedah tanya kat aku ttg belanja bertunang ke berkahwin...
hehehehehhe....dah sampai seru gamaknya...
and die la jugak our fire starter...
kehebatan die mengumpul kayu api dan memulakan api akan ku kenang sehingga ke akhir hayat...

Man Kedah,
HAPPY BELATED 27TH BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan...
menjadi seorang anak,bakal suami dan ayah yang baik...
sesungguhnya ko adalah sahabat yang baik..
take care

and another belated birthday wishes to


our very own budak kecik, Mr Amisyahrizan Amir Khan who turns 26 on the 18th of September

ami..aku mintak maaplah...
kalo tak boleh kitorg nyanyikan hang lagu happy burpsday waktu rehearsal convo arituh.
tak byk jugak bleh cite ttg ami..
aku tak kenal rapat sangat ngan die..
yang pastinya kalo idawa ratu blur..
ami nih raja blur...
die bukannye kenal orang sangat...
die mengaku the only pompuan sidang c yang die kenal ialah asyatul and rahah...
ade ke patut time kitorg pecah sidang...die satu sidang dgn aku..
die leh heran kenapala aku baik sangat dgn kamal...
pastuh bile die dengar kamal dgn aku bercerita pasal memories dgn budak sidang c barulah die tau la...aku nih satu sidang dengan dia..
ami nih yang aku tau walaupun kecil2 cili api...
tp tgkla kete die..perghhhhhhhhhh...hebat gile..
tp dengar cite ko dah tukar kete ehh ami..
and satu lagik yang aku tak sure betul ke idak mengenai ami..
yang die nih dah bertunang 7 tahun..
and aku pon penah tgk tunang die..lawa orangnya..
nih satu lagik mamat yang kalo cakap pekat je loghat utara die..
nun jauh tercampak kat suk perlis..
kalo die bercerita pon ekspresi muke die mmg hebat...

Ami..
HAPPY BELATED 26th BURPSDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan...
menjadi seorang anak,bakal suami dan ayah yang baik...
do keep in touch..
and jgn lupe jemput kami makan nasi minyak..
and jgnla blur selalu ok..

p/s:nanti aku upload gambar ok..nih esok dah takde nak gi cherating plak

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:51 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, September 19, 2006 @ 11:11 PM

CONGRATS TO ALL GRADUATES PTD BATCH 2/2004

i wanna make it short and simple..
it was fun seeing u all once again...
seeing u all bring back a lots of good memories..

bile koir nyanyi lagu warisan tuh..
tetibe teringat time modul tentera..
damn...
it has been more than a year and still i miss those wonderful 6 months being with u all..

and behalf of other friends too..
i wanna say how proud i am to see u all on the stage..
specially to those 1011 people..
pejal jambu elfian ag farah effi kak mutia rafiza ila zana j..
did i miss anyone else..

and to my wonderful abg angkat di kg makmor, sg siput..
ahmad faedzal aka peyjal aka abg melomas
WE ARE SO FREAKING PROUD OF U.
U REALLY DESERVE IT..

pejal..aku akan sentiasa kenang jasa ko...
special waktu ko menjaga aku waktu modul kg...
waktu kita gi kuar ngan bapak angkat ko dgn teksi tuh gi carik tempat utk dapatkan line tepon... kita kuar gi makan kfc..
and specially waktu modul tentera...
special kat tasek lepas inokulasi tempur..
time ko simbah air kat aku..
basuhkan baju aku...
i will always remember that..
tak sia2 ko 'buat keje' dgn bersungguh2..hehehe

to those yang tak dapat gi convo...
nih lah pemenang anugerah Utama..

Anugerah PM (Keseluruhan) : Pejal
Anugerah KSN (Kepimpinan) : Abg Jaiya
Anugerah KPPA (Non Akademik) : Hanif Yusabra
Anugerah KPPA (Akademik) : Monaliza
Anugerah Projek Penempatan Kg
1. Heizrul
2. Effi
3. Barbara

and these are few photos..
malas nak upload bebyk..
pasal menyampah tgk mukeku yang bulat cam bola sepak
tp atas permintaan abg rais..
aku tambah lagik few photos

pramugara/pramugari Tabahyouall Airlines

yahoooo...dapat gak diploma

antara mereka yang rajin tunggu sampai kul 7pm

yang cemerlangs dan yang terpuji..heheh

bergambo lagik..sorry gelap..saje je nak sabotaj..ehehe

again..congratulations tabahyouall clan..
no matter what people say about us..
we know who we are...

p/s:aku stress..selangor dah block blogspot..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:11 PM [22]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:52 PM

congratulations to all my beloved frens...

kengkawan...i really had a fun time yesterday and today la...penat lelah kita selama 6 bulan tu...tonggeng terbalik naik gunung, merangkak-rangkak atas tanah, turun bangunan, masuk sewer, telan air laut, apa je yg kita tak buat, akhirnya, kita dapat la diploma yang amatlah susah utk diperolehi, tapi tak diiktiraf utk kita mintak keje lain..hahahaha...

aku nak upload gambar actually, tapi line mlm ni slow giler la..jenuh aku tak dpt-dpt nak upload...so, nanti-nanti la aku upload pics. so for tonite, congratulations again and hugs and kisses...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 9:52 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, September 15, 2006 @ 1:48 PM

KONVO 2/2004 di PICC

assalamualaikum kengkawan.
semua sedia maklum kan yg kite kena buat byrn RM100 for konvo.
kate UDPA, untuk buku cenderahati & gambar konvo kite.
Isk, tgh2 bulan begini, RM100 means a lot.
hmmmm, nak tak nak kenala bayar ms rehearsal nnti.

Btw, aku kesian kt kwn kite yg sorang ni, cik IDAWA.
semlm IDAWA call aku tanye bile konvo.
kesian dia... dia bz sgt, lm tak bukak YG agaknye.
Baju No.1 pun tak ambik lg.
Bz sgt smpai tak dpt dtg rehearsal coz dia tak boleh cuti.

okla kengkawan. congrats to each other for our convo.
kepada 2 org kwn kite yg akan dpt Anugerah Utama nnti, opsssss..hehehe...
congrats in advance. both of u deserve to get that anugerah.
adios sumer... cu guys next week.

p/s : Abg rais, kalau ikut alphabetical order, kite dok sebelah menyebelah.
yuhu, takla boring aku nnti :)

Posted by Rahah Ismail @ 1:48 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, September 14, 2006 @ 10:10 AM






ASSALAMUALAIKUM ...
lamanya aku dak buat apa2 kt blog ni, sekadar bagi komen je la kan. Al maklumlah..xde modal ...
ari nipun sbb cip blogger cik aiza still sesat kat bali, Indonesia...xbalik2 lagi so kena la aku tulun kawan kita yg sorg ni .. (oit bik aiza..kapan mau pulang ke malaysia..kawan2 udah kangen banget dengan kamuuuu..).Dia cakap dia malu nak announce sendiri so aku pong tulun la sama dia.

"Anum ada kawan..nama dia nik husni..umur 25 mcm anum..tapi dia kecikkkkkk je tapi bila ketawa ish..ish..ish....anum xkisah.Kalau karaoke dia selaaaaluuuu nyanyi lagu lama...anum xkisah.Bila borak2 dia selalu tanya pasal cincin la, kasut la, plamin la n lagi advance pasal anak...hehe..anum xkisah..pok nik sakit..dia G.A.T.A.L. nak kawin..anum xkisahhhh..(suka sebenarnyeeeee..eyahhoooooo!!!)"

Sahabat kita saudara Pok Nik Husni telah selamat melangsungkan majlis pertunangnnya dengan alia anum a.k.a alia masak ranum..hehehe.. jgn marah pok nik !!Sape la yg xkenal pok nik ni kan..dimana ada pok nik..disitu ada pok ling...n dmana ada pok ling..dsitu ada pok zam a.k.a lelaki baik. Dia info majlis pertunangan dah selamat pada 2hb lepas n dijangka majlis pernikahan pada bulan februari atau mac tahun depan.

So pada suma, sediakan wang anda !!
untuk Pok Nik ..
selamat bertunang
semoga tercapai apa yang dihajati
Insya-Allah semuanya ok
Jgn takut sangat
If anything to talk about u can call me anytime..!!

Posted by ace @ 10:10 AM [17]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, September 13, 2006 @ 8:39 AM

Wah, ramai yg celebrate besday bulan ni.
So, aku kena take over lg this birthday shout out coz aiza belum balik dr holiday lg.
Aiza, aku berjaya melaksanakan t/jawab yg ko amanahkan pd aku.
Tp kan, aku try upload gambar zarey, tp tak berjaya plak.
Aiza..ko balik nnti, ko upload ek :)
To kengkawan, another birthday shout out.



BIRTHDAY WISHES





To our very own awek from sabah, mis zarey a.k.a BIBIK who turns 27 today.

Zarey ni mmg sempoi. Friendly & agak gile2.
Very2 hepi go lucky & sentiasa senyum sambil buat iklan colgate.
Maklumla, gigi dia kan tersusun cantik.
Suara dia plak boleh tahan kuat mcm speaker.
Org sabah bah, tapi fasih berbahasa semenanjung.
Orgnya boleh tahan stylo & sgt bergaya.

Aku start kenal dia ms modul tentera.
Staf safarin ade bg gelaran kt dia coz bulu mata dia lentik mcm bulu mata unta. Tp, sori byk2 coz aku tk dpt nk recall gelaran tu. Mgkin members of gagak yg lain ingat kot?

ZAREY,
HAPPY 27TH BURPSDAY TO YOU...
Wah, 27 already lor? But u look younger than ur age la bibik, cheewah.
Semoga panjang umur, murah rejeki, ditetapkan iman & dipertemukan jodoh dgn lelaki yg beriman, amin.
Semoga menjadi seorang anak, kakak/adik, bakal isteri/ibu yang baik..Take care fren. Miss u la zarey... keep in touch, ok.

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:39 AM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, September 10, 2006 @ 8:36 AM

Hi kengkawan..
Sori coz aku lmbt post entry ni..
Aiza gi holiday, so aku kena take over birthday shout out ni.
So, another birthday shout out..

BIRTHDAY WISHES

To our very own amoi from perak, mis teh sew mei who turns 25 today.

Sew mei ni mmgla baik hati, very soft spoken & bisa membuat org tertawan dgn kelembutan dia. Tu yg sorang member kita tangkap cintan dgn sew mei, hehehe.
Tp, dia ni senyap jek kt perak sana. agaknye mmg sape yg posting kat perak mm bz kot? Bz mcm Idawa gak.

apapun, she is a very good fren & one thing for sure, she's very2 particular about her beauty. aku ingat lg ms modul tentera. sume org takde ms nk jg kecantikan coz penat gile, tp amoi sorg ni antara org yg dok lm depan cermin kt toilet PULADA smbil membersih her flawless face. so, that's the answer for her beauty skin.

SEW MEI,
HAPPY 25TH BURPSDAY TO YOU..
All the best to you. May all dreams come true. Hope this year will be another great great year for you. Keep in touch,


Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:36 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, September 07, 2006 @ 8:41 AM

kat sini aku 'paste' kan hasil perbincangan antara AJK re-onion utk makluman
kengkwn sumer..

PERBINCANGAN RE-ONION
Tarikh : 5/9/2006
Masa : 6.15pm - 7.15pm
Tempat : Taman Warisan Pertanian, Putrajaya

KEPUTUSAN MESYUARAT
1. Senarai wakil kementerian/jabatan/negeri dipersetujui sebagaimana dalam email terdahulu oleh ian kecuali pindaan berikut:
a. mindef - Dinatra - 012-621 5851
b. mosti - swock - (...)
c. Perbadanan PJ / Istiadat / JKPTG PJ / Mufti Wilayah - aida/RADZIAH
2. Re-Onion dipersetujui untuk diadakan pada tarikh dan masa berikut:
Tarikh : 18 September 2006 (Isnin)
Masa : 8.15 malam - 10.30 malam
3. Cadangan tempat dan tukang cari maklumat:
a. Kelana Seafood, Kelana Jaya (ian)
b. Uniten Residence Hotel, Bangi (Kayril) -tul ke eja residence?
c. Lemon Grass (seng)
d. Restoran D'Tasik, sebelah residence (Kayril)
e. Equatorial, Bangi (sharila)
f. Taman Warisan Pertanian, Putrajaya (carrie ma)
g. Kelab Tasik Putrajaya (jorgie)
tukang cari maklumat perlu mengemukakan maklumat kepada Ian selewat-lewatnya pada 8/9/2006 (Jumaat). maklumat yang dikehendaki adalah seperti berikut:
a. kos per kepala?
b. fasiliti?
c. menu?
d. deposit?
e. available ke tak untuk 200 orang (estimate) pada hari tu?
f. lain2
4. Yuran yang dipersetujui untuk dikutip oleh wakil kem/jab/negeri sebanyak RM35 sahaja per kepala. kalo yuran sebenar lebih atau kurang, kita akan mintak bayaran/refund during reonion. tapi mostly kalo yuran tu kurang dari RM35, kita tak pulang balik. kita akan convert untuk jadi aksesori yg boleh memeriahkan lagi suasana hari raya. yuran maximum RM50.
5. kalo nak bawak pasangan/anak pun RM35 gak sorang. *untuk anak, depend kepada tuanpunya anak. kalo mak/bapak dia boleh riba, free pun x pe. tapi kalo anak dah besar macam ian dan perlukan seat untuk duduk sendiri, kene la bayar RM35 jugak. senang kira RM35 per kerusi laa..
*start dari yg bertanda '*' tu setiausaha mesyuarat reka sendiri, bukan keputusan mesyuarat.
6. yuran perlu dikutip oleh semua wakil kem/jab/negeri dan diserahkan kepada seng, MOHD SHAMSULNIZAM SULAIMAN melalui akaun maybank beliau 114496011302 @019-3568277/012-2701855/019-3858277) SELEWAT-LEWATNYA PADA 11/9/2006 (Isnin)
7. skop tugas AJK induk adalah seperti berikut:
a. Bendahari (seng+ainu):
-Kutip yuran daripada wakil kem/jab/negeri
-uruskan duit
-buat bayaran yang diperlukan
b. caterer (phachat+sharila)
- buat tempahan tempat, makanan (kalo khidmat catering diperlukan) selepas venue dimuktamadkan
- jaga makan minum semua orang masa event
c. PRO (daus:YG / Aiza+sharila:tabah / sheera:semut-G)
- buat hebahan melalui forum2 yang berkaitan (YG/Tabah/smeut-G)
- pastikan semua wakil kem/jab/negeri yang dilantik tahu tugas dan peranan
- jawab kemusykilan orang2 kampung. kalo tak tau nk jawb, leh tanya ian/aznur/pian(lepas minggu depan. minggu ni jangan tanya pian.. dia masih blurr)
d. events (tariq+midy)
- buat perancangan dan penyelarasan aktiviti (persembahan/permainan)
- tetapkan tema jika perlu
e. wakil kem/jab/negeri
- rujuk email ian sebelum ni.
8. door gift akan diberi kalo ada budget.
9. Hal-hal lain
- cemana nak update nama dan jabatan dalam buku konvo bagi yg dah pindah randah? J:masuk portal ptd sebagaimana yg ditulis dalam surat jemputan konvo untuk pengesahan kehadiran. pastikan tulis situ alamat terkini. jangan buh alamat jabatan yang telah ditinggalkan.
TINDAKAN-TINDAKAN YANG PERLU DIAMBIL:
1. Penasihat : bagi khidmat nasihat dan kaunseling bagi insan2 yang memerlukan
2. Bendahari : hebahkan kat wakil kem/jab/negeri no akaun bank. pastu pastikan semua orang antar duit yuran by 11/9/2006 (Isnin)
3. caterer : dok diam2 dulu. lepas ni kalo dah confirm tempat, pegi lias dgn management dia.
4. PRO: hebahkan kat semua orang kampung keputusan mesyuarat ni.
5. events : rancanglah apa2 yg patut.
6. wakil kem/jab/negeri
- dapatkan pengesahan kehadiran dari semua penduduk di kampung masing-masing. kalau tak nak datang pun perlu ada pengesahan 'tak nak'.
- kutip yuran yang sewajarnya dan transfer ke akaun seng/ainu bendahari selewat2nya pada 11/9/2006 berserta maklumat pengesahan kehadiran penduduk kampung.
-sila gunakan borang pengesahan kehadiran dalam foramt Excel (.xls) yang disertakan bersama email ini untuk tujuan pengesahan kehadiran dan bayaran yuran. Fail ini perlu dikemukakan kepada bendahari seng di alamat email shamsulnizam@mecd.gov.my juga selewat-lewatnya pada 11/9/2006. kalo tak hadir pun, kena isi jugak. Dan di ruangan ‘bilangan hadir’ tu taip ‘0’ untuk memudahkan headcount.
7. penduduk kampung:
- pastikan wakil kem/jab/negeri mengambil tindakan. kalo dia tak dapat e.g. sibuk, sakit, etc, maka salah sorang daripada anda dibenarkan untuk merampas kuasa (dan buat keja laa. bukan rampas kuasa sesaje). kalo takde perampas kuasa volunteer, paksa orang lain rampas kuasa.
- buat pengesahan kehadiran kepada wakil/kem/jab negeri dan bayar yuran RM35 satu kepala/ satu kerusi untuk kategori kanak2.
dah.. takde kot.
MESYUARAT SETERUSNYA PADA ISNIN, 11 SEPTEMBER 2006 (911) DI TAMAN WARISAN PERTANIAN JUGAK, JAM 6.00 PETANG. Kehadiran dipanjangkan kepada semua AJK Induk, wakil kem./jab./negeri yang dekat2 Putrajaya dan orang perseorangan yang ingin membantu.
Sekian, terima kasih.
Aznur

Posted by Rahah Ismail @ 8:41 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:08 AM

hi kengkawan...

tanak kate ape..
korang tatapi je lah gambar birthday boy nih..
die selalu bising kate aku bias..
gambar aku besar and cantek and jelita..
tp gambar orang lain tak semena2 je aku letak..
nah birthday boy...sampai 5 gambar ko aku letak

BIRTHDAY WISHES



to our very own pak lawak aka anak King Fadh aka AG, Mr Heizrul Bin Ali who turns 30 today

sape tak kenal AG...
satu2nya kawan dalam sidang kita yang ada HBP..
sebab tuh die suke buat lawak..nak kurangkan tekanan darah...
aku kalo teringat AG nih mmg teringat lawak die..
dgn muke die yang cam takde perasaan buat lawak...
tak kering gusi la dgn die ni...
and sape gak tak kenal AG..
die la bertanggungjawab dgn buku profail kita..
tak tidor malam die menyiapkan bende tuh...
orang abes DPA..dia still ade kat INTAN tuh...
banyak yang aku nak cite ttg AG nih..
tp masa tak mengizinkan..

AG..
HAPPY 30th BURPSDAY..
umur ko dah cukup sesuai utk ko tukar status..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
jadila seorang anak,abg/adik,bakal suami dan ayah yang baik..
keep in touch tuan pengarah...
take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:08 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, September 06, 2006 @ 11:01 AM

kengkawan...

aku copy and paste bende nih dari YG..
pasal aku yakin ada yang dah lame tak bukak YG..

SILA AMBIL PERHATIAN

Salam Semua,
Setelah penat lelah berbincang dan juga kedapatan kereta Pian dirompak / dibelasah sampai cermin pecah, mesyuarat Re-Onion (3 orang jerk, nampak sangat macam autocratic kan?) telah memutuskan beberapa perkara berikut untuk tatapan / tontonan / makluman dan tindakan ahli 334 dan batch 2/2004 khususnya (ada geng2 kita yang ‘termasuk’ 1/2005):
Tarikh : 18/9/2006 (Isnin)
Masa : 8.15pm
Tempat : akan diberitahu
Yuran : RM35
Guest : Boleh bawa tapi bayor lah juga


AJK Induk:

Penasihat I : Aznur
Penasihat II : Hadrian
Coordinator Venue : Pian / Wong Chua / Kayril
Bendahari : Seng / Ainu
Caterer : Sharila / Pacat
PRO : Firdaus (YG) / Aiza (Tabah) / Sheera (Semut-G)
Events : Midy & Tariq

AJK Kementerian / Negeri :

* AJK2 yang dinamakan di bawah ini bertanggungjawab untuk:
i) mengambil maklum dan memaklumkan kepada Coordinator Venue – Pian bilangan serta nama orang yang nak join Re-Onion dari kementerian masing-masing (termasuk juga ahli2 kita yang bertugas dalam agensi di bawah kementerian tersebut i.e. KHEDN – JPN) walaupun ahli tu terdapat di negeri. – mungkin terdapat double-counting tapi we will buat tapisan lagi.
ii) AJK negeri juga berperanan dan bertanggungjawab seperti di atas.
iii) Berfungsi sebagai pemungut ‘cukai’ iaitu ongkos dari setiap individu di bawah jagaan mereka yang nak pergi ke event ini.
iv) Bertindak sebagai ‘point-of-contact’ bagi kementerian / negeri masing2. Semua info akan diberi kepada AJK ini oleh AJK induk dan sila buat referral kat diorang.
v) Kalau boleh, sila berhubung dengan Pian direct terus melalui email private dia or handphone dia and tak melalui YG ini supaya - tak konpius, dan YG ini tak jam.

Kementerian
KKLW Pian : 0193351632
KTAK Aznur : 0192557716
MoE Arab : 013-3555886
Kesihatan Chen : 0123259053
KPT Mira Aisa : 013-3627081
K. Keselamatan Dlm Negeri Ard : 019-3389976
KHEDN Zulnasri : 012-2618319
Pengangkutan Zulhasmi : 013-4219771
Mindef Tariq : 012-3763484
Wisma Yon : 017-2512053
JPA Suriati : ( tolong kasi no dia )
SPA / SPR / BPR Sallehudin : 013-6701788
KPKT Rahah : 019-6688595
Pelancongan Kayril
Kekwa Barbara : 012-6549272
Penerangan Susana
Wanita Elfian : 012-3270040
KPDHEP Pacat : 013-6679777
MeCD Effi : 013-3941210
Tani Azhar : 017-8833774
Belia Rezal J : (0192837079)
Sumber Asli Karimah : 013-6369823
Kewangan Georgina : 019-2254772
Wilayah Fariz : 017-3622886
Komoditi Hadi My Way
MITI Peter the Body
MOSTI Matori : 012-5220980
KKR Rafiza : (0122250620)

AJK Negeri
Perlis / Kedah / PP Yusman : 013-3921855
Perak Siew Mei : 012-5592289
N9 Jaiya : 019-6239797
Johor Rais : (0127716554)
Selangor Eppy Khayalan : 013-2577107
Kelantan / Trenganu Wak : 019-7554534
Pahang Nadimah : 019-2548135
Labuan/ Sabah Azlan : 013-3623541
Sarawak Davina : 019-855557
Melaka Nureezan : 012-3259752

JPM
BKN Norhisham
JAKIM Ust Hassan : (0122470809)
BHEUU Lim Wee Kiong : 017-5581286
Research Sharila : 016-2528412
Kabinet / BPA / BPSM / Maritim Pok Nik Din : 016-9004471
Perbadanan PJ / Istiadat / JKPTG PJ / Mufti Wilayah Aida :
EPU / NID / A-G Rozana Zahrol : 0139323619
Istana Azuan : 013-3673191

Semua nama harus diberi tahu sebelum / pada 8/9 Jumaat. Jika mereka di atas tak sempat / tak dapat mainkan peranan mereka, anak buah di bawah jagaan mereka tolong alertkan mereka. Jika diorang tak mau buat ini juga, minta volunteerlah. Sorry, ek nama kat atas divolunteerkan bukan korang volunteer tapi cos kita kesuntukan masa so sorry sekali lagi.
Let’s all meriahkan lagi kita punya re-onion ni.
Pst…jangan risau, pengisian re-onion masih di tahap perbincangan. Tq.

Perhatian: Semua AJK Induk (AJK Kementerian / Negeri yang sempat hadir dialukan) – Satu Mesyuarat akan diadakan pada:
Tarikh : 5/9/2006 (Selasa)
Masa : 6.00 petang
Tempat : Warisan, Putrajaya
.
TQ

Ian Numpang
http://jottingsoftheheart.blogspot.com

p/s:kengkawan..apelagik..joinla..sesape yang nak join...letak name kat comment box nih..Ian..please take note ok..i wont be around until 13...so rahah ke sesape..sentiasa pantau ok..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:01 AM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:34 AM

hi friend..

gonna make this entry short and simple..
in few hours time aku akan fly...
bercuti menenangkan hati yang luka kerana rais tanak amek aku berlakon..
nih pon aku dah siapkan few birthday shout out sepanjang aku bercuti ni..
and mintak rahah tolong publishkan..

BIRTHDAY WISHES

to Harith Shahrizan twin brother, Mr Ong Hui Guan who turns 26 today

takde banyak bende aku boleh cite ttg die nih..
pasal aku tak rapat sangat..
yang aku tau sangat muke die dgn harith sebijik..
and semalam rahah cakap ong die boipren die...
aku rase setiap orang ade memori dgn ong nih..
terutama amisyahrizan..hehehe..buddy kayak die...

Ong..
HAPPY 26th BURPSDAY..
may your dreams and wishes came true..
hope that this year will be another great year for u..
take care

p/s:sorry pendek je..nak kejar masa ni

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:34 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, September 04, 2006 @ 10:03 AM

hi all...

malas nak cite panjang2..
not in the mood to do any work..
pasal *holiday mood* aku dah di'on'kan eventho rabu nih baru gi..
but..
demi menjalankan tugas aku..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own azam-yang-perasan-baik, Mr Mohamad Azam Bin Mahamud who turns 27 today

ape ehh nak cite ttg budak bernama azam nih..
rahah..nih azam lain tau..hehehehe (iklan sat)
azam nih merupakan budak paling akhir dlm sidang kita yang aku kenal.
aku ingat lagi waktu obs aku gi tanya sape ntah..
ehh sape name budak tuh ehh (sambil jari ku menuding ke azam)..
then sape ntah jawab..itulah die azam...
aku pon..oooo..itulah go azam go azam go ehh..
so bermulalah episod dalam idup aku dgn mengenali azam..
tp aku idokle rapat dgn budok ini..
cume kenal lebih dekat bile die satu group dgn aku time bomba..
tp tulah..dalam kita bergembira..
Allah juga turut menguji sahabat kita yang seorang ini..
aku ingat lagi berlinang air mata aku and few friends mendengar berita yang mendukacitakan itu..
tp aku tau azam and wife die tabah menghadapi ujian Allah ni..
azam ni orangnya tgk muke pon tau jenis yang nakal...
mmg nampak cam garang orangnya tp idokle garang sangat teman rase..
lately ni tataula penyakit die yang amat menggalakkan poligami di antara dia dan sahabat2 lelakinya...
and perasan plak tuh rase diri die baik sangat..
baik ke? (ikut nada elfian satria)
die jugakla yang mengenalkan diriku dengan terms minyak belacak..
sehingga aku tertipu oleh mereka dan bertanyakan ayahku..
ohh sungguh malu ke hari ini ku rasakan...tidakkkkkkkkkk
arituh aku korek gak cite ttg azam ni melalui sepupu aku yang seopis dengannya..
dengar khabo ko makin tensen dgn kerja yang semakin bertimbun yerk..
takpela tuan azam (bkn azam ado eh rahah)...sabarla yerk..

Azam..
HAPPY 27th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan..
dimurahkan rezeki dah ditetapkan dengan keimanan...
menjadi seorang anak,abang/adik,suami dan insya Allah ayah baik..
insya Allah dengan usaha tanpa henti ko nanti..boleh la aku gelar engko azam lelaki baik..'
aku mendoakan agar ko sentiasa tabah menghadapi sebarang dugaan..
do keep in touch..
and senyum sokmoooooooooooooooooooooooo..
take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:03 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, September 01, 2006 @ 8:39 AM

kengkawans ku yang disayangi..

pejam celik pejam celik..
dah masuk bulan september..
in 23 days kita akan menyambut ramadhan..
cant wait..
to make it short..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own izan kedah johor, Miss Nurmahizan Bt Mokhtar @ Mohamed who turns 26 today

uishh sape tak kenal izan kedah johor nih...
keglameran izan mula timbul angkara gambar sensasi..
gambar yang memperlihatkan aksi manja man johorkedah melentok kepalanya di bahu izan yang lembut dan empuk itu..
heheheheh..sejak itu gossip2 liar terus berkumandang di mulut rakan2..
aku start kenal izan nih pasal kitorg sesame group buat paperwork waktu modul kampung tuh..
and tak silap aku cuma 2 orang je bebudak batch kita yang bawak gen2 kaler purple..
izan lah salah sorang nya..dengan plat putrajaya..
and aku start baik dgn izan nih pasal die baik dgn idawa..
so kalo kuar ramai2 die adalah jugak sama..
specially kalo kuar makan kat laksa shack...uishh sedapnye
izan ni dgn orang yang die tak biasa mmg die diam sket..
tp once korang dah baik dgn die..potpet gak mulut die nih..
orangnya mmg cool and selambar je...
and korang jgn tatau..die nih otai gile..otai segala otai..
and die nih antara orang yang tidor awal..
pukul 10 malam die dah shutdown dah..heheheheh..
selalu jadik usikan jemeer dan nazrul..
tp pasal die nih otai kan...so bende tuh semua no hal utk die..
and die nih antara yang paling pemurah la bile menyumbang utk wedding gift ke tabahyouall jr ke..
otai...well...biasalah...kaya kan..hehehe

Izan,
HAPPY 26th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rejeki dan ditetapkan keimanan..
menjadi seorang anak,kakak/adik,bakal isteri/ibu yang baik..
so bila nak bertukar status dari johor ke kedah nih...
kitorg dah tak sabar2 nih...hehehehe...
jangan marah okey...otai mane boleh marah2..
otai mesti kewlllllllllllll sepanjang masa...
okie do keep in touch my dear friend..
thanx for being a good friend to me and to the others..
love ya babeh...
take care

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:39 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥