Thursday, August 31, 2006 @ 9:32 AM

frenz..

the last birthday shout out for the month of August..

BIRTHDAY WISHES

to our very own Seng aka Sam, Mr Mohd Shamsulnizam Bin Sulaiman who turns 29 today

frankly speaking..
i dont really know this guy since im not that close to him..
but again..i'll try my very best..
Seng nih adalah orang yang tak pernah satu grup dgn aku dlm memane modul luar..
tp aku tau sangat la die nih kapel dgn ainu nizla..
last year waktu kitorg buat birthday bash tuh..
he was supposed to join us pasal name die dah ade kat atas kek..
tp aku ingat lagik time tuh die ade appointment doctor..
pasal kes waktu die buat scuba time modul bomba...
air banyak sangat masuk dlm telinga sampai ade la effect sket..
and apa lagik yang aku ingat ttg die nih ialah..
die la antara penari A Go Go waktu malam kebudayaan dulu..
sape sangka kan..hebat jugak die menari agogo..
and menurut sumber yang boleh dipercayai..
die nih tgh bz nak anjurkan puisi dan sajak..hehehe
orangnya sekarang dengar cite makin selim gitu..
gune slim world ke marie france ke leesa formula aku tak sure..
mungkin dah sampai seru nak tukar status gamaknya..:p
raut wajah nampak cam org serius..
tp tak silap aku die nih boleh tahan jugakla...
he might seem quiet tp once u know him boleh tahanlah..

Seng..
HAPPY 29th BIRTHDAY..
tahun akhir ada nombor 2 di hadapan umur engko..
nxt year dah masuk 30 dah..hehehe
so kami mendoakan semoga ko dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan..
menjadi seorang anak,abang/adik,bakal suami/ayah yang baik..
jangan lupa jemput kitorg time nak blanje kitorg nasi minyak nanti..
do keep in touch with us ok..
take care...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:32 AM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, August 30, 2006 @ 6:51 PM

hi kengkawans..

nothing much to say but
another birthday shout out..

BIRTHDAY WISHES

to our very first tok sidang,Mr Mohd Kamal Hisham Bin Abu Bakar who turns 29 today

kamal hisham...
one entry is not enuff to write about this guy..
if i have to choose one word to describe this guy..
i would say..amazing
kamal...he was born to be a leader..
sepanjanglah dibawah pimpinan die...
tak kesahla waktu die jadik tok sidang ke..
ketua platoon aku ke...tak penah skali pon dia marah org..
he knows how to handle people..die nih mmgla sangat cool..
and tak susahnya ialah people respect him so much...
kamal..waktu memula start DPA..
antara orang yang aku rase jarang sangatlah tidor...
tp utk ilangkan ngantuk die..die suke main rambut die..
susah la nak tgk die masam...asyik senyum je..
and dengan gelak die yang sampai skrg aku boleh ingat..
tp apakan daya..kuasa Allah itu melebihi segala2nya...
aku pon tanak elaborate kat sini..korang semua tau..
and aku ingat betapa kita semua menangis bersama die..
why...because apa yang die rasa...kita jugak rasa..
because he has been there for us..thru thick and thin..
and jasa terbesar kamal utk aku ialah..
waktu modul tentera...specially waktu gunung panti...
macamana die bawak aku cam bawak anak sepanjang panjat gunung..
die tarik aku cam aku nih budak umur 9 tahun yang perlu dijaga..
and ada skali tuh aku sesak nafas die dah offer nak dukung aku..
because of him and a lot of others..berjaya juga aku gagahi semua..
kamal..orang yang sanggup bersusah utk orang lain..
sebab tuh bila dia dalam kesusahan berpuluh/beratus yang datang menolong..
apa yang aku mampu buat utk repay kebaikan die ialah..
stay kat sidang B walaupon tn salim kasi aku chan masuk sidang D..
tp waktu tuh dlm pala otak aku satu je..nanti sapa nak jaga kamal..
and i think i made the right decision...
from that i got to know him ...even more..
antara manusia paling tabah yang pernah aku jumpa..
and antara sahabat yang aku akan ingat sampai bila-bila..

kamal..
Happy 29th Burpsday..
semoga dipanjangkan umur dan ditetapkan keimanan..
dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik..
jadikla anak,menantu,suami,abg,adik and ayah yang baik..
mungkin sekarang ni kau tertanya kenapa besar dugaan yang Allah beri utk engko..
ingatkah yang Allah akan sentiasa menguji hambaNya..
terutamanya hambaNya yang baik2...
kiranya engko nih istimewa di sisi Allah...amin..
u have always been a good friend to me and to the others..
and u will always be my sahabat dunia dan akhirat..
our prayers will always be with u, ida and shasha..
take care my friend..
remember that we will always love u

another birthday shout out to


our very special friend Ian, Mr Hadrian Numpang anak Hollis Awell who turns 26 today

the one and only bukan budak sidang C penggal pertama dlm blog nih..
why...because he has been good and supportive towards us..
aku pon baru tau besday die thru rais..
and then aku tepon die sendiri tanya betul ke tak..
cheh...dengan suaranya yang malu2 itu die mengaku...
IAN..pemalu????tak mungkin...believe me..its true..hehehe
to tell u the truth...aku bukannye rapat sangat dgn die ni..
so tak banyak jugak yang aku boleh tulis tentang die..
but i'll try my best..
sape tak kenal Ian Numpang nih..
dengan nama yang unik..
and dengan suara die yang lantang tuh...
orangnya i tell u mmgla very friendly...
dengan die nih kita rase cepat mesra eventho tak kenal sangat..
tp orangnya so far mmgla baik..
and die nih antara yang rajin la join any sumbangan yang aku buat..
and begitulah pemurah orangnya...
satu lagik die nih antara those yang rajin buat gathering nih..
semangat setiakawan die sangatla kuat...
sebab tuh aku tak terkejut die antara yang nak buat gathering ni..
biasalah..orang kuat..hehehehee..
and die antara orang yang jarang miss wedding budak batch kita..
so aku takleh bayangkanlah wedding die nanti..
ehh ian..carik orang semenanjung je lah..
senang kitorg nak gi...hehehehhehe
unless ko sanggup nak sponsor flight ticket kitorg..hehe

Kazookian..
Happy 26th Burpsday...
hope that this year will be another great year for u..
hope that it will bring joy and happiness into ur life..
be a good son,(in the future) husband,father..
thanx for being a wonderful friend to us..
hope that whatever u are dreaming/aiming for will one day become reality..
take care my friend..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 6:51 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 6:16 PM





Yak yak yee.... cak pong cak pong.... pheeewittttt!!!!
cayala...
aku attach kt sini gambar bertunang nisa & jeli utk
tatapan kengkwn sumer...
selamat bertunang & hepi selalu..

Posted by Rahah Ismail @ 6:16 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, August 29, 2006 @ 8:15 PM

haloo frenz..

aku ingin menyampaikan pesanan Mr Ian Numpang..

wahai PTD Batch 2/2004 sekalian..
memandangkan our convocation will be on the 19th Sept 06..
and our rehearsal will be on the 18th Sept..
so dicadangkan untuk mengadakan gathering/reunion batch kita..
malam 18 Sept tuh...

so pertanyaan di sini...
1.how much are u all willing to pay (between rm30-rm50)?
2.are u all interested to join?

so please please please sahabat2ku..
leave ur answer/opinion at the comment space..

ur co-operation is HIGHLY APPRECIATED...
muahssssssssssssssssssssss...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 8:15 PM [21]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, August 28, 2006 @ 4:43 PM

nih satu announcement aku nak buat..
mungkin ada yang dah tau..
and ada yang tak tau..
so aku mintak kebenaran tuan/cik empunya badan..
untuk announce berita baik ni di blog..

Tahniah ku ucapkan khas utk..

Cik Zainatunnisa Fakurazi (Nisa)
&
En Nor Hazlee Hassan (Jeli)

di atas ikatan tali pertunangan yang telah termeterai..
pada hari Sabtu lepas (19 Ogos 2006) kalo tak silap aku..
another couple dalam sidang kita yang dah melangkah setapak ke hadapan..

so aku dah mintak cik nisa kita utk kasik gambar kat aku..
so tgh tunggu gambar dari die la ni..
nanti bile dah dapat aku postkan..
takpon maybe cik empunya cincin tunang boleh postkan..

again..tahniah korang...
cant wait til december 06'..
nampaknya adalah rombongan tabahyouall ke Sg Petani/Segamat

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 4:43 PM [22]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:56 PM

haloo kengkawans..

it has been a while...
agak bz dgn kursusnya la..
dengan sambutan kemerdekaannya la..
tp yang nih satu yang aku xleh nak abaikan..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own Puan Asyatul Hasanniah Binti Amar who turns 25 today

nih salah satu budak yang namanya dah parking kat blog nih..
tapi orangnya tak penahlah bersuara...
asyatul...orangnya alahai cukuplah lembut..
die akan ku ingati sebagai..
satu2nya sahabatku yang berkahwin ketika dpa..
time kita tgh sebok2 dengan modul luar..
die pon menyebokkan diri dengan hari bahagianya..
dan aku ingat lagi keakraban die dgn amisyahrizan..
hehehehe...sape tatau kan betapa rapatnya diorg..
tp apakan daya...die sudah menjadi isteri orang..
and ami pon dah menjadi tunangan orang..kalau lah..
as ni aku dah kenal before kita masuk DPA..
pasal aku penah gi meeting kat KPT dgn die..
then tak sangka plak masuk DPA sama plak sidang..
die nih agak rapat ngan idawa...
so kira rapatla dgn kitorg..
and aku ingat tahun lepas kitorg berpeluang celebrate besday die..
dekat kfc sekalik dgn besday kamal,sam,azam and izan..
meriah gile sampai buat kfc tuh cam rumah sendirik je..
Anjung Kasturi kat intan pon tak sehavoc tuh..
lepas DPA nih aku mmg totally lost contact dgn minah nih..
tataula dah peknen ke beranak ke...
so hopefully asyatul...
if u are reading this..
rerajinla aktif kat sini ok

As..
Happy 25th Burpsday..
semoga diberikan kesihatan yang baik dan umur yang panjang..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
menjadi seorang anak,isteri dan insya Allah ibu yang baik..
do keep in touch..
and take care

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 3:56 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, August 24, 2006 @ 8:45 PM


Farah..pompuan yg sebelah pengantin tu sejibik cam ko...effi amik pic ni from magazine NONA yg gambo TZ ngan anak2 dia kat depan..Ke memang ko?...

Posted by LavenderGal08 @ 8:45 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, August 23, 2006 @ 10:55 PM

after being melancholic semlm...got this picture that somehow brightened up my day...ahahahaha...just don't ask me where i got it...mintak maap la adik sayang...just couldn't resist posting it for ALL to see...



and again its me, myself and i
bukooch the walking contradiction

*NOTE from Miss Moderator (sorry ila)
memandangkan gambar yang diletakkan agak *SEXY* sehingga ada juga gadis yang gerrams & teruja dan takut bechak plak blog nih..
and due to the fact that Tuan di dalam gambar ini telah mengugut untuk menyaman moderator blog ni if gambar tuh tak dicencored..
maka dengan dukacitanya saya terpaksala mengedit gambar tersebut..
sebenarnye die suruh remove..
tp aku tanak remove..aku edit je..
so Tuan ADO Georgetown..jgnla hantar surat saman kat i ok..hehee
niat i murni..hehehe

-aiza-

Posted by bukooch @ 10:55 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, August 22, 2006 @ 6:16 PM

i've always believed that thing happens for a reason and i've always believed that people always have a good reason in doing what they did...but...after giving myself a cooling down period of one day, i'm still very pissed off with my best friend after knowing that she was married exactly a month ago. dear friend...if you come across this entry, sorry...but i just have to share...

aku baca my best friend's e mail yesterday evening, with her mailing a few friends that she got married a month ago. her apologies for not telling us earlier but it was a nikah ceremony only with nearest family members je yg attend. the kenduri will be held maybe at the end of the year. tried to call best fren for few times, no answer. called another fren...who was also very terkejut and even more terkejut than me when she saw my name was included in the e mail...sampai mampos bateri tipon aku dok borak pasal kawan yg sorang ni...hmmm...

i don't know la...i know sometimes people just don't hold the kenduri yet, just nikah. but the least she can do is give me a call telling that she nak nikah, tapi tak dpt jemput frens sebab tak buat kenduri. even if she inform me like an hour before the nikah, i'd understand (though mesti bengang jugak la..tapi tak sebengang ni kot). it's like 15 years of friendship doesn't come into account at all...hoping that i will never do this kind of things to my frens...

well...as i said, people do things for their own reason..i'm sure that my best fren have her own reason...however...i'm just sad and pissed off...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 6:16 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, August 17, 2006 @ 10:36 PM

TERIMA KASIH SAHABAT SAHABATKU YANG AKU SAYANGI

Assalamualaikum korang semua,

Sorilah lambat sikit wish terima kasih kat korang yang datang majlis perkahwinan aku Ahad lepas. Terharu sampai menangis kat pelamin siot aku korang datang....Anyway, Thank u so much pada korang yang datang dan Thank u also pada yang wish aku dalam sms...Korang memang telah memeriahkan majlis aku sampai keluarga aku sape yang naik ramai ramai kat pelamin aku tu...Happening giler korang!!! Thanks again beb...

Aku kat Langkawi sekarang ni..Punyalah nak mencari CC nak bagi wish ni...Last last kat sebelah kilang buat minyak gamat ni jugak ada CC yang open air...Paham- paham je lah aku nak buat apa kat Langkawi ni...Ok guys, Sape sape nak kawin lepas ni, inform je..InsyaAllah aku datang ngan wife aku..

Posted by Eppy Khayal @ 10:36 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 4:11 PM

hi everybody.....

got no pics to post...nothing to show...
only words....

hasnt been around here lately.... busy....been around sabah...
kalaule i dont talk alot on this blog...this means im not in the office....
i would be somewhere...

baru baru ni...sibuk le...ada mesy KSU dan Ketua Perkhidmatan...
kali dibuat di KK...dekat Nexus Karambunai Resort...
im sure many of u have been there....

so memasing jabatan.. will take care of their own KSUs or Ketua Perkhidmatans... jadi LO le
but unfortunately or fortunately rather...my KP which is BKN's KP tak dtg.....
so memula pikir kami tak payah la jadi LO.... :)
satu kali tengok kami telah diberikan satu tanggungjawab yg lebih berat...
jadi LO jugak la....and guess who....
KSU KLN....Wisma Putra boys and girls eat yer heart out...hehehe
Sidang C ada budak Wisma ke?
so KSU KLN ni.... Dato Rastam Md. Isa ni...is a serious man...
masa dia baru sampai tu...susah nak tengok dia senyum... but as time progressed...and he grows fond of u...he'll talk to u le...
dengar-dengar dia ni antara calon KSN...not sure bout that....but that man sure is serious when he does his work.... heheheh

Basically mesy. tu menghimpunkan semua big guns dlm P.A..... KSN, KPPA, Timbalan Ketua Polis Negara, Panglima ATM, Peguam Negara, ALL KSUs...altogether 43 of them....
on the same flight to kk with my beloved Dato' Rasta-man...was Puteri Umno Chief, Dato' Noraini Ahmad....and actor Azhar Sulaiman...is she his wife? can anyone confirm that? they came together....for a Putri punya event....
She's gotta the most beautiful woman i've seen in person....
there's something about her smile....tantalizing...
not to mention smoking hot...heheheheh
she didnt need to wear baju sexy sexy....like PCD...Pussy Cat Doll
but she looked hot as hell hahaha.. only if she was single...DAMN!
dream on boy!

anyways..skrg pun masi LO lagi....jadi LO kepda Fariz Ubaidillah (Half boy + Half b***k) frm sidang D. hahahha he's here for a retreat kementerian Wilayah....bazir duit je kementerian ni..hahah...after this aku nak bawa dia jejalan..kalau ada pics...nanti aku post....

Firdaus Azizan also kambing here to Sabah... honeymoon dgn wifey dia....
so i got a few guests to layan....
and how i wished any of u Sidang C came tumbling into my domain...
ini asyik sidang lain je....

i would especially like my BKN friends to come here too..
especially good old friend of mine Monsieur Faiz...or Bapak Faiz...
he came here a few times...tapi tak sempat nak bg dia layanan terbaik....sorry bro...
dtg la lagi abang oi!

bye bye frm the desk of DPA 2/2004 SAbah Liason Officer

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 4:11 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:39 AM

NEW MOVIE IN TOWN!!!!!

Harith Ong, ko patut tengok ni cerita bah!!! Harap post ni tak menyinggung mana-mana pihak dalam sidang kita. Hehehe...



Posted by X-weatherman @ 11:39 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, August 14, 2006 @ 9:19 AM







Wedding Eppi Khayalan yg meriah..

Ni dia gambar2 wedding eppy utk tatapan kengkwn yg tak dpt menghadirkan diri @
yg dh balik awl & tak sempt nk bergambar dgn pengantin.

Comey pengantinnye & cantik dewannya.
Apepun, selamt pengantin baru kepada eppy & psgn..
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, amin..

p/s : Eppy, org luar boleh dpt sewa dewan tu dgn harga diskaun mcm ko ke? hehehe.

Posted by Rahah Ismail @ 9:19 AM [21]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, August 11, 2006 @ 3:52 PM

Graduation DPA 2/2004 dan 1/2005

Yang angah dapat tau la, tarikh 19 September 2006 di Sime Darby Convention Centre.

Minggu depan ada Kursus kat INTEKMA, agaknya ada tak memember SUK Selangor ek? Epi tak boleh pakai dah, tgh syok bulan madu *matilaaa kena cili mulut* Aiza plak jauh kat Kuala Langat tuh, yang lain sunyi sepi jek..

Cam bukooch, angah pun nak letak gambar jugak. Sesiapa yang berhasrat nak jadi besan tuh bolehla bagi nama penuh dan alamat. Doakan la teruna angah ni jadi insan yang soleh yek...

tahiyah al-akhir la tuh, pakai seluar pendek, bersila, tangan siap buat gaya baca syahadah... sejuk perut angah mengandung. Errrr... abaikan bracelet yang dipakai tuh ehehe


Posted by Angah @ 3:52 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, August 10, 2006 @ 10:38 PM

ello nkorg...

semlm ada org yg bernama ian numpang tanya aku..eh apsal tabahyouall senyap je? so, aku pun jawab..ntah...nanti mlm aku post something. tapi si pro-hizbullah dah mendahului aku la pulak. aku pun sebenarnye tak tau nak cerita apa...actually, more to tak boleh nak cerita apa...so aku post a few pics zaman dulu-dulu aje la...



tengok payjal posing...mana tak kena mmhhhmmmm...b*nt*t dek wan rosman...hehehehe...faiz..mana nko pegi masa ni?


one of the earliest pic masa dpa...MMB muka innocent la konon...


lunch bersama exco kat kari kepala ikan kampung attap...marvellous...ian tukang tangkap gambar...gambar ni pun aku rasa aku kidnap dari photopage ian...hehehehe..


gambar sebelum kena food poisoning kat kk...ish..tembamnye aku...

Posted by bukooch @ 10:38 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:02 PM

kengkawan..

waduihh senyap plak blog nih skrg..
bz gamaknye semua org..

anyway..
aku tanak cakap banyak..
juz nak post kan wedding card hanafi @ eppy khayalan..
specially to those yang tak dapat kad..
kalo ikutkan eppy ade siapkan kad utk semua..
pasal die tulis depan aku..
tapi adalah sebab tak sampai tuh..

anyway..
*click for a better/bigger view*


cam biasa kita akan serang wedding nih..
frenz...be there between 1-130 okay darling..
so sesape yang gi..
leave ur name ok...
c u there sahabatku..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:02 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, August 09, 2006 @ 3:42 PM

Haiyoo... Motiiiff blog ni sunyi sepi?!
Duh, gawat nih mbak aiza...
Kok bisa jadi begini sih...
Emangnya semua agi sibuk, atau pura-pura aja?
Kalo disini sih, ribut skali, sana sini jalannya macet ada demonstrasi.
Tapi tenang aja deh, soalnya mbak aiza, gue udah pulang!
Oh iya... Agnes Monica, Taffana Dewi sama Dewi Persik kirim salam hangat buat mbak!

Disini internetnya mahal skali, tapi makannya jempolan! Menunya spesial:

Loh, kok ketawa. Itu cuma singkatan pakej makan Bulan-Bulan Irit (jimat)!
Itu aja deh, reportasi visitasi my a** dari Jakarta

Ganyang Israel sama antek-anteknya!!!


Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 3:42 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, August 03, 2006 @ 1:24 PM

heylo lovely people!!!

FARAH!!!!!!!...... si BEcak dah kahwin dgn pengacara Resume untuk MAwi tu....
alaa...budak haflin tu...yg aku dok tanya tu... sebenarnya rombongan aku haritu lambat 30 minit dari rombongan meminang si becak tu....so si becak le dapat...melepas la pulak...
Becak, becak,becak,becak wooooo....!!!! idawats..... apa itu becak? hahahah

Haflin and Don BEcak tgh nak gi jinjang pelamin


Becak dan Isteri yg tercinta

p/s: si becak nama dia = Don....
Don Juan De marco kot?

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 1:24 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥