Wednesday, December 26, 2007 @ 11:53 AM

BEIJING IN DA HOUSE...
Beijing story aku ni quite dah basi sikit la compared to Ila's Europe but juz setakat nak share ngan kengkawan coz nengok Ila pun dok share her experience kat sini.
Chewah..kalu Ila ngan Europe nyer**huhu, aku nak ikut..effi just setakat Beijing je la. Congratz Ila on kederat ko mempertahankan pulau batu putih tu. Aku kat Beijing setakat present country report economic performance malaysia je. But..eventhough just present jer but kecut perut aku dibuatnya..Ye la, yg dok depan aku sume director2 finance n economy kat negara masing2. Berpeluh gak le aku bila Q&A kuar dari participant ni.
But sib baik tu ari pertama jer..pastu..time dok dengar pasal China nyer economy jer la sepanjang seminar ni.
Ni few caps masa kat Beijing :-

Hari presentation..tangan sejuk banget..dah le memang tgh winter masa ni kat beijing. Sib baik dpt compliments kononnyer good presentation..fiuuhh

Haha...excited tengok pokok color-color..hehe. Masa ni sejuk ok2 jer..10°C..so leh kuar gi ngan pakai blazer jer


Ni kat antique street...quite ancient n uniqe la..kat sini dah start kena membungkuskan diri coz' cuaca makin hari makin drop..

Ni kat Tianjin..perjalanan 3jam nak sampai sini. Tianjin ni ala ala IDR kita la..cuma kat China ni dah nampak la development dia. Kat this town tak crowded cam kat Beijing n still bersih giler2 lagi.


Ni kat Tianjin port..kagum gak la nengok port dia org ni...Kat sini, sampai nak melayang-layang pun ada..coz angin kuat giler.


Ha..tibalah hari sightseeing..takyah susah2 diri nak plan visit sana sini coz sekretariat kat sini dah masuk dalam tentative siap2..memula stop kat Forbidden City..then Ming Tomb n last Great Wall. Forbidden City ni memang massive la..luas giler n cantik n ancient sgt. Kat sini..cuaca dah drop kat 2°C. So, dok bungkus camtu pun..hampeh tak menolong pun.

Dalam tempat ni, kata nyer ada beribu-ribu lemon bilik. History kat sini, complicated sangat la coz maharaja china dolu dolu ada byk giler gundik2 sampai berbelas2 tahun giliran dia org baru dpt jumpa maharaja ni.
Ni kat luar forbidden city..penat gak dok tour kat sini. If korang notice, kat beijing ni most building tak tinggi sgt..da reason..building2 kat sini tak leh tinggi melebihi istana2 lama maharaja china dia org.

Yeay..sampai gak akhirnya kat Tembok Besar China ni. B4 dat gi Ming Tomb n lalu kat kawasan Olympic Games 2008..so nampak la Bird Nest Stadium tu. Dalam dalam excited nak gi Great Wall ni but..bile dah sampai..dok tak tahan sejuk yg dah drop kat -ve degrees dah. Depends la kat korang but to visit Great Wall during winter ni tak advisable la coz korang macam jalan atas ais jer. Kaki effi dok cramp jer but nak reach top punya pasal..tak pikir benda lain dah..


Ni..view kat tgh2 perjalanan before nak sampai ke puncak. Yeap..cantik sesangat pemandangan kat sini...
To rahah..aku hidup-hidup ingat ko sampai top great wall ni..so ko la motivation aku nak sampai top great wall ni sebenornyer..Alih-alih ko pun tak sempat nak sampai rupanya..Anyway, aku tima kacih gak la kat ko coz bila aku nak berhenti jer eventhough satu badan macam dah kena cucuk ngan jarum ais, aku dok teringat 'Eh, kena sampai top ni coz rahah pun dah sampai'..
Ni, view subway beijing..stop mana tah..tak hengat lak..Ari last ni, eventhough siang tu dah gi Wang FuJing Business Street..tetiba souvenier tak cukup lagi..So, after sekretariat bawak kat BeiHai Park**nice place** effi memberanikan lah diri ini gi kat Xidan Business Street...dok naik taxi kat sini n try subway beijing yg cost 2yuan jer eqvlt to rm0.90 n boleh gi sume station. Another advice, kalu korang nak jejalan kat beijing ni..sama ada korang memang terror cakap mandarin or bawak kawan yg terror cakap mandarin. Sib baik la, malcolm from singapore sanggup nak teman..

Dats all...

Posted by LavenderGal08 @ 11:53 AM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, December 21, 2007 @ 8:43 PM

BERJALAN-JALAN DI EUROPE

Sambil menyelam minum air...aku ke europe bekerja..and memandangkan aku sudah pun berada kat sana, aku amik peluang untuk melawat negara orang. Walaupun ada orang tu menyampah ngan aku sebab aku gi luar negeri (tapi dia pun nak gi luar negeri gak ujung bulan ni)...hehehe..aku nak post jugak gambar aku berjalan-jalan kat europe. dengan bajet and time yang ciput...dapat la aku merasa ber-backpacking 3 negara dalam masa 3 hari...i know it was not much...but ok la...i had fun...



first stop...zurich...


bandar zurich yang amat mahal...


second stop...roma. me at the collosseum


at the forum


3rd stop...munich yang dah snow


olympic park zurich...

ok...tu je la gambar. post banyak-banyak kang nkorg boring la pulak...okeydokey...

bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 8:43 PM [2]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, December 16, 2007 @ 7:36 PM

hello friends semua...

lama sungguh dah aku tak berblog ni...nak kata busy sangat tu, takde la sangat...can blame it on malas? maybe...or maybe jugak takde mende aku nak update and upload kat sini...same old same old...nkorg semua pun takde jugak buat posts..kot yang baru kawin or tak baru sangat kawin tu...takde photos kah? or semua orang amat busy dengan kerja yang berlambak-lambak...

so untuk tatapan dan hiburan nkorg semua yang masih tetap di hati walau jauh di mata...hehehehe...


aku siap dah tak ingat dah dinner apa ni...dinner apa la wei?



yang aku ingat..hasry kena bagi impromptu ucapan la pulak...and si elf, seperti biasa..control je sebelah tu...



me...recently..in front of the International Court of Justice



windmills...windmills all around




me and siti afzan bergambar bersama kambing...

bukooch
the walking contradiction


Posted by bukooch @ 7:36 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, December 05, 2007 @ 11:24 AM






Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum w.b.r dan salam sejahtera.

Hrp sume kngkwn sihat2 sokmo.
kat sini, aku telah diminta oleh someone to publishkan his wedding invitation.
mlngnye, dia mintak aku scan kad kawin tnpa memberikan kad kawin kosong.
so, terpksa la aku edit sikit kat bhgn nama tuh.
tu yg kaler tak ikut spec kad kawin dia.

maka, dgn ini, sy bg pihak tuan rumah (eh, lbh2 laks), hihi.
Dengan segala hormatnya, dgn ini menjemput saudara saudari sekalian bagi menghadiri Majlis Perkahwinan di antara :

Mohd Ariff Farizal bin Mat Ariffen dengan
Fazura Aini binti Hamzah, Fazura artiskah? :)

Insyallah, yang akan diadakan pada ;

(rumah pengantin perempuan)
15 DISEMBER 2007 (SABTU)
bertempat di ;
No. 7, JALAN ESEI 3, U2/41C, TAMAN TTDI JAYA, SEKSYEN U2, 40150 SHAH ALAM, SELANGOR

dan (rumah pengantin lelaki)
22 DISEMBER 2007 (SABTU)bertempat di ;
LOT 757, KAMPUNG PALOH TENDONG, 17030 PASIR MAS, KELATE

Semoga dengan kehadiran saudara saudari sekalian akan memeriahkan majlis tersebut.
Jom ramai2 gie wedding areep..... sape2 yg nk gi soping, meh la gie kelate. yg lain2 meh gi shah alam.

Posted by Rahah Ismail @ 11:24 AM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥