Saturday, July 29, 2006 @ 6:41 PM

sahabat-sahabatku sekalian...

satu pengumuman..

as korang semua sedia maklum..
our Pengarah UDPA Tuan Salim Parlan yang disayangi..
telah dinaikkan pangkat sebagai Pengarah JPJ Perak..
oleh itu satu majlis perpisahan akan diadakan utk beliau..

VENUE : DEWAN SERBAGUNA INTAN KIARA
DATE : 31 JULAI 2006
TIME : 8.00 PM
ATTIRE: BATIK


so sahabat2 sekalian..
jom kita serbu INTAN..
ada persembahan dari budak batch kita
the ever famous HAIRAN and Miss Effiza Azwani..
so sesape yang nak gi please leave ur name here ok..

see u there babeh..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 6:41 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, July 28, 2006 @ 12:12 PM

ENTRY INI ADALAH ISTIMEWA UNTUK

CIK IDAWATI BINTI KAMAL BASHAH
ADO (PEMBANGUNAN) PEJ. DAERAH KINTA


SILA ISI BORANG TAPISAN KESELAMATAN ANDA
SEKARANG!!!!!!!!!!!!!!

JANGAN TANGGUH..


jgn terlalu sebok tlg org sampai lupe tolong diri sendiri
we care about u..

so stop whatever u're doing right now..
and FILL OUT THE GODDAMN FORM!!!!!
kalo tak aku dgn rahah gi IPOH isikan borang tuh utk ko

kawan2 tolong la pressure die suruh isi ..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:12 PM [18]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, July 27, 2006 @ 9:12 AM

haloo frenz..

i have to backdated this entry...
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our dear friend aida bai,Ms Aida Baizura Mohd Nor who turns 26 today

ni lah antara org yang dah jadik members blog nih..
tp taktau kewujudan diorg lagi ke ni..
aida bai oiii..ko baca tak blog nih lagik..
ke still konpius dengan blog nih...
anyway...aku pon takleh nak cite byk ttg this girl..
im not close with her but i'll try my best la..
aida bai yang aku kenali...
orangnya nih cukup kelam kabut..heheheheh
takleh dok diam..ada je bende nak dibuatnya..
cam waktu obs..kitorg satu dorm ke ape ntah panggil rumah tuh..
time kita nak berehat die nak membasuh baju..
pastuh ada je bende yang dicariknya sampai runsing kitorg tgk..hehehe
berkerut je muke die sambil die menggaru kepala die..
orangnya bagi aku lembut..pertuturan die pon sama..
tp aku tabik la once die speaking english..perghhhhh..FANTASTIC ok..
aku ingat lagik tajuk public speaking die..ttg cosmetic surgery ke plastic surgery..
walaupun die nih nampak cam pendiam orgnye...
tp boleh lah diajak berborak kalo kena pada topiknya...
die pon kalo ada apa2 event yang kita buat insya Allah die join..
tp lately nih tak dengo lansung khabarnya..
kot dah kahwin ke dah ade anak ke...idokle teman tahu..
so hopefully ko aktifla ye kat sini

so miss aida bai..
HAPPY 26th BIRTHDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan...
semoga menjadi anak,sahabat,wife-to-be,hamba Allah yang baik..
do keep in touch ok dear...
and do take care..

p/s:sorry sesangat gambar tuh gelap..(ag takyah nak bising2 pasal gambar :p)

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:12 AM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, July 24, 2006 @ 5:11 PM

SAYA (MAN KEDAH)... DAH BERPINDAH! TAK DOK PUTRAJAYA LAGI....

aslm..kawan-kawan nampaknya aku banyak ketinggalan la..ni dah hampir 3 hingga 4 minggu aku tak buka blog ni...kawan-kawan ingat tak lagi aku ni.... ....untuk makluman kawan-kawan aku akan berpindah ke Bahagian Keselamatan Negara Pulau Pinang, tarikh berkuatkuasa pada 17 Julai 2006, tetapi big bos aku suruh tangguh sat...so aku pun menjawab saya yang menurut perintah..la..AKU TANGGUH SAMPAI 1 OGOS NI JERRR....haraplaa aku boleh balik 1 ogos ni...big bos tak suruh tangguh lagi...merana aku...jiwa aku dah kat penang...badan jer kat sini he he.....

balik ni ke penang ni bukannya apa saja....nak dekatkan dengan ngaN mak bapak aku laa...anak sulung ..katakan .....he hee....pas ni aku leh kawan ngan Jambu laa..jadi man Penang pula he he..wuih banyak cerita la dalam blog ni dari birthday kawan2.. irfan kawin, epy kawin suma kawin.. sehingga farah sebut "becak" pun .ada.... he he...so kawan2 yang mana tak sempat aku ucapkan hepi birthday atau selamat pengantin baru atau yang ada perkhabaran berita gembira..aku ucapkan tahniahlaa.....semoga kalian suma berbahgia....kalu ada berita dukacita aku ucapkan Innalillahi wa innalaihi rajiun(tak leh tulih arab komputer ni keyboard dia rumi)...

buat Aiza...alahai aiza hang dah ajak aku baper kali main boling tapi aku tak pernah gi..aku minta maaf banyak2 la kat hang Aiza....aku susun 10 tapak jari memohon maaf disebabkan aku tak penah gi...bukannya apa kekadang tu aku tak ingat...lupa...banyak alasan aku...he he....sory yerr Aiza and kengkawan yang lain....

oklaa..setakat ini aja...laa....
wslam.........

Posted by fadawi @ 5:11 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, July 23, 2006 @ 10:17 PM

hawooo frenz..

again...
another birthday shout out..
i told u July nih special...

BIRTHDAY WISHES

to our very own Taiko aka Ah Ling,Ling Hau Yong who turns 28 today

uisshh sape tak kenal Ah Ling..
jejaka muka paling garang dlm batch 2/2004..
kalo time die pakai baju kasual tuh siap dgn pouch..
dia nampak sebijik cam penjual VCD haram..hehe
jangan pancung kapla saya ehh ah ling..
segarang2 ah ling nih die nih mmg born leader...
daya kepimpinan die mmg terserlah dan tak boleh dinafikan..
very caring and sangatla bertanggungjawab...
aku still ingat camne die jaga ilyani time gunung nuang..
mmg aku tabik gile ahh kat ah ling...
aku still ingat camne die marah team kitorg time bomba..
pasal tak menepati masa...
tp pastuh terus die ok..so cool jugakla kitorg yg kena marah..
ah ling jejaka yang ensem pakai baju melayu...
orangnya kalo menyakat orang mmg nombor 1...
and paling senang nak mintak tolong and participate..
die nih timbalan presiden merokok elok sangat dgn nizam...
tp sejak habis DPA nih satu brite tak dengar ttg ah ling..
Ah Ling we miss u a lot...

so Ah Ling..
HAPPY 28TH BIRTHDAY..
hope that this year will be another great year for u..
and we hope that in the future there'll be Ah Ling Jr..
coz we know that u will be an incredible father..
be a good husband and son...
keep in touch my dear friend..
hope to see u soon..
take care abg Ah Ling..

and another birthday shout out to


our very own HoneyDew,Ms Siti Norhaini Osli who turns 24 today

ingatkan si jambu paling muda...
tp rupa2nya ada lagik paling baby dari die...
tak banyak jugak aku bleh cite ttg die pasal tak rapat sgt..
but i'll try my best la jugak ehh..
siti norhaini nih orang sabah..
tak silap aku sedara mara dgn abg samasudin kita..
orangnya alahai aku rase manjalah sangat..
sesuai lah digelar baby tabahyouall..hehehehe
die nih sebenarnya keje kat JPN Selangor..
tp tak pernah plak aku terserempak dgn die..
and aku tak sure plak die tau tak kewujudan blog nih..
eventho aku dah invite dah LOONGGGGGGGGGGGGGG time ago..
dia nih nampak penyenyap tp boleh tahan jugak...
orangnya sweet je and suke tersenyum...
alahai kalo jejaka bujang tgk sure tangkap lentok..
ni satu lagik yang kena keep in touch...
hope that in the future ko akan aktif gak..

so honey dew..
HAPPY 24th BIRTHDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik...
dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
menjadi seorang anak,sahabat,wife-to-be dan hamba Allah yang baik..
hopefully this year will bring more joy into ur life..
take care fren..
see u soon..Hopefully

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:17 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:19 AM

+6019-538 0688
keep it short and simple...
ini nombor baru yg anda perlu dail bila berkunjung ke negeri di bawah bayu

ma' nu numba y'all!! AF Masuk LOTTER!!!

Posted by KhairiReallyLovesNori @ 11:19 AM [1]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Saturday, July 22, 2006 @ 2:34 PM

hallo frenz..

nothing much to say ..
juz another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to the newly mother,Mrs Azrina Aznan who turns 26 today

hemmm...to tell u the truth..
im not the right person to be writing about her..
because im not that close to her..
kak zana zahrol yang lagik rapat ngan die..
but anyway..i'll try my best..
first time aku jumpe die waktu ptd unggul...
my first impression was alahai lembutnya die nih..
dengan suara die yang lembut,orangnya and rupenye..
and baru tau die baru je seminggu kahwin time tuh..
anyway i got to know her a little bit better..
bila kitorg sama sidang...
sama group obs..sesama masuk nasyid waktu Mlm Kesenian Islam..
nampak je orangnya kecil dan lembut tp sangatlah kuat..
and special nye azrina ni ialah she can speak french..
and i know right now she's happy with her life..
since that now she have someone to call her mama..
congrats dear for being a mother...

so reen..
HAPPY 26TH BIRTHDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan..
semoga dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
be a good daughter,wife,mother and specially hamba kepadaNya..
hope that this year will be another great year for u..
and im 100% it will..
take care fren..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 2:34 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, July 21, 2006 @ 7:54 AM

A'kum n hai kekawan....

Aku baru bjaya masuk dlm blog tp bkan sbab buta IT. kepada aiza .... :)
Nak testjadi ke tak ... n time aku cuba lagi...

adios

Posted by husna evenstar @ 7:54 AM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, July 20, 2006 @ 9:18 AM


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Kawan-Kawan aku yang aku kasihi tak ingat dunia.

Mak ai..Nampak gaya korang sume macam dah tau je wedding aku ni...Itu secara informalnye..Haaa..Ini aku nak jemput secara formalnye di dalam blog kite yang teramatlah meriahnye ni...Aku pun macam tak percaya je nak kawin ni dengan perangai macam budak budak..Ye ke aku nak kawin ni..Ye kut...Ok geng secara bertulisnye:-

Tarikh : 13 Ogos 2006 (Ahad)

Masa : 12.00 tgh - 5.00 ptg (Aku bersanding kul 1.00)

Tempat : Dewan Jubli Perak, SUK Selangor

Jemputlah korang sume ke wedding aku...Aku dalam usaha untuk menghantar kad kat korang sume...Tapi kalau tak sampai ke apa, korang datang je la..Ini pun dah kira jemputan khas aku kat korang...Aku pun risau gak ni nak menjadi seorang yang SERIUS satu hari..Hahahahahaha...Jangan korang kacau aku dahla....Kang aku tergelak kat atas pelamin...Rosak majlis...Heheheehehehe.....

Posted by Eppy Khayal @ 9:18 AM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, July 19, 2006 @ 12:38 PM

hawoo frenzzzzzzz...

i wanted to post this entry around 12am..
but i was so sleepy...
anyway..so here frenz..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own suara emas aka eppy khayalan,Mr Muhammad Hanafi Ahmad who turns 25 today

sape la tak kenal eppy....
pemenang suara emas ptd 2/2004...
mula terkenal dengan aksi fionanya sehinggalah ke khayalan..
orangnya mak oiii KELAKAR TAHAP CIPAN ok...
aku mula rapat ngan die pasal kitorg sesame diletakkan kat selangor..
di kalangan budak pompuan SUK dikenali sebagai chichi..
pasal die mengaku dirinya eppi yang suci = chichi..
aku tak sangka die nih punya banyak personaliti..
orangnya sangat la ceria and pandai gile buat mimik muka..
hidup sepi tau tanpa adanya eppy sebagai sahabat..
and begitu baik hati orangnya and aku akan ingat sampai bebila..
specially bile die sanggup temankan aku pergi menyelamatkan along aku yang stranded pasal tak isi minyak kete..
and camne die bleh bawak aku gi kedai peralatan bakeri utk carik corong minyak..
muahahahahahhaha...nasib baikle jumpa kat kedai runcit ah keong..
die nih jugakla tempat persinggahan aku kalo aku gi suk...
die jugakla teman lunch aku kalo aku singgah kat shah alam..
sahabat aku ni jugak menjadi idaman bukan sahaja gadis tetapi *tut*..
muahahahahhahahahaha...eppy sure abg 'R' keciwa menerima kad kahwin engko..
seperti kata abg 'R'
"Encik Hanafi nih sexy...gerrammmmmmmmmmmmmmmmm"
muahahahahahhahahahaha..
sahabat aku nih pon tak lama lagik akan menjadi suami org...

so Eppy..
HAPPY 25th BIRTHDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
ditetapkan iman dan dimurahkan rezeki senantiasa..
menjadi seorang anak,suami,sahabat dan hamba Allah yang baik..
semoga persahabatan kita akan kekal sampai bila2...
and tahniah eppy atas cinta kau yang akan dimeterai dgn ikatan yang sah..
take care...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:38 PM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, July 18, 2006 @ 12:17 AM


Buat tatapan kengkawan yang tak dapat gi wedding irfan..


Posted by LavenderGal08 @ 12:17 AM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, July 17, 2006 @ 12:00 AM

hallo frenz..

meneruskan kecemerlangan bulan julai..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own high council aka MMB,Mr Masrizal Mustapha Bakri who turns 26 today

ape yerk nak mulakan ttg masrizal nih..
for starters..orang paling susah nak ditemui di putrajaya..
iyela 'bz' sangat la sampai takde masa nak entertain kawan yang datang dari jauh..
*still marah nih tau masrizal oiii*
aku mula kenal masrizal ni bukan waktu DPA ..
tp actually kitorg ni satu batch kat UTM dulu..
tp memandangkan die jenis pendiam so kurang la glamer cam aku..hehe
aku ingat lagik die ym aku nak tanya ttg ptd..
pasal die dapat kemasukan utk second intake..
and bila aku tanye camne die tau aku dapat..
die kate die search kat internet and dapat name aku..
betul ke masrizal????..
die nih jejaka idaman during DPA...
uissh kegilaan wanita-wanita yang tak segan silu mengakuinya..
setakat yang aku tau adalah dalam 5-6 org yang suka die..
hebat sangat ke die nih?hehehehehe
tetapi malangnya die sudah dimiliki orang secara sah di dalam islam..
bukan calang2 orang isteri die..doktor plak tuh..
apa yang aku boleh kate mengenai die ni ialah..
muka die mmg kelihatan baik..tp orangnya lebih baik..
aku rasa senang sangat bersahabat dengan dia nih..
and aku ingat die la kasik semangat kat aku waktu kena lari satu round padang time modul bomba..
and die jugakla ketua pasukan BA gallery ku yang telah menyesatkan kami..
ingatkan ade die nih,hasan dgn elfian terjaga la aku..
akhirnya kena tanya aku jugak nak ikut jalan mana..
muahahahahaha..tp aku akan sentiasa kenang jasa die sampai bebila..
tp lately nih die ada satu penyakit yang diwarisi dari elfian..
uishhh die nih pantang sangat nak dengar gossip..
siap dengan nada suara die tuh..tolongla cite..ala aku nih mmg busy body.
muahahahahah..masrizal masrizal..muke baik gile tp boleh tahan kenakalan die nih..
and walaupun telah menang tanpa bertanding sebagai high council..
kedudukan beliau hampir dirampas oleh jambu ketika die melakukan aksi lompatan kanak2 riang ketika strike buat kali pertama bermain boling..
ishh dah panjang dah aku tulis ttg engko nih..
eventho aku still 'merajuk' dengan engko..

adik mas.
HAPPY 26th BIRTHDAY..
semoga panjang umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan..
dimurahkan rezeki dan kebahagian sehingga ke akhir hayat..
ditetapkan iman yang kuat dan kekuatan dan ketabahan..
menjadi seorang anak,suami,sahabat dan insya Allah seorang ayah yang baik..
dan tidak lupa menjadi hamba Allah yang soleh..
aku bertuah mendapat sahabat dunia akhirat seperti engkau..
dan ingatlah kata2 idawati terhadap engko..
*lebih kurang la conversation diorg*

ida : eh masrizal mustapha bakri bin apa..
mas : mustapha bakri la..
ida : la..name ko masrizal je la..ertinya nama ko bukan la sedap..nama bapak ko la yang
sedap

muahahahahahahhahaha...
PADAN MUKA ENGKO...
take care my pren..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:00 AM [26]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, July 14, 2006 @ 1:11 PM

Kuih Raya!!! :)

tokey kuih messaging everyonee...
disebabkan dah ader permintaan in advance, aku pun menge'post' le entry nihh utk makluman dan tindakan tuan-tuan dan puan-puan sekaliann.. ehehhe..

ok, this season round, aku masih jual mcm biaser.. tapi xtau le korang ingat ke dak kuih yg aku jual masa dpa dulu.. so aku listkan nama kuih n its flavour tapi kalo korang ader particular flavour yg korang nak aku buleh cek kalo ader..
1. Choc Rice - rasa cokelat!! Hot stuff time dpa.. (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
2. Gajus - rasa gajus lerr!! Also another hot stuff time dpa.. (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
3. Semperit - traditional cookies yg dah dimodenkan tapi tetap sebab menjilat jarii.. (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
4. Vanilla Ice - rasa butter + vanilla (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
5. Strawberry (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
6. Almond London - dah popular dah, xyah ler aku describe kann.. (yet to cek price)
7. Tart - also dah popular, rasa nenas lerr.. (yet to cek price)
8. Coffee Princess - to all cafein loverss (dulu x jual time dpa) (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
9. Blueberry - berry + choc chip flavour (RM30.00 x 100 biji/ 1 balang)
kalo ader flavour lain korang nak, buleh tanyakan kat sini..

Tapi most probably, aku buleh deliver for those around precint 1 , itupun mungkin sampai guard/ parking lot je lerr (extra charge RM1.00 per balang, minyak mahal woo) .. yg lain buleh le amik kat rumah(shah alam/keramat kl) atau opis (parcel d) .. x dapek la nak deliver sumer tempatt..

anyway, advance order is most welcomed, post your order here, nanti dah nak dekat raya aku letak le due date (bukan baby je ader due date tauu!).. hehe :D

Posted by m|ss AnggEr|k @ 1:11 PM [5]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:11 AM

istimewa utk sahabat2ku yang kurang celik mengenai blog..

aku dah penah send thru email cara2 nak post entry atau comment kat blog..
so this is the second time aku kasik korang tuition free..
take note okay dude/dudette

to those yang terima invitation from BLOGGER thru email..
and korang dah accept the invitation..
korang kan kena create username and password..
MAKE SURE KORANG INGAT USERNAME & PASSWORD korang..
if not..plezz do email me and aku leh retrievekan password and username korang..

to those yang ingat username and password but tatau camne nak post comment or camne nak post entry ikut arahan selanjutnya

LOGIN
1.go to http://www.blogger.com/start
2.masukkan username and password and click Sign In
3.this page akan appear (visual below) kat atas tuh die ada tulis Blogger:Dashboard


TO POST ENTRY
1.click dekat new post [+]
2.and this page akan appear (visual below)

3.korang tulis la apa yang korang rase nak tulis (as long tak berbentuk lucah or obscene)
4.bila dah puas hati korang click Publish Post
5.akan appear this page (visual below)..kalo status dah 100% ertinya dah post la kat blog


TO EDIT ENTRY
1.bila dah appear dah Blogger:Dashboard tuh click dekat Blog Name (comel cantek cemerlang ceria cekal champion)
2.akan appear this page (visual below) and click kat entry korang yang korang nak edit (*note:cume admin and moderator je boleh edit entry selain dari entry diorg)

TO VIEW BLOG
1.go to http://tabahyouall.blogspot.com


TO POST COMMENT
1.click kat Comments
2.tulis la apa2 korang nak tulis tp make sure korang ingat username and password korang
(*note:only members of this blog boleh comment)

so any question plez leave your comment or email me
this is basic..
utk advance next time aku akan ajar..
tp buktikan kat kengkawan yang korang pon celik IT..
til then..
miss moderator signing out..chow bella

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:11 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, July 13, 2006 @ 9:40 AM

Joy Joy it's a boy!

The stork had delivered another tabahyouall junior on Sunday, 9th July 2006, 4.00 am. Congratulations to Azrina and husband, proud parents of a bouncing 2.9kg Hariz Danial. Reen is recovering at home. As usual...congratulation reen and say goodbye to good night sleep at least for two years ehehe...

Posted by Angah @ 9:40 AM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, July 12, 2006 @ 1:00 PM

assalamualaikum and selamat sejahtera my frenz..

pagi tadik aku baru sahaja menerima berita yang menyedihkan..
aku telah dimaklumkan oleh sahabat kita cik rahah ismail bahawa..
ibu mertua sahabat kita hasan hafizi telah kembali ke rahmatullah..
aku pon tak dapat full detail..
cume nak menyampaikan perkhabaran duka ini kepada sahabat2 semua..
takziah aku ucapkan kepada hasan dan keluarga...
ini semua adalah ketentuan Yang Maha Esa..
setiap yang hidup pasti akan kembali kepadaNya jua..
kami mendoakan roh beliau ditempatkan dikalangan roh orang2 yang beriman..
tabah ya frenz..
if anything u know where to find us..

Al-Fatihah

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 1:00 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, July 10, 2006 @ 12:06 PM



LAMAN 2006 - The Malaysia International Landscape & Garden Festival 2006
6 - 16 Julai 2006
Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur

http://www.laman2006.com


Aku nk ajak kwn2 untuk sama2 ke Laman 2006 anjuran
Jabatan Landskap Negara, KPKT.
Aku dh gie semlm. cantik tempatnya.
Tiket masuk rm3 jek, bukak dr 10 pg smpi 10 mlm.
so, sape2 yg ade free time, sila2 la ke LAMAN 2006.

Posted by Rahah Ismail @ 12:06 PM [14]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 4:56 AM









WAY TO GO AZZURRIS...

at last, after world cup final 1994, after euro final 2000, the azzurris won!!! penat stay up for a month berbaloi jugak akhirnya...wahahahaha...for me, yang tak berapa tau nak komen pasal football ni, the game was interesting during the first half, what with the penalty and a goal by materazzi. however, a very dissapointing 2nd half and drag to extra time. lepas tu penalty shoot out la pulak. The azzurris never had a good history with penalty shoot out...boleh sakit jantung tengok. being azzurris fan all this while...puas hati aku they all menang. it would be sweeter if nesta played, or better still, maldini...hehehehe...but cannavaro and buffon did a good job still.

and frens, what's with zidane? thinking of exiting the football world with a flair? at least there were some drama towards the end of the game...


so all footbal fanatics out there...apa komen?

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 4:56 AM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, July 09, 2006 @ 8:26 PM

no wonder we were rated one of the rudest country

pukul 5 pagi tadi aku pegi LCCT, hantar my youngest sister balik kota bharu. dah la tak tido, bola punya pasal...ada la pulak insiden yang membengangkan aku. aku sampai sana awal dah, dalam pukul 6.30. flight adik aku pukul 7.40. tunggu la pulak kawan adik aku ni, tiket semua pada budak tu. sampai je bebudak tu, terus la check-in. it was 7.05 at that time. okay, i know they were at fault for being late. the check-in was closed 45 minutes before flight. BUT the AirAsia staff, shouldn't have angrily shouted to my sister and her friends, exact quote:

"Kenapa lambat? Lain kali datang awal. Counter tutup 45 minit sebelum flight. Bagi IC dulu sini"

Then there was a couple behind us, maybe nak check in, tapi tak sure counter mana. The staff shouted:-

"Ni nak pegi mana ni?" The guy said something, the staff again, angrily replied "Bukan, bukan".

There were two of them, jerit-jerit kat passenger. No Cik, Encik, Adik, whatever...Senyum, haram la. Aku lupa nak amik nama, but aku nak komplen la dalam paper ke apa ke. Bengang betul aku. Tau la org lambat, but the least you can do is be courteous in reminding the passengers. To think about it, these people are the frontliners yang org luar akan jumpa dulu. Though working kat LCCT, bukannya semua locals kat situ. But I wonder if they treat the foreigners the same way my sister was treated...bet you there'll be double standard...

and again its me myself and i
bukooch the walking contradiction

Posted by bukooch @ 8:26 PM [9]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, July 07, 2006 @ 12:12 AM

hello friends

first of all..zillion thanx to those who wishes me..
tak kesahla kat comment ke sms ke tepon ke or dlm hati..
thanx thanx thanx..
i cant thank you ols enuff...
anyway...memandangkan bulan Julai nih bulan best..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES

to our very own Jambu aka Kinky Pinky, Mr Mohamad Nazrul Bin Aziz who turns 24 today

he maybe one of the youngest and looks like one..
but believe me when i say budak nih kalo serious agak matang orgnya..
die nih hobi die ialah tiaww orang...
mangsa utama die ialah mereka yang slow cam diana ngan idawa..
he's one of the closest guy friend aku during DPA..
he helped me a LOT..in many many ways...
dialah orang yang aku rase senang nak cite masalah..
and die lah yang byk sedarkan aku ttg 'kesilapan' aku..
and i thank GOD for having him as one of my sahabat..
nama jambu melekat bila tuan salim tegor die pasal pakai kemeja pink..
tp takdela sestricking kemeja pink ustaz hasan...
tp agaknya muke die mmg jambu and dulu sekolah MCgaygay..
maka nama tuh terus melekat dan meniti di bibir ptd 2/2004..
what else boleh aku cite ttg nazrul nih...
terlalu banyak jasa die dekat aku..
and aku paling ingat waktu die tolong aku time inokulasi tempur..
and die jugakla partner tetap pocho-pocho aku..
dan rakan sesewer ku..even waktu kat bomba aku jadi pengarah logistik die..
and satu lgik keistimewaan jambu ialah..
kekayuan die ketika menari..matori pon kalah dengan die..
tp bukan main confident tu..tuh yang tak tahan..
die nih mmg mamat confident...confident tinggi menggunung..
banyak lagi yang aku boleh tulis ttg adik kita nih..
tp takut nanti org jeles plak..
so..

nazrul..
HAPPY 24TH BIRTHDAY DEAR..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
ditetapkan iman dan dirahmati Allah selalu..
dan dimurahkan rezeki so boleh la ko blanja aku limau blend..
wahai ADO Georgetown..
yang pastinya im proud to have u as my sahabat dunia akhirat..
friends forever mamat berlesung pipit..
take careeeeee

and another birthday wishes to


to our very own Rajnikan aka budak Jahat, Mr Siva Balan A/L Damodharan who turns 27 today

tak banyak aku leh tulis ttg mr siva balan..
pasal aku pon tak berapa kenal die..
orangnya pon penyenyap je..
tp yang pastinya die nih digelar Rajnikan..
and die hebat bermain bola..
and aku ingat lagi pas pecah sidang die siap pesan kat kitorg yang kalo buat apa2 gathering tabahyouall jgn lupe jemput die..
mmg tabah la u siva balan..

so Mr Siva Balan,
Happy 27th Birthday..
hope that this year will be another great year for u..
and hope that it will bring joy and happiness into ur life..
take care my dear friend

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:12 AM [28]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, July 05, 2006 @ 12:00 PM

Happy Birthday Aiza...
hi aiza chantek, kepada Puan Moderator blog ni aku nak ucapkan selamat hari jadi yang ke 26 pada hari ini (july 5th)... semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...ni la kawan aku yang paling ringan aku penah angkat...** kg kan? eh!...ni la jugak kawan berlakon aku dan menari bila rasa nak menari... i can say that she is fabulous...betul ke penggunaan perkataan tu... walau apa pun aiza... you'll be in my heart...semoga apa yang ko rancang akan jadi kenyataan... selamat hari jadi....muahhhhssss... meletop *pop* genyit mata kanan genyit mata kiri mulut terjuih....
Eh, aku rahahahah nk tambh sikit.
Aiza is a wonderful fren who always be there for you. A very dedicated and committed person especially bile dilantik jdk PM for the wedding. Cant wait to appoint you as my weddings PM, la. Aiza cantek a.k.a Miss Pinky loves pink kaler very2 much, sampaikan Pejabat Daerah Kuala Langat pun Aiza cat ikut kaler favourite nya itu.
Satu lg, konon-konon fobia bila capsize dgn abg sahar ms OBS dulu. Tp, bile poco-poco jek, terus lupa diri. Hehehe.
Okla, to aiza, all the best in life. Semoga segala yg dicita-citakan akan tercapai. I lap u my dear fren.

Posted by .a.k.u.b.u.d.a.k.h.i.t.a.m. @ 12:00 PM [32]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 11:31 AM

Lihat pinggang kuuuuu - alahaiii


nampaknya dah boleh memblog semula. terima kasih la cik moderator sebab letak * kat term2 yang berkaitan. tak ada apa nak tulis pun sebenarnya cuma kerisauan akan kenaikan berat badan yang bagai dipam-pam ini. Makin malas nak ke gym tapi makin rajin buat senaman mulut. Alahai... baju istiadat tak muat dah. Masa fitting lepas raya, masa tu slim la sket. Ni dah lebih 6 bulan dah huhuhu.. berat aku pun dah naik berkilo-kilo dah ni...
Oh.... nak ucap selamat bergelar ibu awal tahun depan pada
1. Puan Zana J
2 Puan Mimi Ilyana
Yang anak2 mereka akan sambut birthday lebih kurang anak aku. Ujung bulan 2.
Selamat hepi besday jugak pada cik moderator.. salute pada ketabahan aiza untuk menghabiskan modul tentera walaupun kaki sakit. many happy returns ya..

Posted by Angah @ 11:31 AM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:57 AM

hey guys...tolong identify who this celeb is?
she's supposed to be some pengacara TV.. ada kenal?














Posted by KhairiReallyLovesNori @ 10:57 AM [22]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, July 04, 2006 @ 4:42 PM

it's been a long time coming....
i've been busy lately....
asyik berjalan je.....outstation..kursus sana...sini...
so finally i have the chance to post something here....

recently....i was visited by two sturdy officers representing the state secretary of Negri Sembilan.
they were here for the sports meet called Inter -SUK.
they were bragging about having the best football team amongst the SUKs
but in the end they didnt really perform to their expectations...they simply lost....hehehe
kalah dgn SUK sabah tu....hehehehehheheh....malu....but they tried hard....
nvm the sport....
whilst here in KK....i brought them out for a late lunch at this fish head curry place...
tanya ler diorang if the place happening

so Mr. Jemeer and En. Nizam.... here is the photo u've been spanking me to post....


Posted by KhairiReallyLovesNori @ 4:42 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, July 02, 2006 @ 10:38 PM

hawooo my frenz..

pejam celik pejam celik dah masuk bulan july..
my fave month of the year...
used to have 2 reasons to celebrate..
but now i guess im thankful for at least having only 1 reason..
anyway..our first birthday shout out for the month of july


BIRTHDAY WISHES

our very own mr speakers aka mr sawan mic,Mr Mohd Nizam Mohd Akhir who turns 30 today

uishhh..a lot can be written about this guy..
sape tak kenal nizam akhir...
dalam batch 2/2004 sesape yang tak kenal sape itu nizam akhir or idawati maknanya bukan batch 2/2004 la..
nizam akhir..pelakon terhandal, penyanyi termerdu, pendebat terhebat, pemain sukan terunggul, pemimpin tersohor, presiden rokok yang menang tanpa bertanding..
kasikla apa2 pon cabaran kat dia..gerenti beres dengan cemerlangnya..
orangnya plak mmg baik dan mudah sangat didekati..
antara keistimewaan dia memula ialah menghafal nama penuh budak sidang c termasukla sekali dengan nama ayah..
nizam akhir nih pantang kalo diberikan microphone...
korang sendiri taukan hobi die yang suke betul mendengar suara die kat microphone tuh..
orangnya mmg kelakar and sporting..
and satu lagik die nih PANTANG nampak kamera...
kemana je kamera bergerak ke situ jugak tuan empunya badan bergerak..
dengan posing tak tahan die plak tuh..
kengkadang cam tak caya dah jadi baya kepada seorang anak perempuan yang sangatlah comel...
pasal perangai nampak cam orang bujang gitu..
nak tulis ttg nizam akhir nih boleh jadik karangan 50 m/s..
tp memandangkan aku tanak mengembangkan idung dan b*nt** nizam akhir..
so aku make it short and simple je..
tp apa yang paling best aku boleh cakap ialah..
he's a WONDERFUL FRIEND..sahabat yang aku akan kenang smpai bebila..
and aku cukup admire tahap keyakinan die..mmg tiptop..

so to our mr nizam final,
HAPPY 30th BIRTHDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan..
semoga dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan yang kuat..
semoga menjadi seorang anak,suami,bapa dan hamba Allah yang cemerlang..
semoga kau dapat memberhentikan tabiat merokok ko tuh..
is not good for ur health and also ur family..
hopefully this year will be another great year for u..
take care rakan bintang 'cancer'ku

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:38 PM [24]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥