Friday, June 30, 2006 @ 11:11 PM

hi frenz..

sorry for being late in posting this entry..
maklumlah..berpoya2 dgn ptd road map...
sronot gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..
anyway..the last birthday shout out for the month of june

BIRTHDAY WISHES

to our friend Mr Azuan Effendy Bin Zairakhithnaini who turns 26 today

hemm..what shud i write about this guy..
kalo sebut je name azuan nih sure terbayangkan manusia yang cukup mementingkan protokol..
sampai mmg layak la die nih dapat jawatan LO Sultan tuh..
suara die pon mmg cam dah dicipta untuk suara MC..
azuan nih aku tau dulunye lawyer..
and die nih mmg rajin la masuk debate2..
memang sesuwaiiiiiiiiii la sesangat...
aku first time kenal lebih rapat die nih waktu gunung nuang..
die waktu tuh ketua group aku...
mmg mempunyai sikap dan daya kepimpinan yang tinggi..
and tak susah nak menolong orang lain..
and die ni pandai bersorak..
specially kalo nak naikkan semangat rakan sepasukannye..
apa yang aku tau azuan nih sahabat yang baik..

so mr azuan..
HAPPY 26th BIRTHDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan dipertemukan dengan jodoh yang baik.
take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:11 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 4:18 PM

















keje aku recently kat blog ni dok meng-upload gambar je...ni photos last nite where we had fun ber-bowling kat klgcc, then dinner at uptown. aku yang sakit belakang ni pun sebok nak bowling. tapi kan...lega sikit la belakang aku lepas my pathetic performance yesterday. lepas tu si mmb yang kononnya baru first time main bowling, buat 5 strikes in a row...bengong...as for cik rahah, perform giler mlm tadi...hehehe...ada pemangkin la katakan...tu gambar dia la yg tengah in action tu...wahahaha..biar org lain la update pulak...till then...babai...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 4:18 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, June 29, 2006 @ 10:36 AM


Yo Friends,

This is the latest update on the current tournament:

QUARTER FINAL STAGE

28th June 2006
Game 1 - Germany v Argentina
Malaysia time 11 pm
Note: Could the argentines silent the german fans in their home ground?
Prediction: Germany should go through with 2-1 win

29th June 2006
Game 2 - Italy v Ukraine
Malaysia time 3 am
Note: The italian should have no problem to demolish the ukranian
Prediction: Italy wins 3-0

Game 3 - England v Portugal
Malaysia time 11 pm
Note: The English have not been playing their true potential yet but with deco's suspension, terry's wall have an easier task
Prediction: England win 1-0

30 th June 2006
Game 4 - Brazil v France
Malaysia time 3 am
Note: I do not think old tired legs like zizou and vieira can stop kaka and ronaldinho
Prediction: Brazil take their revenge 3-0

So, possible semi final berth
Germany v Italy
England v Brazil

ada komen ka?

ciao
- joga bonito -

Posted by siti aisyah @ 10:36 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, June 28, 2006 @ 7:56 PM



hi ya again kengkawan...

ni gambar cik wan nabilah, tengah pegang kaki ayah dia...sape lagi kalau bukan wan rosman mmmm...the answer for the photo that i posted the other day: tak lain tak bukan partner rembat tepat aku, nasrul harris...so uglyduckling, betul ke b*nt*t tu belum penah kena cubit ngan nko lagi....wahahahaha...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 7:56 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, June 26, 2006 @ 9:04 AM

selamat pepagi kengkawan..

nothing much to say except
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to my kayak buddy, Mohd Shahriman Bin Shafein who turns 26 today

apa ehh nak diceritakan ttg jejaka sorang nih..
orangnya seperti yang korang lihat,serius dan pendiam..
tp betullah org kate..org yang cenggini mesti kreatif..
and tak salah kalo aku kate the most creative dlm batch 22004..
aku berpeluang utk mengenali die lebih dalam waktu obs..
mane taknye,dialah yg sanggup terima aku jadi partner kayak..
and im thankful that he's my kayak buddy..
kalo tak mmg aku dah give up,campak dayung and tunggu bot selamatkan aku..
pelbagai cabaran yang kitorg tempoh bersama...
capsize waktu training sampai aku fobia nak berkayak pastuh..
tp aku rase semangat kental yang diberikan oleh dia..
aku tak sangka aku bleh bersemangat untuk mendayung dgn jayanya..
siap antara mereka2 yang berkayak dengan pantas..
tp kenangan yang aku paling takleh lupa ialah..
waktu kitorg tgh lalu kat swiss garden tak silap aku..
and si shahriman bgtau kat aku..tulah tmpt die honeymoon..
waktu tulah baru aku tau die tuh dah berkahwin..
and tetibe die telah memanggil ku dengan nama "Ana"..
and best tuh bile aku tego die dok diam je...
and aku pon tanye...name bini ko ana ke...
muahahahahah..sampai terus melekat gak la nama ana kat aku..
sampai jimmy sendiri pon sering memanggilku dengan nama itu..
apa2pon shahriman...
aku bertuah mempunyai ko sebagai sahabatku..yang ku gelar Buddy..
Happy 26th Birthday...
semoga hidup ko sekeluarga sentiasa dirahmati Allah..
dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang berpanjangan...
jadilah hamba Allah,anak,suami dan ayah yang cemerlang..
all the best in ur life..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:04 AM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, June 24, 2006 @ 12:21 PM



wei nkorg...

lamanya tak ber-blog ni..been out and about, just couldn't resist posting this photo of our beloved fren. cute nye...penat sangat, sampai celah-celah beg pun boleh tido. aku tak bubuh nama pun nkorg mesti tau la sape...hehehehe...

Posted by bukooch @ 12:21 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, June 22, 2006 @ 3:18 PM

SAMA IS COMING
Assalamualaikum & Salam Sejahtera for all,

Hari ini aku pi KPKT barulah dapat lihat birthday wishes aku. Thanks for all. Terharu saya membacanya. Sekarang ni barulah saya berani mengatakan saya kena transfer ke Sabah sebab dah fobia dgn peristiwa lama kena tahan dekat Kem Wilayah tak bagi balik Sabah. Memanglah dah 3 kementerian bukan sebab apa..... family punya pasal.... . Duit banyak pun x guna kalau tak bersama family.....Skrg buat Perolehan di Hospital Queen Elizabeth, Kem Kesihatan
Sapa-sapa yang pi Kota Kinabalu (KK) just contact saya. Handphone x ubah(019-8829971). Bolehlah saya jadi tour guide...

Adik2 yang nak honey-moon dicadangkan pi Sabah.... Banyak tempat menarik....

To Rice, kata-kata mu itu memang mengundang bahaya ooooo....
Amacam.... sudah ada kah...?

OK lah .....
Jumpa masa konvo DPA
Adyos....

Posted by samcheeek @ 3:18 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, June 21, 2006 @ 3:06 PM

Try untuk post entry, hopefully boleh publish..

Dengan kuciwa dan marah serta bengangnya aku announce yang tabahyouall dah dibanned kat opis aku nih sebab "bad combination of phrase of DI**O and S**" eeeiiii macam hape ntah.. bengang aku nih.

So kesenyapan aku dari sekarang ni sebab tak boleh nak bukak tabahyouall ler... anytning new, any announcement, any happenings please ler email kat aku.. yang nak kumpul dana kawen ke, dana tabahyouall jr ke... email ler aku

Kalo aku ke mana2 cc, aku masuk jugak ler nanti. till then guys..

Posted by Angah @ 3:06 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, June 20, 2006 @ 11:21 AM

kengkawan..

agak suram je blog nih lately..
anyway..nak tanye..
ade tak sesape yang kena gi PTD ROAD MAP nxt week dekat INTAN..
tak kesahlah samada pentadbiran tanah or communication
so sesape yang gi tuh please leave ur name kat comment box tuh..
ok babeh..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:21 AM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, June 16, 2006 @ 1:23 PM

kengkawanku yang best sekalian..

nothing much to say..
except another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own lim wee keong atau name glamernye micheal lawak who turns 28 today

lim oohh lim..what shud i say about him..
yang pastinye mukenye mmg typical muke cine kiut..
tp once kalo die dah bercakap..takde gaya org cine lansung..
dah cam cina murtad aku tgk...
lim yang aku kenali amatlah peramah orangnya..
dan meminati gadis melayu.. antaranya ialah *tut*
die nih pon kalo bercerita aduhai..semangat sungguh..
seronot kalo dengar cite2 die nih..
orangnya mudah didekati..dan baik hati..
vering caring and very loveable..
ajaklah die ke mana2..sure die akan ikut...
pasal die tak kesah..asalkan dapat bersama kawan2..
banyak bende baik yang boleh dikatakan oleh ramai kawan2nya..
even kamal cukup sayang dgn lim yang satu dalam sejuta nih..
apa yang aku boleh simpulkan di sini ialah..
lim wee keong..im proud to have u as my good friend..
susah nak carik orang cam engko nih..
so im wishing u the very best in ur life..
hopefully that we will still be friends even kalo kita dah bercicit piut sekalipon..
semoga dipertemukan jodoh dgn wanita pilihan..*wink*
HAPPY 28th BIRTHDAY MY DEAR SAHABAT..
hope that this year will be another great year for u..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 1:23 PM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, June 12, 2006 @ 12:57 PM

hi frenz..

nothing much to say..
juz another birthday shout out


BELATED BIRTHDAY WISHES

to menantu pilihan ibu2, mr mohamad ariff farizal bin mat ariffin aka areep who turns 25 yesterday

hemm..what i can say about this guy..
everytime module luar die sentiasa satu grup dgn aku..
tentera,bomba,obs..still same...
cume terpisah dikala pecah sidang berlaku..
orangnya pendiam..and pemalu..
kalo kacau2 die sure tersipu2 je dia ni..
tapi kalo diajak berborak boleh tahan jugak..
cume die nih taklah gila2 cam sesetengah org tuh..
tp areep yang aku kenal nih..
mmg baik orangnya sampai aku rase ibu2 sure berkenanlah jadikan die menantu..
orang kelantan tp kalo cakap tuh takdelah pekat sangat..
kalo bab tolong org nih aku rase die cepat je bantu..
and mmg best ada sahabat seperti areep...

so kepada mr areep...
minta maaflah pasal terlambat nak wish engko..
aku kat sini mendoakan yang terbaik utk ko..
dipanjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan mendapat jodoh dari kalangan yang baik2..
all the best to you my pren..
HAPPY 25th BELATED BURPSDAY...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:57 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, June 09, 2006 @ 3:13 PM

this msg is specially to those yang senasib dgn aku

kepada mereka2 yang opis die dah block ym,msn or even meebo..
aku ade satu lagik penyelesaian..
have u heard of skype...
so far skype nih senang lepas...
gi ke www.skype.com
and download the program..
tak besar..dalam 9mb je..

so sesape yang dah ada skype or akan download..
letak kat comment nih username korang..
mine is grungebelle

toddles

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 3:13 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, June 08, 2006 @ 3:18 PM






hai geng. ni gambar2 wedding hasry dan my ex-classmate masa di stf, irni. enjoy!!

Posted by cqa @ 3:18 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:30 AM

idawati sukarno putri

idawati berapa nombor telepon ko?

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 11:30 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, June 07, 2006 @ 5:04 PM

ya Allah kengkawan aku cukup excited nak post nih..
tadik aku tgh baca paper utusan M/S 9..
then ternampak ade name sorg rakan kita terpapar disitu

sini buktinya

kalo korang malas nak besarkan gambar tuh..
aku tulis ape yang aku baca

"...Pegawai dari Bahagian Kawalan,Penerbitan dan Teks Al-Quran KKDN Kedah yang diketuai pengarahnya Heizrul Ali, turut merampas ..."

heizrul ali!!!sounds familiar??

pesanan AG menerusi YM
Heizrul : bahagian yg ckp... diketuai pengarahnya HEIZRUL ALI hehehe hahaha hohoho
Heizrul : bold kan sikit... n make sure rahah n rais baca...
Heizrul : biar rahah tau... aku tak herankan sgt jawatan presiden kelab gen2 sgmt yg dia offerkan dkt aku tu hahaha

tuh baru name kuar paper..blom lagik anggota badan sekali
ag ag..sepi dunia nih tanpa lawak ko..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 5:04 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:06 PM

omg..3 post in a row..
keje bertimbun tp kena gak post entry nih

frenz..
another birthday shout out

BELATED BIRTHDAY WISHES

to mr turn-around-and-switch, Mr Firdaos Bin Rosli aka Fido Di*do who turns 25 on 2nd of June 2006

ape ehh nak cite ttg budak sekor nih..
im not sure whether he still come to this site..
anyway fido yang ku kenal..
adalah lelaki yang boleh dikategorikan as metros**ual..
cukup teliti apabila berpakaian..
sentiasa nampak kemas and up-to-date..
yang aku tau die nih pandai goreng gitar die..
and menurut buddy kayaknye iaitu pn rasyiqah..
si fido nih mempunyai suara yang lunak dan best..
and keupayaannya untuk menenangkan syiqah ketika dilanda badai..
and fido yang aku kenal nih otaknye lucah...
cakap lain...lain yang dipikirnya..
sebab tuh dapat gelaran fido DI*DO dari aku..
and si fido nih boleh la digelar mat kool..
kutukla katela apa ko nak kat die..
die akan buat donno je cam takde bende berlaku..
tapi apa yang menyebabkan name beliau melonjak naik..
adalah kerana aksi turn around and switch yang dilakukan semasa obs..
so HAPPY BELATED BIRTHDAY FIDO..
sorryla terlambat post pasal aku tersilap pandang..
ingatkan on the 21st tp rupenye on the second..
so semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik.
dan dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..

p/s:korang..a year ago..kita di tmn rimba komanwel..baru 2 hari masuk DPA..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:06 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, June 06, 2006 @ 12:39 PM

semalam petang..ketika ku sedang mengunyah keropok..
tiba2 kedengaran lagu kiroro mirai berkemundang di corong teleponku..
aku pon bergegas untuk mengetahui siapakah yang menelefonku..
ohh sungguh terkejut aku apabila nama PTD Hasan terpapar disitu..
sempat juga ku terfikir kenapakah die menelefonku..
aku : assalamualaikum
hasan : waalaikumussalam.hasry kat mane?
aku : sape?
hasan : hasry kat mane ni?
aku : hasry?
hasan : aah hasry.eh ni dekat mana ni?
aku : hasan.ni aku lah aiza
hasan : ya Allah, aiza mintak maaf.

*terus kedengaran bunyi telefon dimatikan*

tak lama kemudian aku menerima sms dari hasan..
meminta aku menonton tv1 pada jam 6.30 petang..
aku pon ingat die jadi peserta hafazan Al-Quran..
rupenye ustaz hensem nih jadik MC..
so die mintak aku war warkan dalam blog..
tp aku cabarlah die tulis sendiri..
tp memandangkan die takde kat opis seminggu..
so aku pon tolong war warkan bagi pihak hasan hafizi..

so kengkawan...marilah kita bersama2 menonton tv1 pkl 630 ptg..
di samping mendengar ayat2 suci Al-quran..
boleh juga kita menonton rakan kita yang aku rase semakin ganteng nih..
wokehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..buhbaii

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:39 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, June 05, 2006 @ 9:54 PM

halo my friends...

tanak cakap byk..
juz nak tunjuk gambar...
juz nak buktikan that..
"a picture is worth a thousand words"

HADIAH2 WEDDING HASRY (thanx to those yang contribute)

comforter set yang sungguh ceria


pensonic vacuum cleaner


sharp microwave oven


pensonic coffea maker

WEDDING HASRY
*click for a bigger/better view*
the satisfied guests

abg2 kacak & macho (still available lagi ok)

the ever famous nizam akhir yg tak nyempat2 with the pengantins and pengapits

ala hasry..setakat balik duit syiling boleh la..kedekut betul nak campak duit kertas

pose wajib daripada PTD 2/2004 yang datang

enjoyssssssssssssssssssssssssssssssssss

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:54 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:34 AM

allo, niari abg korg ni xde keje... smlm pun xde keje jgk... mmg hr2 pun xde keje... tu yg sj2 nak carik geng2 nak melayan dia... cenggini, aku dpt la sms dr kwn aku (of kos lah bukan RAIS yg botak tu... pempuan la ni)... dia berbunyi mcm ni (aku dah translate BM lah, sbb aku bukannya tere BI pun hehehe).
"JIKA I ADA 15 SAAT JE LAGI NAK HIDUP DLM DUNIA NI,
APA YG AKAN U CKPKAN PD I"...
apa yg korg jwb ah? blh share dgn aku tak... sbb aku dah jwb... tp mcm jwpn aku tu... bukan jwpn yg diharapkan... poyo ye x... tanya soalan... tp dah harapkan jwpn... ptg nanti aku bg jwpn yg aku jwpkan...

Posted by ag ali @ 9:34 AM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, June 02, 2006 @ 3:04 PM

Pengumuman untuk pemilik keta Wira SE, mari join komuniti online www.wisecommunity.net kita sembang pasal keta Wira ni..setau aku ada beberapa dikalangan kita yang pakai WiSE so korang blehla ambil tau sket sebanyak pasal keta sekurang-kurangnya tau nak tukar tayar kalu bocor tengah jalan!

--- moderator, ni bukan iklan , cuma pemberitahuan ajer .................^__^ V

Posted by abangsahar @ 3:04 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥