Sunday, November 26, 2006 @ 5:45 PM



one of a good read this year...aku copy this review...sebab aku tak reti nak buat review yg best-best, but in my own words, buku ni memang best...

Despite their class differences, Amir, the son of a wealthy businessman, and Hassan, his devoted sidekick and the son of Amir's household servant, play together, cause mischief together, and compete in the annual kite-fighting tournament -- Amir flying the kite, and Hassan running down the kites they fell. But one day, Amir betrays Hassan, and his betrayal grows increasingly devastating as their tale continues. Amir will spend much of his life coming to terms with his initial and subsequent acts of cowardice, and finally seek to make reparations.

Hosseini's depiction of the cruelty children suffer at the hands of their "friends" will break your heart. And his descriptions of Afghanistan both before and after the war will haunt readers long after they've read the last page. The Kite Runner is a stunning reminder that the dark hearts of adults are made, step-by-step, by the hatred they learn as children, and that all it takes for evil to triumph is for a good man to stand back and do nothing.

Posted by bukooch @ 5:45 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, November 24, 2006 @ 12:34 AM

apa di atas friendddddd!!!!!!!!!!

straight to the point babeh..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our very own minah blur & selowww idawa, Ms Idawati Kamal Bashah who turns 28 today

well well well...
banyak bende yg boleh dicitakan ttg minah nih..
sape tak kenal idawa..
aku rase satu batch kita semua kenal idawa...
bukan setakat batch kita dgn udpa...
even ahli bomba yg trained kita dulu pon still ingat die..
punyelah hebat penangan idawa yg disayangi nih..
and aku rase satu perak kenal ida nih..
mane taknya ado tersohor siot..
takde sape leh challenge die eventho jambu tgh berusaha untuk merampas takhta idawa ni..
die la ado,dia lah cado,dialah DO,dialah dato' ss..
kalo takde idawa tuh rasenye cam tak berjalan la program kat perak tuh..
hehehehehehe...hebat tak hebat kan minah nih..
aku ingat kata idawa..yg kalo die jadik KSN..
the first thing die akan buat ialah tukar filing system...
and im not suprised that one day cita2 tuh akan jd kenyataan..
aku akan sentiasa ingat idawa nih atas banyak perkara..
salah satu ialah sikap die yg sentiasa nak tlg orang..
dielah orang yg berusaha tolong aku waktu ptd unggul..
waktu time panjat gunung lambok tuh..
aku kagum dgn idawati nih...
and satu lagik keistimewaan idawa yg membuatkan die nih begitu famous ialah..
tahap ke'blur'an dan ke'slow'annya..
ramai gak yang datang kat aku and tanya..
idawa tuh mmg blur ke atau saja2 buat..
HELLO...what u see..is the true idawati..
tp seronot gak bile melayan keblurannya..
tp kenkadang stress gak bile kita buat lawak.. and die sorg je tak gelak..
dgn muke blur and kenyataan die yg selalu berbunyi begini..
'what is the connection between that and that'..
what is so funny about it...
aduihhh idawwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
tataulah aku nak tolong camne dah..
dan sebab tulah die selalu menjadi mangsa gurauan sahabat2nya..
tp memandangkan die ni mmg minah kewl..
die langsung tak kesah...ataupun die blur sebenarnya..hehehe

Miss Idawa,
HAPPY 28th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.
diberikan kesihatan yg berpanjangan dan ditetapkan keimanan..
semoga menjadi seorang anak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik...
thanx for being a great friend to me and the others..
and aku berdoa akan kebluran ko akan berjaya dikurangkan satu hari..
dont be too naive my dear friend...
hope that our friendship will last til eternity..
take care ok babe..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:34 AM [16]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, November 20, 2006 @ 7:59 PM

entry nih khas kepada individu tertentu sahaja..

kepada sahabat2ku yang telah samada meng'sms' atau menghantar email yang ingin confirm dgn aku samada open house aku akan diadakan pada sabtu ini..
disini aku mengambil kesempatan untuk mengatakan bahawa..
"hentikan sahaja angan2mu itu kerana open house ku sudah diclose kerana ia berlansung pada sabtu lepas yakni 18hb"
oleh itu aku menggalakkan deme2 ini pergi kursus melihat kalender kerana gamaknya sudah ketinggalan zaman..hehehehe

anyway...
ada sesape dapat tak tawaran utk gi PTD Roadmap perancangan projek 28-30 nov nih..
kalo ramai boleh la kita buat bowling impromptu kita tuh..
boleh lah abg masrizal melompat keriangan..
so far yg aku tau ialah ADO2 PLB..
so sesape yg dapat...bgtau la ok

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 7:59 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, November 15, 2006 @ 10:41 PM

hallo friends...

memandangkan syawal pon semakin tiba ke penghujungnya...
keluarga ku masih lagi meneruskan tradisi kami...
oleh itu dengan rendah dirinya..
saya menjemput sahabat2 sekalian
ke Rumah terbuka/BBQ Raya/Sambutan Hari Lahir Ibuku

Venue : rumahku di Klang (check ur email)
Time : 6pm - 10pm
Date : 18 November 2006 (Saturday)
Attire: sukeati korang


so hope to see u guys/girls on Saturday
buhbye

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:41 PM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, November 09, 2006 @ 10:18 PM

whatssssssssssupppppppp frenz..

juz wanna make it short..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our very own diana islowwwwwww, Ms Nor Diana Islahiyah Abd Rahman who turns 25 today

well well well well...
a lot of things can be said about this girl..
diana islahiyah..
yang terkenal dgn keblurannya dan ke'slow'annya...
die hampir merampas takhta idawati...
tp nampaknye dalam setengah 'bab' diana tak la seloww sangat..
aku mule kenal diana waktu kitorg sama sidang..
di mana ada farah afidah di situlah ada diana islow..
tp aku mule lebih rapat dgn minah ni waktu kitorg sama watch time obs..
orangnya seperti yang korang tgk...
camtulah die...happy je sentiasa...always smiling..
jarang la sangat tgk muke die masam...
kalo ada masalah pon die take it easy je...
sampai kenkadang tak caya beban yg die sedang tanggung..
orangnya satu lagi alahai peramah la sesangat..
dengan die nih kita rase senang je...
pasal die nih pandai membuat kita rase selesa bile dgn die...
and satu lagik nih die mmg sahabat yang baik...
sentiasa cuba untuk menggembirakan orang lain...
and sentiasa ada bila kita di dalam kesusahan...
satu lagik kalo tang bab die tgh bercerita..
perghhh...mmg dasar penglipurlara..dgn mimik muka dan gerak tangan die..

Di...
HAPPY 25th BURPSDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan...
menjadi seorang anak,kakak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yang baik..
im happy knowing that u've found ur special someone..'
aku mendoakan biar lah yang nih berkekalan sehingga ke akhirnya..
because my dear..u deserve the very best in life..
thanx for being a good friend to me and the others..
love u babeh...
take care...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:18 PM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, November 08, 2006 @ 12:37 PM

Salam guys,

As i said dalam entry aku haritu, feel free to visit my blog at leftfooted.blogspot.com thanks.

p/s saya budak baru belajar...kalau nak contribute apa-apa silakan.

payjal

Posted by payjal @ 12:37 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, November 07, 2006 @ 8:50 PM

halo halo, apa khabar semua?

Ini ah pek botak report dari Putrajaya. Sunyi dan sepi perasaan saya telahpun diubati dengan usaha yang gigih oleh saudari Aizawati yang membantu memperkenalkan saya kepada blog ini.

tak ada banyak yang nak cerita, cuma nak sampaikan salam aidilfitri untuk semua yang menyambutnya serta semua yang masih mengenali ah pek botak ini.

Cao....

Posted by ahling @ 8:50 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, November 06, 2006 @ 6:21 PM

Salam brothers n sisters,

Thanks for the birthday wishes - aiza and others. Aku rase ni first time aku memblogkan diri aku ni. Selalu pembaca setia je. Anyway aku rase sempena ulangtahun aku yang ke 21 ni - opps 28 ni aku nak create blog personal akula. Bolehla letak gambar-gambar terkini dan kenangan-kenangan lama masa muda-muda dulu.aisey....okla guys. you all take care. keep in touch.adios.

payjal

Posted by payjal @ 6:21 PM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:12 PM

haloo frenz...

korang ni agaknye masih mood beraya..
atau opis korang dah block blogspot gamaknye..
anyway...
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


our very own abg melomas aka PayJal,Mr Ahmad Faedzal Bin Md Ramli who turns 28 years old today

uishh panjang gak nak cite ttg si pejal nih..
firstly..dielah pemenang Anugerah Perdana Menteri..
dari 334,he was the chosen one..
aku berasa cukup banggalah waktu tgk die dapat anugerah tuh..
pasal banyak kenangan manis aku dgn si pejal hmmm b*nt*t ni..
aku mule mengenali si pejal nih..
waktu kita ditempatkan di kuala kangsar..
kitorg bkn je semukim and sekampung...
malahan keluarga angkat kitorg nih bersedara...
kat kk,pejal nih la teman aku mengilangkan kebosanan..
camne kitorg gi pekan sg siput makan kfc...
camne die terstranded kat pekan sg siput kul 11 malam..
and terpaksa tepon aku mintak sesape tlg amek die depan fajar..
aku ingat lagik camne bapak angkat die bawak aku dgn die nun gi ladang ternakan lembu semata2 nak carik reception utk tepon keluarga memasing..
haruman disekeliling tuh usah cite lah..
aku ingat lagi kepayahan die utk membuang air besar kat umah keluarga angkat die tuh...
and aku ingat lagik waktu die demam akibat food poisoning..
tp semua tuh tak menghalang die dari menyertai aktiviti2 yg dijalankan..
and aku akan sentiasa ingat camne die menjaga aku kat sane..
aku juga akan sentiasa ingat cite org bile kate die la reverse waktu inokulasi tempur waktu org bgtau aku dalam kesusahan...
and aku ingat jugakler die berdiri kat finishing point kasik aku semangat and tarik aku..
and aku ingat jugakle camne die basuh baju tentera aku waktu kat tasik saloma tuh and amek air and simbah kat aku yang masih trauma akibat inokulasi tempur..
aku akan sentiasa ingat semua bende yang die buat kat aku...
thanx pejal for somehow i know that without ur help i wont be able to finish whatever i started..
and satu lagik orang akan sentiasa ingat pejal nih..
die nih mmg la typical athletic...
semangat kesukanan die kuat..
kalo tak caya tanyelah orang yg main bola dgn die..
sape agaknye yang tak pernah kena ungkapan "buat keje" dari die..
but i guess that whats make pejal special..

PayJal..
HAPPY 28th BURPSDAY
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
diberikan kesihatan yang baik dan ditetapkan keimanan..
menjadi seorang anak,menantu,suami,ayah dan hamba Allah yang baik..
thanx for being an amazing person to me and to the others..
u are one truly sahabat dunia dan akhirat..
and for that i will never forget u...
take care brother..
do keep in touch ok abg melomas...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:12 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, November 04, 2006 @ 7:13 PM

Guys, it's a dedication to one of ma greatest buddy on earth:

Its Harith Shahrizan 27th Birthday!

Yo Bro, wish ya nothin other than happiness on yer special day. I pray dat u would be cool as 'pegawai khas there :D. I'm sorry, its kinda hard to find wi-fi here in City of Pussycatz. So here's my simple card for ya. Push ur mouse HERE bro, and cheeeeerrrrsss!

sorry dat couldnt publish any of yer sexy picture bro, but hey, THIS may worth staring for eh, he.. he:p

p/s:faiz aku (aiza) tumpang sket

and


HAPPY 25th BURPSDAY Mr Abdul Malik Othman

budak yang beriya muntah waktu whaler..
tp waktu kayak siap asyik lead je..
hebat mmg hebat..
dengar cite die nih dah bertunang..
ehh sesape yang still contact si malik nih..
maklumkan ttg kewujudan tabahyouall nih ok...

HAPPY BURPSDAY HARITH ONG AND MALIK

semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
diberikan kesihatan yang baik dan ditetapkan iman...
menjadi anak,tunang yang baik..
KEEP IN TOUCH OK..

thanx faiz

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 7:13 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:13 PM


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Guess its not too late for me 2 wish u guys

'Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin'
Tq very2 much coz bg hadiah kt dobot..
hmm..w'pun baju yg korang bg tuh muat utk raye
thn depan aje n wave rider tuh bapak dia yg
naik...ahaks!

Bocah cilik mangan sego,
Sego dipangan karo gulo,
Wes suwi orak ngomong Jowo,
Dino Royo njalok ngapuro..
Selamat Dino Royo

p/s:-Aiza, sorila cancel last minute

bukak pose harituh..ok?


Posted by dhani_ahmad @ 1:13 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥