Saturday, April 29, 2006 @ 10:08 AM


TV Couples


Mmm...Now I'm so smitten with this pairing from 'Prison Break'- Dr. Sara Tancredi n Michael Scofield..wat a tense relationship. Previously, it was this latino couple from 'Pasion De Gavilanes'- Franco n Sarita...sweet couple.

What's d big deal about all the on-screen tv couples that somehow maybe or could be d attraction for us to c d series..

Be it..Clark n Lana in SMALLVILLE (not so into it) or Lois n Clark(Dean Cain n Teri Hatcher) or Jack n Kate (still LOST in their relationship) or Rory n Logan (the GILMORE that we like) or ALIAS's Sydney n Vaughn (dont know wat will happen to them after the last season's cut-is he the bad guy) or Meredith n Derek (GREY's ANATOMY hottie) n etc...

Remember also...Scully n Mulder(wr they couple) or Ross n Rachel (sighhhh...) or Buffy n Angel + Buffy n Spike (prefer spike)...

Or even the teenage couples such as Marissa n Ryan (enough is enough frm the OC), or the Beverly Hills 90210 couples, One Tree Hills couples...

So..frenz...who do u think d best on-screen tv couples?


Posted by LavenderGal08 @ 10:08 AM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 1:22 AM

Do you have the time to listen to me whine
About nothing and everything all at once
I am one of those
Melodramatic fools
Neurotic to the bone no doubt about it

Sometimes i give myself the creeps
Sometimes my mind plays tricks on me
It all keeps adding up
I think I'm cracking up
Am I just paranoid? I'm just stoned...


it's nearing two a.m. when one have something that's bugging them, no friends to talk to coz they went to sleep already...to the blog we turn to. the above lyrics keeps playing on my mind, very apt to what i'm thinking right now. was on the phone earlier with a friend of mine from schooldays. we talked and i was told of something that is sooo petty and not much of an importance at all. but this something is in a total contradiction to what i have been told by another very, very dear friend of mine. what's bugging me is that who should i believe? the good friend that i've known for more than 10 years or my dear, dear friend that i've known for only a couple of years but is close as close can be...to believe one over the other makes me feel that all these while i have been bullshitted by the other, not just on this particular something but maybe on other things as well...hhmmmm...apasal la aku dok pikir benda-benda bodoh mcm ni mlm-mlm ni...

and again its me, myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 1:22 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, April 28, 2006 @ 9:05 AM

selamat ari jumaat kengkawan..
straight to the point..
another BIRTHDAY SHOUTOUT

BIRTHDAY WISHES


one of my greatest friend, Mr Mohd Hasry Nor Mohd aka Abg Balak Hellest who turns 28 today

hasry..a very good a friend indeed..
someone who never say NO to his friends request...
a : hasry nak makan nih
hasry : OK
b : hasry teringin ahh nak gi tmpt tuh
hasry : OK
c : hasry tolong belikan roti canai
hasry : OK
d : hasry tolong htr aku gi sini nak beli bende
hasry : OK

cukup susah nak dengar perkataan NO dari die..
because he tried his best to fulfill anyone request/wishes..
and sometimes people use his greatness against him..
tp ade die merungut or mengamuk..NEVER..
because that is juz mr hasry...tak kesah ape orang kate.
yang penting kawan2 die tau perangai die yang sebenar..
its hard to find friend like hasry...
and because of that my dear friend...
you will always be in our heart..forever...
wishing u the very best in ur life..
semoga dirahmati Allah selalu...
diberikan kesihatan dan rezeki yang berpanjangan...
semoga tabah menghadapi alam baru tak lama lagik..
love u babeh!!!!

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:05 AM [19]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:33 AM

Tasik Kenyir...... here I come

Elooo kengkawan sekelian, lama sungguh angah tak berblog.. dihambat kesibukan outstesen eheh..firstly selamat pengantin baru kepada yang baru berkahwin dengan ucapan "best kahwin?" secondly selamat melangsungkan perkahwinan kepada yang nak berkahwin dengan ucapan "best tau kahwin" Thirdly selamat menempuh alam pertunangan kepada yang baru bertunang dengan ucapan "tak leh cuit2 lagi tau... tunggu kahwin" fourthly selamat menimang cahaya mata kepada bakal ibu dengan ucapan "ucapkan selamat tinggal pada tidur yang nyenyak"

Petang ni angah akan ke Tasik Kenyir untuk Kenyir International Mountain Bike Challenge 2006. Suami tersayang bertugas sebagai commissaire (pengadil ler lebih kurang) jadi isteri solehah ni akan menyebokkan diri sementelah isnin cuti dan penginapan/makanan ditanggung beres. Anak? anak tinggal rumah ler ngan nenek ler... lagi mau tanya...

So korang.. enjoy your weekend, I'm sure I will enjoy mine (ye.. ye.. muntahlah kengkawan..) Souvenirs? air Tasik Kenyir sebotol sorang boleh?

Posted by Angah @ 8:33 AM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, April 26, 2006 @ 9:50 PM

segala crita adalah petikan dari kata-kata anak itik yang huduh tu ha, kesian dia tak leh nak post so kambing bebiri ni jugak la yang tolong. kan sama sama huduh dan hitam. layannnn

..life is just too complicated, yet exciting..

lagu 'Lashkar Cinta' yang Sid Vicious tulis ni mengingatkan aku pasal manusia dan kejadian last week..

that day ada 1 guy called me @ e office n ngamuk2 tanya apsal aku sebar2 cerita yg dia minat aku..and then marah2 suruh aku clearkan cerita..SURUH ni..i was like..what the f***??!!! aku bengang bkn sebab gossip tu, but bcoz of the way he just barged in n tengking2 aku..macam takde adab..memangla aku nih penah menggayahkan cerita buruk dia dulu..but hey..i've sooooooo MOVED ON! memangla aku ni gayah dan selalu bergayah dengan rakan2 joyahanku, tapi bukan dia sorang je aku gayahkan pon..ramai lagi orang bersusun dalam list untuk ku gayahi..idok ler setiap masa aku nih minat sesangat nak bergayah pasal dia jek..tak kuasa aku..euwww.. berbalik kepada gossip itu, bila dia dah amuk2 sebegitu rupa, naiklah angin bugisku ini..(apa, ingat dia sorang boleh amuk ke?)..aku amukla balik..aku ckp 'ko apehal nak call2 aku, kacau2 aku kat ofis, pastuh nak tengking2 aku plak'..sebenarnya banyak lagi aku nak hambur, tapi x sempat la plak coz dia dah letak..but i have to thank him as well pasal dia dah menyelamatkan mulutku dari berdosa memaki hamun org..heh.. dia kata yang bagitau pasal aku bawak cerita gossip itu (euwww) adalah kawan rapat ku..(dalam hati..aku ada ke kawan rapat??..aku pun tak tau..cemana dia buleh tau? musyghil..musyghil..) bila aku tanya sapa gerangan kawan rapatku itu, dia kata carik sendirik.. ...pulak dah..
aku pun heranla..apasal org yg gossipkan diriku ini dgn dia (euww..)..aku pulak yg kena maki..kenapa la jugak 'kawan rapatku' itu menggosipkan aku dgn dia..gosipkanla aku dengan farihin ke..awaluddin ke..sham kamikaze ke..best la jugak..ini dengan dia??..euwww.. this guy pon satu..apsal plak aku nak jaja cerita yang dia suka kat aku? hebat sangat ke dia tu yang aku bangga na nak org lain semua tau bahawa dia minat pada diriku ini? n who does he thinks he is, that I will go ga-ga drooling all over him n be proud enuff to spread around the rumours? kalau anak raja ke..anak dato' ke..billionaire ke..ndak la jugak aku jaja cerita..ini?..euwwww...selisih malaikat 44..kalau ada 45,46..45,46 selisih sekali.. last2 aku cakap dgn dia..'puh-lizla..aku ni dah bertunang..' xde maknanya aku nak gossip2kan affair sendiri especially dgn dia tuh....double euww.. aku kelakar jugak pasal aku dah lama tak fikir pasal this guy..DAH LAMA..tak terlintas pun kat fikiran aku pasal dia or even nama dia..tup tup..dia call n marah2 kata aku gossipkan diriku sendiri dengan dia..which will be the last thing that will ever, EVER cross my mind..ahahahaha.. masa aku ckp fon dgn this guy, ada colleague aku yg terdengar sekali..bila aku cerita, dia cakap 'biasala, orang lawa memang selalu org suka bawak cerita macam tuh'..walau pun aku tak lawa, tapi bila colleague aku cakap macam tuh..aku yang angin bugis satu badan tadi terus tergelak..tak jadi aku nak marah that guy.. tatau la manusia nih..macam2 pe'el..but at the end of yesterday, bila aku kenang2 balik..aku jadi ketawa sorang2..manusia ni memangla kita tak boleh predict..kita cuma boleh accept jela yg dia tuh memang cenggitu..and tak semena2 the following morning masa driving to work, bila teringat pasal keletah this guy, diam2 aku berdoa semoga Allah lembutkanla hati dia untuk berubah dan realize why is his path in life soo crooked n banyak sangat orang yang ala2 dengkikan dia dan selalu bawak cerita buruk pasal dia..(aku PERNAH gayahkan dia, tapi bukan SELALU dan SETIAP MASA..so i'm not one of them..)..tak pernah aku doa masa driving (kecuali doa naik kenderaan n ayat kursi) tapi disebabkan kejadian hari tuh, berdoa pulak aku..bagus jugak kann..?.. ;) sebenarnya dia banyak menyedarkan aku tentang kelemahan diri sendiri..kadang2 aku kesian dengan org yg x realize kelemahan sendiri dan terpaksa disedarkan oleh org lain..the worst part is thru cemuhan org lain pulak tu..terpaksa dimalukan sebegitu rupa..n aku amik iktibar jugak untuk mengurangkan aktiviti gayahanku sebab aku pun tanak carik dan gayahkan keburukan org b4 aku cermin diri sendiri.. well..aku tak amik hati pun pasal gossip2 ni..cuma aku kesian bila ada org lain yang disturbed gila2 bila kena gossip dgn aku..hopefully org yg that guy kata 'kawan rapat' aku yg memberitahu cerita ini kepadanya takyahla gossip lagi..sian that guy tertekan kehidupannya..heh..walaupun aku agak euww jugak bila digossipkan dgn dia..tapi aku tak amik hati dan kehidupan aku x tertekan..(pasal aku dah ada tunang, and all I know is that I love my fiancé sooo la the much.. ;p..ok everybody..1..2..EUWWW!!!)..maka, kasihanilah jejaka itu..

...this is just hillarious..just waaaaay too hillarious for me... *wink*

~~ does believing really need seeing?

..Still waiting for my time 2become a graceful swan

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 9:50 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:44 AM

Naza has launched it’s new car, the Naza Sutera on Saturday, 22nd April 2006. It’s launch coincides with the launch of Naza’s new RM1.3 billion in Bertam, Kepala Batas. The Naza Sutera is a 1.1 liter small car focusing on economy and is based on a little Chinese car called the Hafei Lobo. Naza developed the Naza Sutera with an investment of RM200 million.


This is Naza’s 4th car, with the first 3 being the Kia-licensed Naza Ria, Naza Citra and the Naza Sorento. The Naza Sutera is a 5-door mini car powered by a 1.1 liter DOHC 16 valve EFI engine which makes 65hp of power at 5700rpm and 88Nm of torque between 2500-3000rpm. It’s not the fastest thing around, but the low peak torque should prove to be convenient during stop-and-go city driving. The engine is Chinese-made, but is said to be based on a Japanese design. It takes RON92 petrol, which is slightly cheaper than RON97 petrol which is currently RM1.88 versus RM1.92 per liter. The Naza Sutera has a 40-liter fuel tank, so that should cost RM76.80 with RON97 petrol and RM75.20 with RON92 petrol for a full tank of petrol. Right now the Naza Sutera 1.1 liter only comes with a 5-speed manual transmission, but an automatic variant is coming soon.

The Naza Sutera GS is priced at RM35,998 while the Naza Sutera GSi will cost RM36,998. Colour options available are Mercury Silver, Sunburst Orange, Pacifica Blue, and Fusion Green for the Naza Sutera GS, while the Naza Sutera GSi Sport has two colour options which are Onyx Black and Citrine Yellow. Slightly sportier colours. If you don’t mind the lack of an automatic transmission and want a cheap car with airbags, do check the Naza Sutera out.



















































































Naza’s R&D Team has developed this special Sports Concept version of the Naza Sutera. From what I can see from this photo sent in by reader Xefron, it’s clad in some nice black paint as well as a sporty bodykit which includes a rear roof spoiler.

I personally do not like hatchbacks roofs that curve down the way the Naza Sutera’s does (I prefer an angle closer to 90 degrees but the Sutera’s curve is more of 60 degrees?), but the addition of the roof spoiler has improved the rear’s look. The Sports Concept also uses sports rims that look like Ray’s Wheels Volk Racing TE37 wheels at first glance to me. This 6-spoke wheel design has been very popular with car enthusiasts lately. It is said that if the public gives good response to this sporty concept, it will be produced by Naza as an additional model to the current two model lineup.

The car also has a horizontal red and white stripe which reminds me alot of Proton’s Race Rally Research stripe and Nissan’s Nismo stripe.


review and pictures were taken from: http://paultan.org/
Paul Tan's Raves and Rants on the Automotive Industry

happy bargain hunting!!

Malaysians are beginning to be equated with cheap things...
mana tak nya...Malaysian car companies = cheap cars... cheap cans with wheels...hahaha

au revoir

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 11:44 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, April 25, 2006 @ 3:34 PM


..Nantikan kemunculannya..

p/s: aku tau benda ni da basi..tapi biasala..ofis tak best..xde source lain nak berinternet free.. *wink*

~~does believing really need seeing?
still waiting for my time 2 become a graceful swan..

Posted by .u.g.l.y.d.u.c.k.l.i.n.g. @ 3:34 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:46 AM

Sabah's tourism

from the desk of PTD Batch 2/2004 Sabah Liason Officer, i would like to promote my state further....i will give u ppl a rendition of several places of interest and things to do in Sabah.
tapi one by one ler... this week satu...next week satu... and here goes

Sabah's rugged landscape encompasses a variety of terrain and ecosystems that has become a firm favourite for adventure seekers. From climbing the highest mountains in Malaysia to diving at some of the best dive spots in the world, Sabah has everything to satisfy your craving for the ultimate adventure experience.

Trekking, white water rafting and caving are also popular options in many adventure tour itineraries. In recent years, Sabah has introduced even more exciting activities that have attracted international attention such as skydiving and paragliding. Extreme sports incorporating many of Sabah's adventure highlights are fast gaining a foothold making Sabah one of the best adventure destinations in the region.

There are limitless possibilities in your pursuit of pleasure in eco-treasures of Sabah where you can throw all your cares to the wind and indulge in your every whim and fancy!

Tunku Abdul Rahman (T.A.R) Marine Park

Lying just 3 to 8 km off Kota Kinabalu is the beautiful Tunku Abdul Rahman (TAR) Marine Park, consist of 5 idyllic islands: Gaya, Mamutik, Manukan, Sapi and Sulug. The park is reachable within 15 to 25 minutes by boat.

The Park was gazetted in 1974 and extended to its present size in 1979, so its clear blue waters and natural environment remain pristine. Its easy accessibility makes it a favorite amongst picnickers, divers and nature lovers. Speed boats from major hotels or fishing boats from the harbour-side Central Market can be hired to get to the islands within a few minutes. A new jetty by the Harbour is now ready for even more convenience.

The TAR Marine Park Headquarters is situated on Manukan and there are ranger stations in Gaya, Sapi and Mamutik. Visitors are required to register at the respective stations and a minimal entrance fee is charged.

The best coral reefs are found around Manukan, Mamutik and Sulug while there is a network of jungle or forest trails on Gaya and Manukan. Jetties, picnic shelters and simple camping shelters are available on Manukan, Mamutik, Sapi and at Police Beach on Gaya. The corals fringing all the islands are exposed during low tides and provide ample opportunities for snorkeling and scuba diving. For sports enthusiasts you can do wind surf in the park waters or zoom around the islands on a water jet scooter.

The Park maintains a furnished resthouse for rent on Mamutik, and glass-bottomed boats from which to view the corals can also be hired there.

So whatever it is you go for- swim, snorkel, simply laze around on the sandy beaches or dive into a lovely underwater haven for brightly coloured coral reef and admire schools of fish some of which you may never have seen before and even turtles- you will find fulfillment in the west coast all the way to the bottom. These islands are open all year round.







Posted by KhairiReallyLovesNori @ 11:46 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:12 AM

dah lama pulak Liason officer tak beraksi...
al maklumla busy campur stress = deadly combination...

anyways...i have just performed my duties as liason officer last night...
look what the wind brought tumbling down onto my doorsteps...Ustaz Amran
ala the cute looking already married ustaz amran yang selalu membaca doa majlis + doa makan + doa - doa yg sewaktu dgn nya. as u know, he's with education ministry
so he was here since sunday. last night i had a couple of teh tariks with him, Azlan Intan Sabah and Khairul Aminus SPA sabah. we exchanged lotsa news between us. i.e, sidang D vs Sidang C news (Assaybiyah sidang). Azlan tried contacting Rashdan Penghulu but it turned out that he was having another 2/2004 get-together in Tawau. he was with Zaaba, syawal and many others. i am not too sure what they were up to... but all i heard was them saying they were doing naziran...all the way to Tawau? but nevermind them, cus it's just tax payers that they're spending hahaha

anyways..among the news i hear...i would like to share one big news with u guys...probably it's big for me and not for u...
the news is:
guess What??... the most outspoken Sabahan in Batch 2/2004, Kak Anne is finally coming back to Sabah to serve her beloved state. heheh
sometimes u get annoyed by her outspokeness, but u gotta give it to her... she has different views from different angles on certain issues...and that's actually good in looking at an issue from all angles...well looking at the whole bigger picture to be exact....she might bore me sometimes...but with all due respect, welcome back to Sabah Kak Anne!! dont u think that Kak Anne and Ustaz Jaiya make the perfect couple spokesman and spokeswoman for our batch? hahahahha

next news...idawats is starting to enquire bout her trip to Sabah...so i guess i'll be seeing her soon...looking forward...unsure bout the dates yet...maybe later..

for those yg nak datang...pls do contact me... and as promised...i'll try my very best to entertain u all... and there are many other kinds of entertainment besides the obvious ones that nizam wanted.

and boleh dikatakan kecik hati i masa KKR and effi came...and i wasnt able to meet them...kecik hati bukan pasal apa (not to blame kamu berdua)... it's just that i felt left out..i mean it's the chance that was given to me to catch up with u ppl...i dont really get many chances to meet up wit u ppl..esp yg outside sabah. so kira i melepaskan peluang keemasan. sorry...luahan hati yang duka lara....kuang kuang kuang

forget about that...ini ada aku nak share...they it's the next car from PERodua..
but it's just concept. Perodua Kedidi kot




Posted by KhairiReallyLovesNori @ 11:12 AM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, April 23, 2006 @ 1:38 AM

this post is specially written on a non working day..
the reason behind it is to wish a good friend of mine..
so friends...
another BIRTHDAY SHOUTOUT

BIRTHDAY WISHES


to our very own balak hell Mr Azmeer Bin Hamidun aka Jemeer who turns 2726 years old today

aku saje pilih gambar yang bercirikan islamic nih utk tatapan korang semua...
walaupun jemeer nih digelar sebagai balak hell..abg macho and sebagainya..
tp dalam diam ade gak terserlah cahaya keimanan di wajahnya...
tp kalo dilihat bebetul pon terserlah keplayboyannye jugak..
jemeer nih muke nye sentiasa serius...
tp kalo senyum punyelah comel, mane taknye mata terus tak nampak...
so tanak tulisla pepanjang pasal takut tuan empunya badan kembang tak kuncup2..

so to one of the greatest friend i'd known...
happy burpsday...
hope this year will be another great year for u..
semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik..
rezeki yang melimpah ruah (so bolehlah aku merasa dibelanja engko)..
kebahagiaan yang berpanjangan..
and cepat2la menamatkan zaman bujangmu...
so senang kitorg kumpul duit belikan engko encyclopedia yang dari dulu sering kau utarakan..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 1:38 AM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, April 21, 2006 @ 1:51 PM





assalamualaikumm...

korangg, bagi pihak CIK RUZANA JAJURI, member kite kat JPA tuhh..
aku nak memanjangkan jemputan beliau ke hari berbahagianya utk kekawansemuaa..
1. Majlis Nikah : 6/5/06 (Slps Zuhur)
2. Majlis Kenduri (Pengantin Perempuan) : 7/5/06
3. Majlis Kenduri (pengantin Lelaki) : 14/5/06

kad jemputan as attached ok.

So, marilah kite beramai2 bersama2 menghadiri majlis perkahwinan beliauu... :) Jumpa di sanaaaaaa !!!!

p.s: sape nak sumbang lagi, still OPENNN.. :)

Posted by m|ss AnggEr|k @ 1:51 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, April 20, 2006 @ 5:11 PM

Wahai, jiwa jiwa yg tenang..berhati-hatilah dirimu..kepada.. Hati hati yang penuh..dengan..kebencian yang dalam
karena, sesungguhnya iblis..ada dan bersemayam..Di hati yang penuh..Dengan benci...dihati..Yang penuh..Dengan prasangka
#Reff#: LASKAR CINTA..SEBARKANLAH BENIH BENIH CINTA..MUSNAHKANLAH VIRUS VIRUS BENCI..VIRUS YANG BISA RUSAKKAN JIWA..DAN BUSUKKAN HATI..LASKAR CINTA..AJARKANLAH ILMU TENTANG CINTA..KARENA CINTA ADALAH HAKIKATDAN JALAN YANG TERANG BAGI SEMUA MANUSIA
jika..kebencian meracunimu.. Kepada...manusia lainnya...maka sesungguhnya iblis...sudah berkuasa atas dirimu
maka..jangan pernah berharap..aku..akan mengasihi..menyayangi..Manusia manusia..yang penuh benci..seperti kamu...
Wahai jiwa-jiwa yang tenang..jangan sekalikali kamu..Mencoba jadi Tuhan dengan mengadili dan mengahakimi
Bahwasanya kamu memang tak punya daya dan upaya.Serta kekuatan untuk menentukan kebenaran yg sejati..
Bukankah kita memang tercipta laki laki & wanitadan menjadi suku suku bangsa.. yang pasti berbeda
Bukankah kita harus saling mengenal dan menghormati..Bukan untuk saling bercerai berai dan berperang angkat senjata

p/s: testing²! heheh..

Posted by dhani_ahmad @ 5:11 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 3:45 AM

Worth checkin':

Our Seniors:)

- Haida ?/2002
- Zalwani ?/2002
- Redha ?/2003

Our Juniors:)

- Oren 2/2005 (sidang C)
- Chech Mak 1/2005
- Nur Ayuni 2/2005
- Zuraimi 1/2006
- Moony 1/2006

Our friends:)

- Nazati(?)
- Weatherman
- Alecs
- Yusman Hambali

dan yang kutuk PTD:*

- chlorophytum
- mohicans

Posted by a g e n t p r o v o c a t e u r @ 3:45 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, April 19, 2006 @ 8:34 AM

...Tulisan ini telah dipetik dari Utusan Malaysia untuk renungan dan panduan kita bersama...

Golongan profesional tutup sendiri peluang menjadi PTD

PANDANGAN Injiner Kampung mengenai pegawai tadbir dan diplomatik (PTD) adalah kurang tepat. Beliau menggambarkan seolah-olah graduan bidang ekonomi dan sastera tidak layak manakala golongan profesional tidak diberi peluang langsung untuk menjawat jawatan penting dalam kerajaan. Untuk makluman semua, seramai lebih kurang 20,000 orang telah memohon untuk mengikuti skim PTD baru-baru ini. Daripada jumlah tersebut, kira-kira 16,000 telah menghadiri peperiksaan kemasukan selama dua hari yang merangkumi pelbagai subjek seperti pengetahuan am, undang-undang, matematik dan bahasa. Hanya 2,000 orang yang lulus ditawarkan mengikuti program PTD Assessment Centre (PAC) selama tiga hari untuk diuji daripada segi ketahanan fizikal, kebolehan berkomunikasi, keterampilan dan kepimpinan.

Akhirnya kira-kira 900 orang akan dipanggil untuk temu duga sebelum hanya 300 orang diambil menjadi pegawai PTD. Pegawai-pegawai baru ini pula diwajibkan mengikuti program Diploma selama selama 6 bulan yang meliputi latihan ketenteraan, polis dan bomba selepas tiga bulan berkhidmat dan sekiranya mereka tidak lulus mengikuti program tersebut, mereka akan disingkirkan daripada perkhidmatan.

Ini menunjukkan bahawa PTD bukan calang-calang golongan kerana kerajaan ingin melihat golongan berkenaan yang bakal menjadi pemimpin terdiri daripada mereka yang benar-benar berkemampuan. Namun begitu, rata-rata golongan profesional tidak berminat mengikuti skim ini kerana setelah bersusah-payah untuk dipilih, mereka hanya akan diberikan gaji pokok sebanyak kira-kira RM1,700. Ini bermakna peluang mereka untuk menjawat jawatan tinggi dalam kerajaan ditutup oleh diri mereka sendiri. Sekiranya golongan profesional berkenaan merasakan diri mereka lebih layak, mereka dengan segala hormatnya dipersilakan untuk memohon mengikuti skim PTD.

Jangan hanya mahu menjawat jawatan tinggi sahaja dan mendapat gaji yang banyak sekiranya mereka benar-benar jujur untuk berkhidmat kepada negara dan rakyat.

- DEACONFROST,
Kuala Lumpur.

Posted by cqa @ 8:34 AM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, April 18, 2006 @ 6:04 PM

yo,

aku plan nak masuk satu pertandingan kuiz bolasepak anjuran ESPN. hadiah dia memang power. trip ke Highbury, London dan Nou Camp, Barcelona untuk mononton perlawanan bolasepak. soalan dia kacang jer... tapi nak kena lengkapkan ayat, KENAPA ANDA PERLU DIBERI PELUANG UNTUK MENANG PERTANDINGAN INI (setelah ditranslate ke bahasa melayu)... tak lebih 150 patah perkataan. berikut adalah ayat aku... minta tolong komen @ tokok tambah @ grammar...

"It is a dream come true for me as a soccer enthusiast if I am given the opportunity to go to either of the venue. As a soccer fan, I envy Europe soccer style of play. I started watch Europe football matches when I was 6 years old when my older cousin turn on the television to channel that aired live soccer matches. Since then, I always look forward to watch live soccer match in television. I was a footballer myself and watching all those matches, new skills, tactics and techniques can be acquired. Once, I even dreamed to get a scholarship and continue my secondary school in one of the Europe soccer academy and playing professional football there. However, I know that the dream will never come true but the least that I can get is a paid return ticket to one of the venue to watch live soccer match sponsored by ESPN. Thanks bro."

Posted by siti aisyah @ 6:04 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 8:19 AM

raf and faiza,

i won't be coming to KKR today as the scheduled workshop is postponed. will notify you all if a new date is confirmed.

ciao...


-everybody dies, but no everybody really lives-

Posted by siti aisyah @ 8:19 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, April 17, 2006 @ 1:20 PM

dato' horny..
sorry i've to delete ur entry yang for me is quite obscene..
lagipon di atas permintaan beberapa individu..
dont take me the wrong way...
cume aku tak berapa gemar gambar2 camtuh diletakkan kat sini..
takut nanti ade 'individu' yang amek kesempatan atas kelalaian kita and ke'terbukaan' kita.
i hope u understand what im saying and the reason for me to delete it..

apa2pon..
teruskan dgn celotehmu dato' horny..
we still luv ya...
cume no more unappropriate photos okies luv..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 1:20 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:48 PM

Monday April 17, 2006

Let workers take leave, says Fong

PETALING JAYA: Workers should be allowed to take their annual leave to watch football World Cup matches, said Human Resources Minister Datuk Seri Dr Fong Chan Onn.

“This is so that high levels of productivity can be maintained,” he said recently.

Four years ago during the last World Cup, Dr Fong had said workers should be allowed to enjoy matches rather than to give lame excuses for not coming to work by producing fake medical certificates or being late for work.

“It is advisable for those who are on normal working hours to apply for leave rather than be caught falling asleep at their workplaces after watching the matches,” he said.

Dr Fong had also previously suggested factories provide facilities for their workers to watch live telecasts during break time.

This, he said, could help foster better relations between employer and employees and would help boost workers’ performance.

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 12:48 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:01 AM

Assalamualaikum,

Hi friends...

Waalaikumsalam En. Heizrul (salam ko dah diterima via Cik Zemila, my senior colleague) dan tahniah juga diucapkan kpd ko sbb telah berjaya menjalankan tugas sbg fasilitator PAC di IKWAS pada 14-16 April 2006 (terkenang masa zaman PAC dulu, aku dan aiza were in the same group..hehehe )

Cik Farah Afidah dan En. Nasrul Harris, mana gambor2 engagement ko nih?? ;)

Effi, boleh tak nak pinjam cd2 yg effi dah download tu.. nak buat copy laa..hehehe..

Ok, selamat menjalankan tugas kawan2...

Posted by cqa @ 10:01 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:04 AM


Prison Break....

Aiza...ko download tak crite ni...
My bro dah dwnld sampai eppy 18..as a torrent freak...ko kena try browse this prison drama..Giler Gempak..
Apa lagi series yg ko tgh dwnld...mine, baru lepaih tgk latest eppy 'the oc', desperate hswv, one tree hill,grey's anatomy,gilmore girls n smallville..
Tak sabar nak tunggu Supernatural ni kat axn start 4th may...ari tu dwnld 1st eppy..seram woo..tapi user cerite ni tak byk so maleh nak dwnld..

Posted by LavenderGal08 @ 9:04 AM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, April 14, 2006 @ 10:26 PM


citer hari tunang harris ngan farah and buku

ni nak citer pasal aku buat benda bunguk plak. aku lupa la nak citer kat nkorg...sebab malu diri sendiri kan...tapi aku citer gak ah. aku ni kiranya tetamu si harris, patutnya ikut rombongan lelaki. tapi aku dah sampai rumah farah dulu, dah kuar keta, malas la nak patah balik tunggu harris kat petronas ss17 tu. so, kami org proceed la ke rumah dulu...rafiza dgn konfiden badaknya jalan kat depan...salam-salam tuan rumah, dia pun masuk. ikut kata rafiza dia dah masuk, pusing belakang kitorg tak masuk lagi...mana pulak peginye bebudak ni...

rupanya si sharila ni dok kat luar rumah lagi sebab tak lepas bukak sandal...ngok betul...puas aku meraba cangkuk sandal aku tak jumpa. si rafiza kuar balik dok tengok apa jadik. jenuh sungguh aku tak jumpa cangkuk sandal. lepas tu bila dah jumpa, tak leh nak bukak lagi. sampai tuan rumah kena tolong aku la...adik farah kot cangkung depan aku tolong bukakkan sandal...malu gile, dah le depan rumah, mak bapak si farah semua ada kat situ dok tunggu rombongan lelaki. bapak farah cakap...'tertinggal kunci kat rumah kot, sebab tu tak leh bukak kunci mangga kat kasut tu'...bengong betul aku...rafiza ngan alec haram tak tolong...dok tak ingat gelakkan aku ada la...tapi takpe ah...aku rasa malu-malu aku pun tak la malu macam org naik salah keta kat sabah tu..wahahahaha...

topik lain la pulak...sesape nak pinjam buku, aku takde hal. tapi buku apa ek...la ni kat shelf depan aku ni ada Tash Aw-Silk Harmony Factory, Khaled Hosseini-The Kite Runner, Alan Bissett-The Incredible Adam Spark, Michael Moore-Dude Where's My Country?, Milan Kundera-The Unbearable Lightness of Being, Jonathan Safran Foer-Extremely Loud and Incredibly Close, Chuck Palahniuk-The Invisible Monsters, Fight Club, Diary, Mark Haddon-The Curious Incident Of The Dog In The Night Time, Anthony Burgess-Clockwork Orange, Jeffrey Eugenides-The Virgin Suicides, Marian Keyes-Sushi For Beginners, Angels, Under the Duvet, Last Chance Saloon, Paulo Coelho-The Zahir, The Alchemist, Eleven Minutes, The Fifth Mountain, Veronika Decides To Die etc etc etc. Tak larat dah aku nak type. Kot nak pinjam, ce bagitau tajuk buku n aku cuba recall aku ada tak buku tu...but still aku takleh nak promise aku boleh bagi immediately ke tidak sebab books aku still dok dlm kotak...okies..ciao people...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction


Posted by bukooch @ 10:26 PM [4]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:50 AM

URGENT!!!!

sesape yg tau kt mn servis kete proton edar area PJ @ kl?
really2 need to service my car....

Posted by Rahah Ismail @ 11:50 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:04 AM

hello friends..

it has been a while since our last birthday shoutout..
so memandangkan skrg nih pon dah mid april..
so today announcement will be..

A BELATED BIRTHDAY SHOUTOUT


Mr Donald Godfrey Aloysius Gomez who turns 33 on 6th of April


Miss Angelina a/p Gurunathan who turns 28 on 8th of April


Mrs Syed Fatimah Kamal Batcha who turns 32 on 11th of April

hope this year will be another great year for u all..
although im not sure whether u all knew about this blog..
though i already invited u all..
but anyway..wishing the very best to all of u..

p/s:sorryla mr donald gambo ko x clear..kat rumah adelah ..kat opis nye pc tu jelah termampu

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:04 AM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:40 AM

korangg..few pics dah upload kalo nak tgk.. do visit my fotopages by clicking Mimi's Fotopages at the "navigations" list yg aiza dah sediakan.. thanks aiza.. :)

userid: tetamu
password: tetamu123

Posted by m|ss AnggEr|k @ 9:40 AM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, April 13, 2006 @ 10:39 PM


As Nature Made Him

That's the title of the book that i'm currently reading. I was intrigued when i read about David Reimer in newspaper few years ago and been searching for the book ever since. What made it hard for me to find the book is that i just can't remember the title, just the gist of the contents. Finally, found it in Kinokuniya last Sunday. Here's a snippet on the book...

David Reimer was born as a male identical twin. His birth name was Bruce; his twin brother Brian. At the age of 6 months, both boys were diagnosed with phimosis. They were referred for circumcision at the age of 8 months. One anaesthesiologist performed the circumcision and Bruce's penis was destroyed. Bruce's parents, concerned about his prospects for future without a penis, took him to Johns Hopkins Medical Center to see John Money, a psychologist who was developing a reputation in the field of sexual development and gender identity. Money was a prominent proponent of the theory that gender identity was relatively "plastic" in infancy and developed primarily as a result of social learning from early childhood; most liberal academics in the late 1960s felt that all psychological and behavioral differences between males and females were learned. He felt that a penis could not be replaced but that a functional vagina could be constructed surgically and that Bruce would be more likely to achieve successful, functional sexual maturation as a girl than as a boy.

Dr. Money persuaded his parents that sex reassignment would be in Bruce's best interest, and at the age of 22 months, surgery was performed to remove his testes and construct a vagina. He was "reassigned" to be raised as a female and given the name 'Brenda'. But Brenda did not feel like a girl. She was ostracized and bullied by peers, and neither frilly dresses nor female hormones made her feel female. By the age of 13, Brenda was experiencing suicidal depression. In 1980, Brenda's parents told her the truth about her gender reassignment. Now 15, Brenda decided to assume a male gender identity, calling himself David. After learning of the new relationship with his ex-sister, Brian began to experience a pattern of mental disturbance that would develop into schizophrenia. By 1997, David had undergone treatments to reverse the reassignment. He had married a woman and become a stepfather to her children. In the end however, he had many other problems in his life, including a separation from his wife, severe problems for his parents, and the death of his twin brother Brian, in 2002, from an overdose of schizophrenia medication. David Reimer took his own life with a sawed-off shotgun in 2004.

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 10:39 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:11 AM

Ollaaa..kawan2... :)

amacam korangg? aku sihat sejahteraa..baru masuk opis balik... tgh nak carik mood nak keje tapi x dapek laie.. ehhehe..

anywayy, thanks so much guys for coming ari tuhh..seronotnyerrr...lepas nih nka rase serbu kenduri org plakss dan yg paling terdekat adalah kenduri pengapit kesayanganku ituu..CIK RUZANA JAJURI :) (panggil CIK selagi bulehh..)

so, disebabkan ajk hadiah pun dah surrenderr..mekacih la sebab aku yg lastt (for the time being :))..meh la aku take over sekejapp...

so, kalo korang nak menyumbang, sila le sumbangkan ke mana2 akaun yg berikut ikut kesenangan korangg..then PLEASE SMS/CALL aku (017-6068497) utk bgtau AMOUNT yg disumbangkan DAN kat BANK mana. kalo sms tuh jgn lupe letak NAMA ok :)
1. Maybank - 1621 1640 8697
2. BCB - 0406 0004459 52 1
3. Muamalat- 5641 6771 0489 7201

DUE : 1 MEI 2006

Thanks guysss :)


Posted by m|ss AnggEr|k @ 10:11 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:14 AM

akum....tahniah wak ucapkan kepada wak harris ngan minah farah atas pertunangan yang wak rasa cam meriah gitu.... Wak kat sini doakan agar wak harris ngan minah farah akan sampai ke jinjang pelamin cepat-cepat..untuk pengetahuan minah farah, wak harris ada bagitau yang dia nak anak 44 orang (lelaki), cukup satu bas untuk buat friendly bola 4 penjuru:):):) kalo setahun dapat kembar 4, rasanya 11 tahun cukup kot nak beranak... Pada Wak harris, sebelum nak kahwin nie bolehlah contact rosyam nor camna nak jadi duta nona roguy..boleh wat facial sikit (gurau aaaaa jangan marah) kalo betul nak 44 orang anak bulehlah contact En. Ahmad Faedzal Ramli sebab dia toke minyak belacak..

SELAMAT BERTUNANG NGAN CEPAT KAWIN< JGN LUPA ANTAQ KADDDDD...

azam
saya seorang lelaki yang baik..

Posted by azam @ 9:14 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, April 11, 2006 @ 3:58 PM

congratulations harris and farah!!!

untuk kawan kita 2 orang ni, aku nak wish congratulations on their engagement today. farah afidah officially jadik tunangnya si nasrul harris bila mama nasrul harris sarungkan cincin kat jari cik farah tepat jam 12.12 pm...while nasrul harris tengah tunggu dengan berdebar kat bawah pokok kat depan rumah...heheheh...nak details, tunggu tuan empunya badan la cerita...

okies...tu je nak bagitau. photos akan menyusul later bila aku dapat daripada photographer...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction
who is very happy for both of you...

Posted by bukooch @ 3:58 PM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, April 10, 2006 @ 11:52 AM

Aku baru balik dari Cambodia ...ada lawatan keinsafan dan kesedaran sikit kat sana..Aku Urusetia.. Kena la bertugas sikit menguruskan makan minum delegasi dari Mesia ni...Secara keseluruhan, memang aku bersyukur dapat hidup kat Mesia ni...15 tahun lebih kedepan daripada sana..aku sampai - sampai je dah ada berpuluh orang tunggu kat depan airport minta sedekah...gi "Killing Field" tempat Pol Pot bunuh orang tu pun menyedihkan aku sebagai umat manusia..Bayangkan ada 86 kubur besar dan masih ada 3 Juta lebih orang tertanam kat situ...Tengkorak jangan cakap...satu tugu penuh ngan tengkorak je...Kat sekolah yang dijadikan tahanan lak bukan main sedih...setiap classroom dijadikan tempat penyeksaan....Bau jangan cakap..Masih ada bau bau hanyir darah dalam kelas tu sebab darah yang tumpah terlalu lama dibiarkan sampai susah nak cuci....Nasib baiklah aku dilahirkan di Malaysia tahun 1981...Bersyukur Bersyukur!!!

tgkla gambar2 yang aku amek








Gi kampung Miskin lak memang betul betul miskin orang-orangnye...kasi derma duit kat sorang budak, berpuluh kerumun kat aku nak mintak duit...Terasa macam orang kaya lah pulak.Padahal kat Mesia kedekut nak mampus..hehehe...apapapun,tempat ni bukanlah tempat yang sesuai nak melancong ataupun berbulan madu...Kalau nak tengok Angkor Wat ngan kekejaman Polo Pot bolehla...

so enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Posted by Eppy Khayal @ 11:52 AM [17]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, April 09, 2006 @ 10:20 AM

Message ini adalah untuk semua orang selain mimi...

Sukacita saya ingin mengingatkan rakan-rakan yang belum melunaskan pembayaran untuk collection hadiah mimi seperti yang dijanjikan supaya segera membuat pembayaran tersebut kerana kasihan kepada akak khairul yang telah mendahulukan duitnya melalui kad kredit untuk membeli hadiah-hadiah tersebut....

Dalam list aku sekarang ada 8 orang yg belum bayo lagiii....huahuahuahuaaaa

Posted by badai @ 10:20 AM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, April 08, 2006 @ 11:17 PM

hiya people

memula sekali, nak welkam ian to the blog...best la ada ian...

secondly, my streamyx is up now, seronok...

thirdly, aku baru balik from kursus induksi jpm...seronok weh..ada 72 participants, around 50 plus of us were ptd 2/2004...apa lagi..haru la lecture hall...our schedule, pagi-pagi bangun untuk exercise at 6.30 am sampai 7.30 am. lecture starts at 8.30 sampai around 5 for siang, and starts again at 8.30 at nite sampai 10.30 pm. riadah ptg bebudak lelaki mostly terjun swimming pool, main polo air style zaman dpa...ala...polo air yg berjalan tu la, bukan berenang.

yg bestnye, ini kursus takde exam, so ntah berapa kerat je yg betoi-betoi dengar lecture. kami org kat belakang buat aktiviti sendiri...aku baca buku Chuck Palahniuk sekejap, main jawbreaker kat ipac husna sekejap, main bingo sekejap. and rupanya ada la kengkawan kita yg tak tau bingo, tapi ada hati nak main...and he goes by the name nasrul harris, boipren nko la cik parah apidah...baru dapat satu line dah jerit bingo...bengong...hasan hafizi jadik penghulu yang buat striptease untuk kitorg (by the way, nama anak hasan are hakam daniel and husif nawfal...yg dlm gambar tu yg husif kot) kak pah penghuluwati, but wan rosman stole the limelight thruout the course...glamer tak ingat...

diana plak..terserlah ke'slow'annya...sampai pok nik menobatkan nama baru untuk dia..nor diana i'slow'hiyah...sori diana. pehal pun..nko tetap ku sayangi...mlm penutup, ramai yg pakai batik uniform and all of us lulus dah induksi...boleh konfem la lepas ni...woohoo...

okidoki la people...ciao

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 11:17 PM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 7:13 PM



My Trip to KK...plak..
Coincidentally ramai lak kengkawan yg ke KK yerk..
Frenz kat sabah...sori tak dpt contact u guyz coz schedule very tight...
Eventhough pergi 3 ari kat KK but juz dpt jln2 sikit jer...tu pun curi2 masa...
My 1st day...sampai2 jer dah shopping kat pasar filifino sementara nak tunggu PKK Sabah settle kan something...kat pasar ni, if rafiza ngan pearls nyer, effi lak rambang mata tengok kristal yg shining2 tak ingat..tahan jer nafsu membeli-belah tu tapi byk gak abih..
Then petang baru start buat investigation ngan PKK sabah kat area Lintas n Likas..
Aktiviti malam plak...tidura la coz dah penat sangat..
2nd day...hectic sikit coz nak pi byk tempat..
Memula gi Tuaran..nampak la puncak Gunung Kinabalu tu-ralat tak dapat gi coz masa tak mengizinkan..
Then ke Inanam...Telipok...Menggatal...n lunch kat Tanjung Aru...cantik air kat sini but lagoon kat Pulau Gaya(ke Pulau Gayang...ntah la namanye) mengagumkan..
Petang..sambung siasatan kat area Inanam n Luyang
Malam..pi bantai seafood kat Ocean Seafood kot namanya..suma dok pi taram xcept jeng jeng jeng SIPUT GAJAH..yg begitu besar sekali sampai takut nak makan..plus minum air kelapa pandan yg harum baunyer..
3rd day..cases dah byk settle so 3 companies je yg tinggal kat area Luyang n Inanam..
Bila dah abih suma kes, petang adalah masa membeli-belah semula n penjanaan ekonomi negeri Sabah diteruskan..sambung lagi beli pearls n gelang2 kristal..
Yg paling unik masa kat Sepangar..minum air KELAPA BAKAR n Puding Kelapa...sedappp..taram gak seafood kat sini...makan lokan panggang...mmm masih lagi teringat kemarvelousannyer...
Last sekali lepak kat Tanjung Aru..dok makan kat sugar bun...
Flight malam lak...adventure tak ingat...cuaca buruk so shaking jer kapal terbang tu all the time..melambung2 gak la dlm flight tu sampai few times terdengar org kat belakang menjerit2...but pemandangan KK waktu malam atas awan...so breathlessssslyyy beautifulll...cantik yg tak blh di describe with words..That's all...adios

Posted by LavenderGal08 @ 7:13 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, April 06, 2006 @ 5:15 PM


kelebihan-kelebihan para perokok (yang sebenar)
1. dapat jimat duit daripada beli ubat nyamuk sebab dah ada banyak asap.
2. guna masa emergency, bila pacat atau lintah merayap-rayap dicelah peha terutama peha....
3. membantu kerajaan memperoleh hasil cukai (62.3% daripada harga rokok adalah cukai.....)boleh buat pembangunan RMKe-9
4. Pusat rafting rakan-rakan, apabila bertemu dan berbual di kawasan khas merokok
5. Membantu syarikat-syarikat pengiklanan bumiputera mendapat hasil, apabila kerajaan mengiklankan kempen tak nak rokok!!!
6. Kajian di University of Dublin, UK, mendapati majoriti perokok menghormati keselesaan orang lain, kerana apabila mereka membuang air besar, mereka akan merokok, dan bau rokok akan mencover bau bahan mentah lain.
7. membantu kerajaan mendisiplinkan orang ramai, latihan membuang sampah ke dalam tong sampah bolehlah dimulakan dengan membuang putung rokok dalam tong sampah, lagi banyak merokok, lagi banyak putung yang perlu dibuang, bermakna, banyak latihan...
8. mendidik semangat berjimat cermat, sebab kena jimat duit untuk beli rokok.
9. Perokok biasanya ada GAYA, berMUTU dan UNGGUL sesuai dengan kursus PTD UNGGUL.

ada banyak lagi..... malas nak pikir, mungkin abu hakam boleh bantu.........

Posted by siti aisyah @ 5:15 PM [18]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 5:02 PM

edisi khas buat para perokok sekalian...khususnya presiden merokok sedunia, Niz

Kelebihan perokok

1. Tidak terjatuh ke lubang bila berjalan
2. Tidak digigit anjing & nyamuk
3. Pencuri tidak masuk rumah
4. Dapat ramai kawan


PENERANGAN

1.Tidak terjatuh ke lubang semasa berjalan:
-Bila selalu merokok, cepat tua. Badan pun bongkok. Bila berjalan pun bongkok, nampaklah lubang dibawah.

2.Tidak digigit anjing & nyamuk:
-Bila bongkok susah nak berjalan. Kena pakai tongkat. Anjing pun takut kerana ada tongkat ditangan.
-Asap rokok juga boleh dijadikan ubat nyamuk terutamanya bagi penoreh getah & askar?.

3.Pencuri tidak masuk rumah:
-Bila selalu merokok, mudah ditimpa penyakit batuk-batuk. Malam-malam tak dapat tidur kerana batuk-batuk. Pencuri pun tak berani masuk rumah kerana tuan rumah tidak tidur.

4.Dapat ramai kawan
-Bila tinggal dalam wad hospital, dapat kenal rakan2 yg senasib di katil bersebelahan. hehehe

Posted by oreo @ 5:02 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:59 AM

hello friends...

happy thursday..
yeayyy..tomolo friday..then come the weekend..
then another holiday on tuesday...

btw..as u all can see..
a brand new skin for our blog..
its a new month afterall..
so i guess a change wont hurt..

so hope u all like it..
any comment is higly appreciated

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:59 AM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, April 05, 2006 @ 9:19 AM

What do Women Really Want?

This story was from a cheeky lady from Sabah (why we always had a connection with Sabah?) and I enjoyed much. Share it with you...

Once upon a time ...

Young King Arthur was ambushed and imprisoned by the monarch of a neighboring kingdom. The monarch could have killed him but was moved by Arthur's youth and ideals. So, the monarch offered him his freedom, as long as he could answer a very difficult question.Arthur would have a year to figure out the answer and, if after a year, he still had no answer, he would be put to death.

The question?....
"What do women really want?"

Such a question would perplex even the most knowledgeable man, and to young Arthur, it seemed an impossible query. But, since it was better than death, he accepted the monarch's proposition to have an answer by year end.

He returned to his kingdom and began to poll everyone: the princess, the priests, the wise men and even the court jester. He spoke with everyone, but no one could give him a satisfactory answer. Many people advised him to consult the old witch, for only she would have the answer.But the price would be high; as the witch was famous throughout the kingdom for the exorbitant prices she charged.

The last day of the year arrived and Arthur had no choice but to talk to the witch. She agreed to answer the question, but he would have to agree to her price first.The old witch wanted to marry Sir Lancelot, the most noble of the Knights of the Round Table and Arthur's closest friend!

Young Arthur was horrified. She was hunchbacked and hideous, had only one tooth, smelled like sewage, made obscene noises, etc. He had never encountered such a repugnant creature in all his life.He refused to force his friend to marry her and endure such a terrible burden; but Lancelot, learning of the proposal, spoke with Arthur.He said nothing was too big of a sacrifice compared to Arthur's life and the preservation of the Round Table.

Hence, a wedding was proclaimed and the witch answered Arthur's question thus:
What a woman really wants, she answered....

is"to be in charge of her own life".


Everyone in the kingdom instantly knew that the witch had uttered a great truth and that Arthur's life would be spared. And so it was, the neighboring monarch granted Arthur his freedom and Lancelot and the witch had a wonderful wedding.The honeymoon hour approached and Lancelot, prepared himself for a horrifying experience, entered the bedroom. But, what a sight awaited him. The most beautiful woman he had ever seen lay before him on the bed. The astounded Lancelot asked what had happened.

The beautiful lady replied that since he had been so kind to her when she appeared as a witch, she would henceforth, be her horrible deformed self only half the time and the beautiful maiden the other half .Which would he prefer? Beautiful during the day....or night?

Lancelot pondered the predicament. During the day, he would a beautiful woman to parade to his friends, but at night, in the privacy of his castle, he will have an old ugly witch? Or, would he prefer having a hideous witch during the day, but by night, a beautiful woman for him to enjoy wondrous intimate moments?
What would YOU do?What did Lancelot chose? Before you read his decision, .... make YOUR choice and then scroll down ...

-

-

-

-

-

Noble Lancelot said that he would allow HER to make the choice herself.Upon hearing this, she announced that she would be beautiful all the time because he had respected her enough to let her be in charge of her own life.

Now....what is the moral to this story?Scroll down

-

-

-

-

The moral is....."If you don't let a woman have her own way.... Things are going to get ugly, and,she will become an ugly witch ....

Posted by X-weatherman @ 9:19 AM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 7:52 AM

MY EMBARASSING MOMENT

aku tau aku ni tak habis2 lagi cerita pasal sabah, but aku nak share incident memalukan untuk rakan2ku jua..

our last night in kk, we went out for dinner kat tepi laut (on the way to yayasan sabah.. apa nama nya harith?) after makan, kawan2 aku teringin nak makan fries mcdonalds.. nak makan kat dlm bilik hotel... ye lah diorg nak feel dok kat bathtub makan fries sambil tgk tv.. itu diorg kata lah... so nearby ada mcd yg within the vicinity of a petrol station.. my gf kata dia nak pegi kiosk petrol station tu.. my two guy frens masuk mcd... aku dalam keta ngan driver jkr sabah (nama dia george).. last2 aku cam nak jenjalan dlm mcd.. so i went in.. tak lama lepas tu aku klua (my 2 guy frens masih kat dalam tgh queue) aku berselisih dgn my gf yg masuk kiosk tadi.. pastu aku masuk keta... when i got in the car, i was alone with the driver so i figured my gf pun went in the mcd... baru aku sedar waaa keta jkr sabah ni not bad la, comfy seats with velvet cover... then aku nampak paper bag ni.. dlm tu ada towel.. terlintas di fikiran.. kejadahnya my gf rush2 sangat masuk kiosk semata2 nak beli towel??! bukan hotel lagi banyak towel ke.. lantak lah.. then aku dengar radio.. waa... slalu george pasang radio local yg aku tak paham maksudnya.. tapi tiba2 dia pasang lagu rnb.. hmm not badd...
tak lama pastu george tu ketawa terbahak2... dia pusing blakang.. dia ckp "dikk.... u masuk salah kereta la dikk.... hahahahhaa" i'm like OOOO MYYY GAAWDDDD... hahahahahhahaa aku klua balik dari kereta tu ketawa terbahak2 kat tepi keta mamat tu... rupanya aku naik honda crv!! keta jkr sabah kat belakang keta tu! the REAL george n my gf kat dlm keta dah ketawa terbahak2 dlm keta tu... by the time aku masuk keta yg betul, diorg ckp la... george nampak aku masuk keta org tu dengan confident n sombongnya (muka cam elfian nari..) n dgn confidentnya aku tutup pintu keta tu so tak sempat george nak horn aku... my gf pun bila nampak aku masuk keta tu dia cam terpinga2.. tak sempat nak calling aku.. pastu dia pun biarkan jelah... mereka menyaksikan dari belakang.. ala2 macam tgk movie dlm keta.. diorg kata laaamaaa pulak tu for me to realise!!! aku rasa kalau mamat tu drive pun aku takkan suspect tu kereta lain...malam tu malam bodoh aku... aku sangat selllooowwwwww.......
they (george, my gf n that mamat) were still laughing sampaiii la my guy frens masuk keta... tak pasal2 aku kena cerita kat diorg semata2 utk diketawakan lagii... bila that mamat punya wife masuk keta.. aku nampak dia pun tgh brief kat the wife wat happened sbb bleh nampak that they were looking n laughing at ME!!!
baru smalam masa elfian call aku memberanikan diri beritau crita tu.. setelah balik dari sabah, aku tak crita kat sesapa... colleagues aku tu pun cuma mampu ketawa aja... tak dan nak cerita pun pasal kebodohan aku iteww..

Posted by masmera @ 7:52 AM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, April 04, 2006 @ 2:51 PM

dear friends..

hasil usaha PM kita mr masrizal mengorganize wedding gift contribution adalah amat cemerlang..
thanx to all who have contribute..
lalu ajk2 hadiah yang terdiri dari aku,rahah & elfian menjelajahi bumi midvalley utk mencari the perfect gift for the newlyweds..
itupon aku ngan rahah sebenarnya...mr elfian sempat datang utk kasik moral support..
and miss diana islabonita kita yang coincidently was there pasal baru lepas berdating ngan "ehem" tetapi malangnya kitorg tak sempat berkenal-kenalan pasal "ehem" ade football game arituh..
tapi diana..there's always next time kan.. *wink*wink*

i believe a picture is worth a 1000 words
*click for a better/bigger view*


vacuum cleaner yg kiut


comforter set yang boleh diubah ikut mood


sharp microwave oven yang funky


ajk2 hadiah yang mengisi perut setelah penat


the wedding card (made by yours truly)

the satisfied wedding guests

*PENGUMUMAN*
disini dukacitanya dimaklumkan bahawa ajk2 hadiah ingin berehat daripada aktiviti pencarian hadiah untuk projek seterusnya..
oleh itu diharapkan SESANGAT ada orang akan handle pencarian hadiah for the nxt project which will be soon..
TOLONGLAAAAAAAA WEIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..
maklumat selanjutnya akan diberitahu oleh PMnya kelak

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 2:51 PM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:10 AM

Sektor awam perlu faham keperluan bukan Islam

SAYA terpanggil memberi komen mengenai polemik kurangnya penyertaan kaum bukan Melayu dalam perkhidmatan awam seperti yang dibangkitkan baru-baru ini.
Saya ingin berkongsi pengalaman diri sendiri untuk tatapan pembaca sekalian. Saya adalah bekas kakitangan sektor swasta dengan gaji yang agak lumayan, tetapi membuat keputusan meninggalkan pekerjaan ini dan menyertai sektor awam pada usia akhir 20-an.
Saya membuat keputusan ini untuk menyahut seruan kerajaan dan pemimpin supaya lebih ramai kaum bukan Melayu menyertai perkhidmatan awam.
Harapan saya adalah tinggi terhadap skim dan perkhidmatan awam ini, walaupun mendapat tentangan daripada pelbagai pihak kerana saya telah pun berkedudukan dalam sektor swasta dan mendapat gaji agak lumayan.
Maka ramai tertanya-tanya mengapakah saya ingin menyertai sektor awam. Jawapan saya adalah kerana bukan sahaja untuk menyahut seruan kerajaan, malah untuk kepuasan diri saya sendiri.
Pada mulanya, kami telah dihantar berkursus selama dua minggu sebelum melaporkan diri untuk bertugas di kementerian masing-masing.
Daripada seramai 350 orang yang dipanggil, hanya lebih kurang 50 orang bukan Melayu. Maka saya terfikir, memang benar bahawa bukan Melayu tidak berminat untuk menyertai perkhidmatan awam. Namun, apakah sebabnya? Setelah itu, saya telah mendapat jawapannya.
Semasa berkursus, kami didedahkan dengan pelbagai aktiviti, sama ada di dalam mahupun di luar kelas. Sememangnya amat menarik. Salah satu tajuk ceramah adalah Budaya Kerja Cemerlang Mengikut Islam yang telah disampaikan oleh seorang ustaz.
Beliau menyampaikan ceramahnya diselang-selikan dengan petikan daripada al-Quran dalam bahasa Arab. Saya terpinga-pinga kerana bukan sahaja tidak memahami bahasa Arab malah terasa ingin mempersoalkan kewajaran kami bukan Melayu dan bukan Islam diwajibkan turut serta dalam ceramah ini. Sepatutnya ini dikhaskan untuk kakitangan beragama Islam sahaja.
Seterusnya, peserta kursus tidak dibenarkan meninggalkan kampus berkenaan tanpa mengambil kira keperluan kami yang bukan Islam untuk menjalankan kewajipan agama kami untuk bersembahyang.
Surau disediakan untuk yang beragama Islam tetapi untuk kami bagaimana? Maka, selama dua minggu itulah kami tidak dapat bersembahyang. Adakah ini patut?
Keperluan makanan kami yang tidak makan daging lembu juga tidak diendahkan sehinggalah seorang pensyarah Institut Tadbiran Awam (Intan) yang bukan Melayu bertindak mengatur keperluan makanan kami.
Nasib baik ada beliau yang memahami keperluan kami. Namun, apakah institut itu yang dipelopori oleh pensyarah dan kakitangan yang 99.9 peratus beragama Islam ini tidak dapat memahami keperluan kami yang bukan beragama Islam?
Sepatutnya kita telah saling memahami keperluan agama masing-masing seperti mana kami bukan Melayu ini memahami keperluan makanan kaum Melayu.
- PEGAWAI KECEWA,
Kuala Lumpur.

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 10:10 AM [18]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, April 03, 2006 @ 4:37 PM

Geng-geng sekalian, mimi menyampai salam terima kasih nya yang tidak terhingga kepada kita semua..
Quoting her words : "Terharu sgt ramai yg dtg dan hadiah korang. Bukak kad semalam rasa nak nangis :)"...
So, to mimi..rilekkk...janganlah nangis plak...hehehe...Selamat Pengantin Baru haaaa..!

Posted by badai @ 4:37 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 2:10 PM



Kt sini aku attach gambar2 wedding mimi semlm.
Kpd sape2 yg tak pegi, korg boleh saksikan sendiri bgmn kukuhnya platform pelamin mimi wlaupun diserang oleh kami.

Nway, it was a great & grand wedding.
Seronok dpt rafting ramai2.
So, kpd Zana J, tungguuuuuuuuu kan kemunculan kami yg akan menghavockan Banting!!!

Posted by Rahah Ismail @ 2:10 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:53 AM

haloo friends..

memandangkan tun rahah kita still x email kat aku gambar2 time wedding mimi & time waktu beli hadiah tuh..
so aku nak post gambar baby to one of our beloved friend..
our very own alfadhil ustaz hasan hafizi hanapi..
tapi sampai skrg die tak bgtau name baby nih..


ya Allah comel la sesangat...
kecik lagik dah pandai posing..
ade bakat jadik ustaz yang ensem nanti..
bapak die ade cakap hensem cam bapak die..
pasal aku kesian kat hasan,so aku iyakan jelah..
tak lama lagik bertambahlan koleksi anak2 sedara tabahyouall..
noor and azrina insya Allah tak lame lagik..
kitorg doakan yang terbaik buat anak2..
semoga membesar jadik anak yang soleh/solehah & MATANG..
tak menyusahkan orang and taat kepadaNya yang satu..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:53 AM [17]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, April 02, 2006 @ 3:54 PM

Wedding MiMi
1st of all...congratz my fren...semoga berkekalan..
Effi naik satu kereta ngan reen n midy...awal2 lagi dah terserempak ngan tuan salim masa nak cari parking. Then Kak Jaja n Aiza...
Sampai2 je...mimi dah sanding plus bertembung ngan farah n nash.
Pengapit mimi pun berseri2 gak...ye la bakal pengantin...cik zana j kite
Yang paling best...masa tangkap gambar ramai2...nasib baik pelamin tak roboh...
This time effi tak bawak camera coz my bro pinjam so nanti cik aiza or cik rahah or sesape nanti boleh la upload gambar ramai2 yg 'nasib baik pelamin tak roboh' tu..
It was a good day...
Ps: Awek yg naifle bawak...cun giler
Rahah masih mengekalkan gelaran Ratu Vouge n Diva Sensasi..jgn mare my fren..




Posted by LavenderGal08 @ 3:54 PM [30]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥