Sunday, December 31, 2006 @ 12:34 AM

friends..

today is the last day of 2006..
mengakhiri senarai birthday shout out for tis year..
is a very special and a dear friend to me..

BIRTHDAY WISHES


to our very own kakak keski,Ms Fasihatul Husna Ab Rashid who turns 29 today

kalo nak bercerita pasal kak husna ni mmg panjang berjela..
die adalah salah sorg kembar 4 aku..
got closer to her because she's close to syiqoh...
and pastuh dapat plak semukim dengan die..
and thanx to her kitorg adalah transport utk merempit kat kg tuh..
and aku tabik spring pada kak husna krn berjaya gak bawak PBT tuh..
mencabar okie bawak proton saga lama tuh..
kak husna ni adalah sangat soft spoken...
and sangatlah bersifat keibuaan...
die juga boleh dikategorikan dalam kategori mereka yg selow dan blur..
kak husna nih favorite die kalo die lapar ialah membeli makanan sesuka ati die..
dgn mengeluarkan kenyataan "akak boleh makan seekor lembu"..
last2 yg menghabiskan makanan die ialah aku and syiqoh...
aku akan sentiasa ingat kak husna ni ialah kerna dielah yg setia dan sanggup menemani aku di saat aku x larat time modul tentera..
tanpa rase penat ...tanpa sebrang komplen die akan sentiasa tanya..aiza ok..
she's one of the reason im able to finish that module..
dulu hobi aku noor,kak husna & syiqoh adalah gi ss14 and borong makanan kat situ..
gi la kat kedai tomyam (ape ek name die..skrg dah jadi tomyar azfar)..beli burger mcd..burger abg depan 7-11, beli kek secret recipe.. pastuh bleh masuk cold storage utk tambah stok makanan..and sometimes makan kat laksa shack..
so aku nak salahkan kak husna atas pertambahan berat badan aku..
kak husna ni digelar keski pasal kalo gi module luar tuh ko tanyelah die ape yg ko nak..ubat..segala ubat die..minyak panas..jarum..benang..segala bende ok die ada..
sampai aku ingat waktu pecah sidang yg aku menangis teresak2 (cam mati laki) and then tn salim tanya sape yg aritu menangis tuh..
aku dgn segan nya angkat tangan..
and tn salim siap puji cakap itulah die tanda sahabat sejati..
die siap promote kak husna cakap kak husna keski...
i told u panjang kalo cite ttg one of my sahabat dunia akhirat ni..

Ms Husna..
HAPPY 29th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dgn keimanan yg teguh..
menjadi seorang anak,adik,kakak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik..
kita doakan akak akan mendapat jodoh yg baik because u deserve one..
lupekan je mmb tuh pasal die bknnya hebat sgt pon..hehehe..jgn marah mas..
thanx for being a magnificent friend to me and the others..
kita sayang kak husna sesangat and sampai bebila..
do keep in touch ok kak husna and take care..
take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:34 AM [11]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, December 29, 2006 @ 4:32 PM

friends

im posting this on behalf of mr faiz..

Guys,

Down south, mostly in Johor, there are some 75,000 people who have had to leave their homes and are feeling very wet, cold and hungry. So, if you can, please donate blankets, pillows, mats, baby food, underwear (CLEAN ones only please!) and clothes, baby diapers and other essential items. You can send them to the Dewan Serbaguna at Parliament House, or to the Kontena Nasional outpost in PJ.

The most convenient thing to do is to head direct for the Kontena Nasional office as this is the main collection centre. All items will be transported by KN to Batu Pahat, Pontian, Pagoh and Pasir Raja.

You can also send stuff to the Red Crescent. They have a Bilik Gerakan/ Flood Relief Centre at the Puteri Pacific Hotel, JB. Enquiries and donation Hotlines: 07-219-9995, 07-219-9996.

They need foodstuff, foam mattresses, blankets, disposable nappies, women's underwear, sanitary pads, also cheques and NEW clothes.

Oh yea, d addres:

1.Kontena Nasional's office in PJ - guards will assist.
Kontena Nasional Berhad
9th Mile, Old Klang Road
P.O.Box 6503, Seri Setia
47307 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Telephone No : + 603 - 7876 1933


2. PUTERI UMNO Malaysia, HQ at Level 5, Menara Dato' Onn, PWTC -the
young ladies will assist.
Tel: +603- 40413900 (Rohani/Linda
)

I've tried to post in our blog, tapi line internet yg aku jumpa kat sini hampeh, terpaksa la letak dalam comment, sorry AG, kamera ngan astro takde dalam list rakyat johor yang kena banjir;)

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 4:32 PM [0]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, December 28, 2006 @ 12:34 PM

friends..

it is time..
forrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..
another big birthday shout out


BIRTHDAY WISHES


to our very own farah afidavit, Ms Farah Afidah Burhanuddin who turns 25 today

well well well..
a lot can be said about this pretty girl..
farah seperti yang aku kenali and korang pon..
mempunyai pakej yg lengkap..
the brain..beauty..talented..friendly..
and she's is a nice person too...
aku mula rapat ngan si parah ni time modul kg..
kitorg ditempatkan dalam satu mukim...
byk siot kenangan aku dgn die..
specially dgn kete proton saga plat pbt tuh..
nyawa aku,noor,kak husna & manu hampir ilang la disebabkan oleh kerempitan farah afidah nih...
sampai air jus epal kak husna pon ilang dari genggaman ok..
and aku akan ingat cara die cite camne die nangis time aku cam nak mampos waktu inokulasi tempur..
katenye teringatkan kesah dalam filem bukit kepong tuh..
and sape bleh lupe rombongan bebudak mukim pulau kemiri menjelajah ladang kelapa sawit,getah and ape ntah lagi angkara abg melomas..
yang pastinya walaupon dalam keadaan apa pon..
farah will always be farah..sangat ceria and maintain..
jarang sangat aku tgk die ni marah eventho ramai sangat suke buat cite ttg die ni...
bg aku org2 yg suke bawak cite tuh jeles sebenarnya..
cik farah kita skrg ni dah kurus yang amat..
ni semua angkara pasal nak menaiki pelamin idaman bersama abg nasrul harris tersayang la..
and satu lagi aku kagum dgn farah ni ialah..
she have unlimited talents...
nyanyi boleh..menari boleh...berlakon boleh..berlari boleh..perfecto la..
and one thing for sure is that she's not afraid to speak her mind..

Ms Farah..
HAPPY 25th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan yang teguh..
menjadi seorang anak,adik,kakak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik..
u are considered my sahabat dunia akhirat..
and for that i thank you..
do keep in touch..
and thanks for always contributing in whatever yg tabahyouall buat..
and remember that i'll always sayang u ok..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:34 PM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, December 27, 2006 @ 11:51 PM

thanx to faiz..
i totally forgot this guy's birthday..
kena backdated kan entry nih
so kengkawan..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our very own weatherman, Mr Ahmad Salwadi Salleh who turns 27 today

ape ek nak cite ttg mamat sorang nih..
die ni dapat gelaran weatherman pasal die sorg je la batch kita yg tercampak kat kaji cuaca...
sure ko tgh bz gile kan skrg nih...
arituh aku check la gambar time aku buat pac kat intim..
tak sangka dalam gambar aku tuh ada gak gambar si wadi nih..
apa yg aku ingat ttg wadi ialah kete gen2 kaler kelau plat TAH..
and aku rase wadi ni tabah orgnya..
eventho ada la memacam perkara yg berlaku tp die maintain cool je..
and satu lagik si wadi ni aku perasan ialah ke'blur'annya..
die nih boleh la masuk kategori idawa,diana n faiza..hehehe
eh wadi bile la ko nak tamatkan zaman bujang ko...
gepren ko kemain cantek aku tgk dlm friendster..
jgn tunggu lama2..nanti lama2..dia diambil org..
sorryla tak byk aku leh cite ttg wadi...
tp aku rase kengkawan lain boleh contribute gak cite ttg die..

Mr Wadi..
HAPPY 27th BURPSDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dgn keimanan yg teguh..
menjadi seorang anak,bakal suami/ayah dan hambaNya yg baik...
thanx for contributing in anything yg kita buat...
thanx for being a good friend...
take care and do keep in touch..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 11:51 PM [6]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:06 PM

friends...

di atas kesibukan ku yg tidak terjangka..
i miss 2 of our friends birthday

BELATED BIRTHDAY WISHES

to one of our 3 zana, Ms Rozana Zahrol who turns 28 on the 15th December 2006

kalo ikutkan dengan semua batch kita..
kak zana ni lah yang paling lama aku kenal..
mana taknya..kitorg dulu blokmate time kat utm skudai..
waktu tuh aku 1st year and die dah 3rd year..
die mmg dari dulunya camtulah..pendiam orangnya..
and die ni mmg murah dgn senyuman..
yang aku ingat ttg kak zana ini ialah ke'genius'annya..
die ni mmg terkenal dgn kepandaiannya sampai die ni antara few yang dapat scholarship dari utm..
tak sangka pas terputus hubungan akhirnya berjumpa..
and bkn setakat sama batch tp satu sidang plak tuh..
kak zana yang aku kenal ni mmg baik orangnya..
and mmg tak kesah kalo bab menolong orang nih..
she is more of a listener and a good one too..

Ms Zana Z..
HAPPY 28th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan yg kukuh..
menjadi seorang anak,bakal isteri/ibu & hambaNya yang baik...
do keep in touch and do take care..
thanx for being a good friend to me and the others

and another belated bday wish to


our very own hujan saya aka Tho, Mr Muhammad Matori Ali who turns 27 on the 15th December 2006

namanya cukup utk membuatkan kita sentiasa ingat ke die..
aku ingat memule aku kenal die aku tanye die ni ada darah jepon ke..
rupenye nama die ni dalam bahasa arab maksudnya hujan saya..
selain daripada nama die yang unik..
tho ni terkenal disebabkan oleh satu lagi faktor..
kekayuannya die ketika die menari..heheheheheh..
kayu pon tp time die menari die konfiden giler...
die tak kesahla die kayu ke org gelak ke janji die puas..
and tho ni adalah the newly father..
baru je mendapat baby boy bebaru ni..
cam x caya je kalo tgk die ni rupenye die ni dah ada anak..
yesterday aku sempat la berborak dgn tho ni..
die ni antara mereka2 yang bertuah dapat terbang sana sini..
baru je pulang dari venezuela dgn paris..
tp sian die luggage die tak sampai2 ke pangkuan die..
tho yang aku kenal ni mmg baik orangnya..
and mudah senyum and suke sangat gelak..
aku dgn die takla rapat tp yg pastinya die rapat dgn davina..ehemm..
tp sayangnya kini deduanya sudah berkahwin dgn org lain..hehehehe

Mr Matori..
HAPPY 27TH BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik...
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dgn keimanan yg teguh..
menjadi seorang anak,suami,ayah & hambaNya yang baik..
thanx for being a good friend to me and the others..
do keep in touch and take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:06 PM [7]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, December 26, 2006 @ 12:45 PM

friends..
another great news to share with..

dikala kita sedang seronok bercuti..
ada seorang sahabat kita sedang bertarung nyawa untuk melahirkan seorang lagi insan di muka bumi ini..(ewahhhhhhh)
congrats to my dearest friend nuur rasyiqah aka syiqoh..
di atas kelahiran putera sulung yg diberi nama mohd aniq kamal..
dilahirkan pada pukul 945malam pada 25 Dis 2006 (baby xmas)..
di hospital serdang setelah lebih dari 1 hari menahan kesakitan..
alhamdulillah baby dan mama baby sihat dan selamat..
aniq dilahirkan seberat 3.1 kg..
another baby boy in our tabahyouall jr..

again..tahniah syiqah and firdaus..
semoga menjadi ibubapa yang cemerlang.
and to baby aniq..be a good boy ok dear..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:45 PM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:47 AM



Assalamulaikum w.b.t

Tak sangka dah 1 year plus kita dah abis DPA. Entah2 korang ingat lagi ke tak kat saya ni.. Saya nak mengambil kesempatan ini nak ucap hepi bday to those yang menyambutnya: effi, fairul etc. Congrats 2 papa sensasi En. rais.. Alhamdulillah, cahayamata yang dinantikan :-).. Selamat hari xmas , hepi new year dan Salam Aidiladha... Kudos to aiza n gang kerana efffort mengusahakan blog ni.. takdelah ter 'lost contact' ngan rakan semua :-)

Disertakan together2 ngan entry ni gambar diambil pada majlis pertunangan saya pada 2 hb aritu dengan jejaka pilihan. Mintak maap kengkawan lambat post sbb saya jarang masuk dan bukannnya pandai sangat pakai menatang nih. hehe.. saya budak baru belajar. Insyallah bila harinya dah sampai karang.. semua dijemputs.

Cheers.

Posted by Aida Bai @ 10:47 AM [22]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, December 25, 2006 @ 1:52 PM

BANJIR DI SEGAMAT...

sebagai wakil rakyat berjiwa rakyat... aku sempat balik ke segamat... dan tgk lah banjir yg dah surut... utk mengupdatekan korg... rumah2 kami (aku, jeli, amylisa, farah & ajitpal)... xnaik air... begitu jugak dgn kedai kain JAKEL... pun xnaik air... jd... JAKEL xde SALE... kedai kain NAGOYA dgn SAKAN... naik air... kedai mi rebus HJH NAPISAH tp sungai tu pun abis... UPWELL... BILLION... abis jugak... WINSON HENG yg jual LEVIS tu pun... sama jgk... KFC... McD... PIZAHAT... MARRYBROWN... pun abis jugak... dan kebetulan aku balik... air sg muar dkt buloh kasap tu naik atas jalan... paras dada... so... confirm... UMAH NORMALA SAMSUDIN pun naik air... umah MAK MERTUA ZAKIAH ANAS pun naik air... paras2 meja makan lah... so... itulah updatenya... nak gmbr... sori ah... aku wakil rakyat... bukannya jurugambar... jumpa korg lagi... salam lebaran... dan slmt tahun baru... tata...

* aku xde buat kutipan derma kilat... tp kalo aiza ke... rahah ke... nak kutip ke... bila dah siap bank in dlm acct masrizal... blh salurkan ke acct aku... umah aku dkt a.staq ni pun plan nak psg astro... tp budget xcukup... kalo berlebihan... blh la aku beli digital kamera jugak... sbrg kutipan derma kilat... aku alu2 kan...

Posted by ag ali @ 1:52 PM [3]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Wednesday, December 13, 2006 @ 12:34 PM

Kami ...

anggota tentera tabahyouall

biro wanita tabahyouall

biro belia tabahyouall

persatuan nelayan tabahyouall

teletubbies tabahyouall

ahli bomba tabahyouall

dengan penuh bangga dan gumbiranya mengucapkan..

HAPPY 1st BIRTHDAY TABAHYOUALL

damn..it has been exactly 1 year since i launched this webbie of ours..
it started as a normal conversation with rahah..
we were thinking of a way for us to keep connected to each other..
and me being a blogger since 2001 came up with the idea..
this webbie was created for 1 main reason..
a place for us to hangout and communicate between one another..
although there are few people who started to create unnecessary 'controversy' but we know who we really are..
and we know exactly what we are doing..
and those things juz passes us by like nothing happened..
and look at us now..
still standing strong as ever..

so here i would like to say..
THANX A LOT FRENZ FOR BEING SO SUPPORTIVE..
THANX A LOT FRENZ FOR BEING SO SPORTING..
THANX A LOT FRENZ FOR MAKING THIS BLOG SO INTERESTING & FUN..
THANX A LOT FRENZ FOR EVERY SINGLE LITTLE THING THAT U ALL DO..

love ya all..
hope that there will be another great year ahead..

HAPPY BURPSDAY TO ALL..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:34 PM [33]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, December 12, 2006 @ 2:25 PM

Tahniah kepada pelakon "kontroversi" kita Abang Rais diatas kelahiran putera tersayang...semoga kehadiran ahli baru dalam keluarga memeriahkan lagi kehidupan berkeluarga abang rais...doakan aku pula hehehehe...

Posted by Ghaz @ 2:25 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 12:49 AM

yooo wassuppppppppp!!!!

ramai sungguh yang sambut besday bulan nih..
so guys/girls..
another tabahyouall birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our very own ADO Alor Gajah,Mr Mohd Fairul Zaman Abd Manan who turns 28 today

uishh ape ehh nak cite ttg fairul ni..
tough one..but as usual..i'll try my best..
aku mula mengenali insan bernama fairul ni..
bile aku dgn die semukim waktu modul kg...
kitorg 15 org tercampak kat mukim pulau kemiri...
fairul ni diletakkan kat umah ketua kg suak pelang..
punyelah cam nak mati aku dgn farah mengingatkan name kg die..
akhirnya si nisa pengantin baru tuh yg ingat...
die ni ape yang korang tgk luaran die tuh cam org senyap..
mmg la betul..die nih pendiam je orangnya..
tp specialnya si fairul ni ialah die nih murah dgn senyuman..
tp hands off..die dah berpunya..dah ada anak 2 pong..
aku ingat lagi waktu kitorg gi hantar die balik umah bapak angkat die..
punyala aku ternganga tgk umah bapak angkat die..besar..
tak aci betul la bebudak laki semua dapat umah yg best..
fairul ni kalo die bercakap pon sure tersenyum je..
orang kate kalo tgk muka die ni rase tenang je...
tp die ni jenis kalo kita borak dgn die..die bleh join jugak..
tp mmg cakap sepatah sepatah la..tp kira sporting la gak..
and die ni very helpful dan sangatlah baik hati..

Mr Fairul,
HAPPY 28th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan dibekalkan dgn kesihatan yg baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan...
menjadi seorang anak,menantu,suami,ayah dan hambaNya yang baik..
semoga apa yang kau impikan akan menjadi kenyataan..
thanx for being a wonderful friend to me and the others..
do keep in touch..and aku nak tau email ko ape..
pasal invitation dari blogger semua tak dapat masuk email ko..
so take care...

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:49 AM [8]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, December 10, 2006 @ 2:43 AM

hello gorgeous

seronotnya selangor cuti ari senin..yeayy
we have another birthday girl to wish to..
so as usual..another birthday shout out babe!

BIRTHDAY WISHES


to our very own resident artist aka Effi, Ms Effiza Azwani Piroj Ahmad who turns 29 today

kenapalah aku leh panggil husna kak husna..
tp ko,ila & rafiza aku takde pon gelaran kak utk korg..
sape tak kenal si effi nih..
selain mempunyai suara yang lunak merdu..
dan sangat sesuai menyanyikan lagu2 zaman dolu2 & nasyid..
beliau juga merupakan anak emas tn salim...
beliau juga merupakan bendahari kita semua..
kalo korang x puas hati byk sangat time dpa kena kuarkan duit..
kita salahkan si effiza azwani nih...hehehehehe
effi ni lemah lembut je pertuturannya tp orangnya tegas tau..
and die ni pon kengkadang skema gak..
jenis yg mmg ikut peraturan...kalo buat salah and terkantoi, tak tentu arah la die ni..
effi nih hantu download series2 nih..sama gak cam aku..
perbualan kitorg dalam tepon mesti cite ttg series2 yang kitorg download..
bagi aku si effi ni cukup pakejnya...
lawa,baik,friendly, bijak, ada suara yang merdu..
so tak sia2lah kita lantik die jadi resident artist...
satu lagik yg aku perasan ttg kakak sorang nih..
die nih kalo bawak kete ya Allah..cam rempits ok..
tp aku rase takleh serempit si farah afidavit tuh..
satu lagik yang aku rase aku akan ingat ttg si effi ni ialah..
cara pertuturan die.. cukup teratur cam baca skrip..
sepatah sepatah perkataan yang kuar dari mulut die..
and so far la yg aku perasan, aku x penah tgk die ni marah..
dan pastinya dia ni adalah seorang sahabat yang baik..

Ms Effi,
HAPPY 29th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dengan keimanan..
menjadi seorang anak,kakak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik..
enjoy ur last year as being the 20 something girl..
tahun depan angka depan umur tuh dan tukar dah babe..
thanx for being a good friend to me and the others..
hopefully that whatever u wanna achieve in life will one day come true..
keep in touch dear..
take care.......

p/s:katalog calon boipren tak sempat nak buat lagik..hehehe

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 2:43 AM [25]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, December 08, 2006 @ 12:34 PM

apa di atas frenzzzzzzz!!!!!!!!

nampaknya entry skrg semua aku je la yg buat..
takpe takpe..aku memahami kesibukan korang..
anyway guys/girls..
another birthday shout out

BIRTHDAY WISHES


to our very own penghuluwati aka Jane Bond, Ms Sharila Abdullah who turns 29 today

tiba masanya kita bercita ttg aka sharilalalalala ini..
tp nak cite ttg die ni xboleh lebih2..
pasal die ni kan spy aka secret agent..
aku mulai rapat dgn ila ni bile ekk...
rasenye lebih rapat pas pecah sidang rasenye..
die ni kalo bercerita sangatlah bersemangat..
and she's really into books..
mmg minah buku la..die gak yg perkenalkan aku pada author2 yg kini menjadi favorite aku..
ila ini seperti yang korang kenal dan lihat..
itulah die yang sebenarnya..
very humble smpi korang takkan sangka mak die somebody..
very friendly, very smart, very intelligent..
kalo tak takkan lah die nih dipilih menjadi jane bond kan...
aku akan teringat kata2 die kat aku..
"aku kan aiza banyak bende yang aku nak cite and aku nak tulis dalam blog tp aku tak boleh"
even aku kalo nak tepon die je..
first thing aku tanye ialah ko kat msia ke...
tp biasalah jane bond ni very secretive...
she have to..is the nature of her job...
ila ni is a very good listener..
she knows how to comfort u when u're down..
she will whisper to u all the positive things u should look forward too..
and for that i thank her a lot..
ila ni adalah antara mereka2 yang rajin menyumbang dalam apa2 yg kita buat..
even kalo die takde keje, apa2 event yang kita buat confirm tubuh badannya itu mesti ada disitu..
kiranya die ni senang sangat nak bekerjasama and ringan tulang..
selagi die boleh tolong..die akan tolong..
for me she is my sahabat dunia akhirat

Ms Ila,
HAPPY 29th BURPSDAY
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik..
semoga dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
semoga dipertemukan dengan jodoh dari kalangan org yg baik2..
jadilah seorang anak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik..
do enjoy ur last year as being the 20 something girl..
but u are still young to me my dear..
do keep in touch ok...
take care my sharilalalalalala

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 12:34 PM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Thursday, December 07, 2006 @ 7:23 PM

halooo frenz...

i totally forgot that yesterday one of our clan celebrated her burpsday...
so here it is a belated birthday shout out
as usual, picture will be uploaded later
thanx kak jaja for the photo

BIRTHDAY WISHES


to our very own Faiza, Ms Norfaiza Bt Ali who turns 28 on 6th December 2006

first of all, sorry dear for the late bday wishes..
hemm..and what shud i say about this girl..
yg pastinya aku terkejut die nih dah 28...
coz i thot u are the same age as me or at least younger..
kiranya pandai jugak la ko menjaga awet mude ehh..
agaknye minah2 kkr cam ko dgn rafiza ni awet muda..
honestly, im not that close to her..
but again i'll try my best..
and im sure kawan2 lain akan ada nak add something dalam comment box..
faiza ni orgnya mmg pendiam la...
kalo dengan die nih pon mmg jaranglah die bersuara..
die nih more of a listener..
tp aku tataula kalo dgn org yg rapat ngan die camne plak..
sepanjang dalam sidang c pon aku x pernahlah satu group dgn die..
cume aku nak confirm ni..ehh faiza, assignment kampung ko satu group dgn aku ke?
walaupon kitorg tak rapat, aku pasti die ni adalah seorang yg baik hati..
dan merupakan sahabat yang baik..
menurut sumber terdekat yang boleh dipercayai..
die rupanya sangatlah lurus orangnya...
boleh masuk geng idawa tp agak tersorok..
kira die ni profesional la pandai menyorokkan ke'blur'nya..
menurut sumber ini juga..tahap blurnya itu boleh menewaskan idawa..
ini adalah berita yang sungguh mengejutkan ok..
selama ini aku ingat die nih seriusla ..
pasal kalo kita tgh bercerita nih die buat muke straight tuh..
so baru aku tau rupanya die mungkin tak paham apa yg kita cite..
muahahahahaha..bunguk siot aku...
satu lagik die nih tak berani buat bende2 nakal..
kira naive giler and lurus yg amat...

Ms Faiza,
HAPPY 28th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik...
semoga dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan,
menjadi seoranga anak,bakal isteri/ibu dan hambaNya yg baik..
thanx for being a wonderful friend to me and the others..
do keep in touch ok babe..
take care..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 7:23 PM [20]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tuesday, December 05, 2006 @ 1:20 PM

allop... aku nak tumpang tanya... sapa2 yg pegi kenduri nisa-jeli yg dkt umah nisa (sabtu ni)... ada x yg dtg ke a.star???... kalo ada... aku nak pg sama... kalo xde pun... jumpalah dkt sp nanti... aku bukan apa... aku xnak lah pg segamat... apa kelas segamat tu... stkt jeli dgn farah afidah boleh la pg segamat tu... hopefully ada yg ke sp... so... blh jumpa korg... papehal... sms lah aku eh...

Posted by ag ali @ 1:20 PM [21]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 10:45 AM

**EHEMMMMMMM**...!!!!!
(sampai sakit tekak aku nak berdehem supaya org yang berkenaan tu boleh dengar..)

kepada yang baru je dirisik, merisik, menghantar rombongan, menerima rombongan, menghantar mak dia untuk sarung cincin kat tangan kekasih rahsia (then)/tunang (now) dia, dan yang disarungkan cincin pertunangan ke jarinya...
TAHNIAH
saya ucapkan dengan ucapan tambahan..

"BILA NAK BUAT ANNOUNCEMENT NI OIIII..TAKYAH NAK SOROK LA..KITORANG SUME DAH TAU...!!!"

akhir kata..kalau masa dah time nak makan kenduri tu..jangan lupa ajak kitorang..

ngee..
..tahniahlaa..

Posted by .u.g.l.y.d.u.c.k.l.i.n.g. @ 10:45 AM [13]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Monday, December 04, 2006 @ 8:33 AM

Terima kasih kepada kengkawan atas ingatan perkahwinan aku...aku terharu dengan hadiah-hadiah yang korang beri...dengan kesungguhan kawan kita Rahah dan "Teman" yang siap special delivery hantar rumah aku semalam....thanks alot friends..........................em dahlah hadiah boleh request hehehe....em terima kasih banyak Rahah sebab ko bersusah payah carikan hadiah yang aku pilih termasuk hantar rumah aku lagi dalam tempoh 24 jam hehehe...kawan-kawan terima kasih.............................................

Posted by Ghaz @ 8:33 AM [15]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sunday, December 03, 2006 @ 10:00 PM

again my dear friends..
another announcement..

ada berita gembira yg ingin dikongsi..
dan ada berita yg x berapa gembira utk dikongsi..

firstly nak mengucapkan tahniah khas buat..
Mr Mohd Fairul Zaman (ADO Alor Gajah) dan isteri..
di atas pertambahan seorang lagi ahli baru dalam keluarga..
and friends..yes..another baby boy..
i'll try my best utk dapatkan the latest info..
and hopefully a picture too..
again congrats rakan semukimku..kampung suak pelang...

and nak menyampaikan satu berita ..
anak perempuan kak mutia azura & hanif yusabra..
bebaru ini telah dimasukkan ke hospital putrajaya..
if im not mistaken because of kidney infection..
and baru dapat info dari kak mutia arituh yg alhamdulillah aisya dah di discharge from hospital and kini berada di rumah...
so marilah kita sama2 mendoakan semoga our tabahyouall jr ini cepat sembuh..
and to kak mutia and hanif..semoga tabah menghadapi segala dugaan ini..

and tahniah to the tabahyouall clan..
yg samada telah dirisik *ehem* atau akan dirisik..
yang telah bertunang *ehem* dan akan bertunang..
dan kepada yg paling terdekat ni nak melansungkan perkahwinan..
iaitu to our sahabat nisa & jeli..
ttg mereka yg telah dirisik dan bertunang tuh..
im not naming names..juz aku menunggu diorg sendiri yg bgtau..
anyway tahniah kerana memilih selangkah lagi jalan dalam menguatkan ur relationship..

so sampai disini sahaja berita jam 10 malam..
sehingga kita bertemu di lain waktu..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 10:00 PM [12]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

@ 9:10 PM

haloo kengkawan..

sian kat blog setelah sekian lame mengabaikannye..
anyway atas sebab berkursus arituh so aku x sempat nak buat birthday shout out..
so here goes 2 belated burpsday shout out..
as usual gambar i upload later okies..

BIRTHDAY WISHES

to our very own Nihon no Onano (Japanese Chick), Mrs Zanariah Abdul Malek who turns 31 on the 26th Nov 2006

zana jepong, gadis video klip mirai e..
gadis yang begitu fasih berbahasa jepong..
aku suke dengar sore die..ada star quality..
orgnya very matured and sangatlah suka senyum..
die nih kawan baik si bibiks sorang tuh..
kemana ada si bibiks di situlah ada zana jepong..
aku terpaksa menggelarkan die zana jepong pasal batch kita ramai sangat nama zana..
even dalam sidang kita pon dah ada 3 zana..
apa ehh yg aku boleh cite ttg die nih..
im not actually that close to her..
tp cukup aku rase sangat senang dgn die nih..
aku lepas dpa pon kalo die call aku pon pasal tanya ttg lesen arak..
jgn pikir lain ahh..bukannye aku dgn die nak bukak perniagaan arak ke ape..
cume mmg dalam bidang tugas kitorg nih adalah terpaksa handle bab berkaitan lesen2 arak nih..
and zana ni antara mereka2 yg x pernah miss la nak contribute dalam sebarang wedding gift contribution ke tabahyouall jr ke..
thanx a lot babe..
and aku pasti die ni adalah sahabat yg cukup baik..

Mrs Zana Jepong..
HAPPY 31th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik..
dimurahkan rezeki dan ditetapkan dgn keimanan..
menjadi seorang anak, isteri & bakal ibu yg baik...
hope that whatever u are aiming for will one day come true..
thanx for being a good friend to me and the others..
stay in touch babeh...
and do take care..

and another belated birthday shout out..

to our very own newlyweds aka ghajali, Mr Muhamad Ghazali Bin Mamat @ Mansor who turns 28 on the 27 of November 2006

apa ehh nak cite ttg abg ghajali nih..
yg pastinya die nih masih lagi berseri2..
ialah masih lagi dianggap newlyweds..
still in the honeymoon period la omputih kate...
again im not that close to him..
but i try my best la ok..
ghazali nih perbezaan paling ketara die selepas dpa ialah..
penurunan berat badan die yg mmg melampau..
MELETOP mak tak tipu..
dengar cite dari sumber2ku di putrajaya..
die nih rajin sangat pergi ke gym...
menurut sumberku...die nih very quiet but veryla creative..
dengar cite juga die nih suke design kete or mekap kete..
x caya tgkla kete die..
eventho oldies tp meletop la ...
die pon friendly dan mmg baik orangnya...

Mr Ghajali..
HAPPY 28th BURPSDAY..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yg baik..
semoga dimurahkan rezeki dan ditetapkan keimanan..
menjadi seorang anak, suami dan bakal bapa yg baik...
thanx for being a good friend to me and the others..
take care and do keep in touch..

Posted by ♥ a i z a ♥ @ 9:10 PM [10]comment(s)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥